Acasă Actualitate Trei doctori din conducerea Spitalul Judetean Covasna au fost arestati preventiv

Trei doctori din conducerea Spitalul Judetean Covasna au fost arestati preventiv

DISTRIBUIȚI

Sub acuzatiile de abuz in serviciu, fals, uz de fals si deturnare de fonduri, directorul general al Spitalului Judetean din Sfantu Gheorghe, directorul economic si contabilul sef din cadrul aceleiasi institutii au fost arestati preventiv, miercuri seara, pentru cinci zile, in timp ce directorul CAS Covasna va fi cercetat in stare de libertate.

Conform politistilor, actul de coruptie a fost initiat tot de catre Doina Suteu, administratorul SC Sarisa-Com SRL, ca si in cazurile inregistrate la cele doua spitale din municipiul Brasov. Serviciul Politiei economico-finaciare din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Covasna a stabilit ca, in perioada octombrie-noiembrie 2001, acestia au achizitionat aparatura medicala (doua ecografe) de la SC Sarisa-Com SRL Brasov, administrata de Doina Suteu, prin schimbarea destinatiei si deturnarea unor fonduri in valoare de 4,5 miliarde de lei. Anchetatorii au apreciat ca achizitionarea s-a facut abuziv, fara licitatie publica si prin coruperea membrilor spitalului de catre Doina Suteu.

In acelasi scandal, in urma cu o saptamana, directorii economici a doua spitale din Brasov au fost arestati preventiv, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, fals intelectual, uz de fals si luare de mita. Directorul economic al Spitalului de Pediatrie, Lica Constantin, si directorul financiar-economic al Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Brasov, Ana Chiriac, in calitatea lor de functionari publici, au incheiat, in luna decembrie 2000, un contract pagubos cu SC Red Point SRL Brasov, privind achizitionarea unor aparate medicale in valoare de cate trei miliarde de lei. Ei au intocmit procese-verbale si facturi de receptie false pentru aceasta aparatura, in schimbul sumei de 300 milioane de lei pentru fiecare, oferite si primite in mai multe transe in cursul anului 2001 de catre Doina Suteu, administrator la societatile comerciale SC Red Point SRL si SC Sarisa-Com SRL Brasov. In ziua urmatoare a fost arestat si fostul director al CAS Brasov, Doru Bertea, sub acuzatia de deturnare de fonduri si luare de mita.

Ancheta nu se opreste, existand informatii conform carora firmele administrate de Doina Suteu ar fi livrat, in aceleasi conditii, aparatura medicala si altor spitale din tara. In acest sens, surse din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov sustin ca ancheta se va extinde si la nivelul judetului Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.