Home Actualitate Trupul eroului din Afganistan a fost repatriat

Trupul eroului din Afganistan a fost repatriat

DISTRIBUIŢI

Militarul român ucis, duminică, în Afganistan a fost repatriat, trupul său fiind adus de o aeronavă militară pe aeroportul din Craiova.
Pe aeroport a fost organizată o ceremonie la care au fost prezenți ministrul Apărării, Mircea Dușa, primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, colegi și rude ale militarului.
Cei prezenți au depus coroane de flori la catafalc, fiind oficiat și un serviciu religios.
Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu și-a pierdut viața, duminică dimineață, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare.
"Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuț Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu și caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu și Eugen Valentin Pătru au fost răniți, în Afganistan, în dimineața zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaș cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în mașina de luptă", informează MApN.
Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naționale din 2001, era căsătorit și avea un copil. Vulpoiu a mai participat la șase misiuni externe, în Afganistan și Irak. Militarul mort duminică în Afganistan lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova, unde sunt angajați și ceilalți cinci militari răniți în aceeași misiune.
Președintele Traian Băsescu a semnat, marți, decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Claudiu-Constantin ?ê?£tefan Vulpoiu, în semn de recunoștință pentru devotamentul excepțional dovedit în misiunea din Afganistan, unde și-a sacrificat viața.

Mihai Niculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.