Acasă Actualitate Tudorel Toader o pârăște pe Birchall la presă

Tudorel Toader o pârăște pe Birchall la presă

DISTRIBUIȚI

„Parlamentul a votat, astăzi, 26 iunie 2019, Legea privind statutul polițiștilor de penitenciare, un demers legislativ inițiat și susținut de Guvernul României, prin Ministerul Justiției, ca promisiune asumată de ministrul Ana BIRCHALL în discuțiile purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar.” – este primul paragraf dintr-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei. Doar că „promisiunea asumată” este, de fapt, o lege iniţiată de ministrul Tudorel Toader şi adoptată de Senat în mandatul acestuia.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Tudorel Toader, iniţiatorul legii, precizează că „proiectul de lege privind Statutul poliţiştilor de penitenciare a fost iniţiat cu mult timp înaintea schimbării de la Ministerul Justiţiei”.

Concret, proiectul de lege a fost iniţiat anul trecut de Ministerul Justiţiei, condus de Tudorel Toader, a fost aprobat de Guvern şi trimis la Parlamament. A fost prezentat în Biroul Permanent al Senatului pe 25 iunie 2018, iar pe 21 noiembrie 2018 a fost adoptat de plenul Senatului. Avizele comisiilor din Camera Deputaţilor s-au dat în decembrie 2018, iar raportul final al Comisiei juridice şi al Comisiei pentru administraţie a fost emis pe 25 iunie 2019, cu o zi înainte de votul de azi din plen.

„Ministrul justiției apreciază toate eforturile depuse la nivelul experților, al sindicatelor din domeniu, precum și al parlamentarilor din comisiile de specialitate, pentru ca acest proiect să devină realitate și „pentru că astfel am reușit să îmi onorez încă o promisiune asumată față de lucrătorii din sistemul penitenciar în perioada în care eram ministru interimar al justiției””, se mai arată în comunicatul Ministerului Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.