Acasă Actualitate Tudose: „am suferit un mic incident”. Pintea: „a făcut un infarct miocardic...

Tudose: „am suferit un mic incident”. Pintea: „a făcut un infarct miocardic extins, i s-au pus 2 stenturi”. Ce riscă ministrul Sănătății?

DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când vorbește public, Sorinei Pintea îi place să folosească termeni medicali să arate că înțelege tot și merită să conducă ministerul Sănătății. În realitate, Pintea e o economistă ușor agramată dar care pe lângă Dăncilă pare chiar o intelectuală. E adevărat că legislația în domeniul sanitar e una stufoasă și că ministrul pentru a avea un discurs pertinent trebuie să cunoască și legislația conexă: a muncii, penală, civilă, GDPR dar nu e cazul lui Pintea.

Astăzi după ce fostul premier Mihai Tudose a fost luat cu salvarea de la o ședință a Pro-România, Pintea s-a grăbit să anunțe diagnosticul și intervenția suferită:

„Fostul premier Mihai Tudose a făcut un infarct miocardic extins. A fost dus cu ambulanţa la Institutul Fundeni. A fost preluat de medicii Institutului de Cardiologie „C.C. Iliescu”. A fost dus în sala de operaţii. I-au fost montate, printr-o procedură intervenţională, două stenturi. Bineînţeles că viaţa oricărui pacient care suferă un infarct miocardic este pusă în pericol, dar în acest moment Mihai Tudose este stabil, este în salon, rămâne sub supraveghere în spital”, a afirmat Pintea la sediul Ministerului Sănătăţii.

Desigur că în primul rând Institutul de Cardiologie nu avea voie să spună diagnosticul nici măcar ministrului, divulgarea informațiilor medicale fiind încadrată chiar și ca infracțiune prin art 227. din Noul Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Dar să zicem că un prostănac lingușitor de pe-acolo a susurat în urechiușa ministerială, doamna Pintea chiar nu s-a putut abține să nu divulge diagnosticul?

Degeaba, pe seară Mihai Tudose a încercat să braveze pe contul său de Facebook: „Sunt bine! Probabil pe fondul oboselii acumulate, am suferit un mic incident, dar datorită profesionalismului și promptitudinii cadrelor din sistemul public medical din România, totul a trecut cu bine! Mulțumesc întregii echipe medicale și tuturor celor care s-au gândit la mine în aceste momente! Ne vedem în 2 zile înapoi la treabă! Avem o mulțime de lucruri bune de făcut!”

Votanții știu de la Pintea că a avut infarct miocardic extins. A a avut ea grijă să le spună că doar Tudose nu mai e la PSD, a plecat la Ponta. Spre comparație, diagnosticul lui Liviu Dragnea nu ni l-a spus.
Dacă Ponta nu-l mai pune pe Tudose pe locul 3 la europarlamentare așa cum era programat, iată și prejudiciul în urma declarației lui Pintea. Că așa ce mai vorbește gura fără ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.