Acasă Actualitate Tudorel Toader a modificat astăzi prin OUG toate legile Justiției. A subordonat...

Tudorel Toader a modificat astăzi prin OUG toate legile Justiției. A subordonat tot!

DISTRIBUIȚI

Guvernul a schimbat iar legile Justiţiei prin Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, Secţia pentru Procurori din CSM va fi eliminată din procedura de numire a şefilor marilor Parchete.

OUG pentru modificarea legilor justiției și a unor regulamente privind admiterea la INM a fost adoptată, marți, în ședința de Guvern, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Ministrul a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM.

Tudorel Toader a anunțat că OUG dată azi va interzice modificarea legilor prin regulamente,

”A doua OUG are un titlu mai lung și vizează toate cele 3 legi ale justiției. Propunerea a venit de la CSM. Admiterea la INM trebuie anunțată cu 6 luni înainte de concurs. CSM a făcut propuneri temporare pentru admiterea din această toamnă. Se referă la păstrarea condițiilor de dinanintea legii. Adică, durata studiilor la INM să rămână de 2 ani, stagiul de 1 an, iar repartiția să se facă și anul acesta după opțiunile exercitate după anul 1 de studiu. Asta, pentru că după modificarea legilor justiției, criteriile s-au modificat. CSM spune că s-ar crea un deficit de personal dacă s-ar aplica actuala lege, pentru că mulți s-au pensionat și mulți se vor pensiona.

OUG are reglementări și cu privire la promovarea magistraților pe loc, vechime, condițiile de concurs, condițiile de promovare la ÎCCJ.

Colegiile de conducere nu vor putea să adauge la lege pe motiv că nu e clară, predictibilă. Dacă neclaritatea persistă, se pot adresa la ÎCCJ cu un recurs în interesul legii, dacă legea nu întrunește legea pe care le cere CEDO. Nu pot adăuga la lege, nu pot completa legea. Opera de legiferare trebuie să rămână doar a legiuitorului.

Funcțiile privind procurorii de rang înalt nu pot fi delegați. Ele se ocupă și trebuie să fie ocupate în condițiile legii. Din păcate, azi, când vorbim, multe funcții de conducere de procuror de rang înalt sunt ocupate prin delegare.”, a declarat Tudorel Toader. Actualii interimari vor mai rămâne în funcții timp de 45 de zile.

3 COMENTARII

  1. In judetul Arad politia din M.A.I.face cetateni romani nebuni la comanda.daca dai un pic de spaga se fac oameni nebuni la comanda prin colaborare cu medici pshiologi te ia salvarea si automat iti apare in actele medicale schizofrenie.eu sint patit deja.ce proprie raspundere mai trwbuie?

  2. Sprijinindu-i pe Dragnea, Tariceanu si alti corupti din PSD si fiind impotriva d-nei kovesi si a lui Augustin Lazar, dovedeste ca faptul ca nu sprijiniti interesele reale ale Romaniei si ale cetatenilor cinstiti din aceasta tara. Sunteti un dusman periculos al tarii. Regret, dar faptele d-lui Toader dovedesc asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.