Acasă Actualitate Tupeu fără limite! Aleodor Frâncu, șeful demisionar de la ROMATSA, deține în...

Tupeu fără limite! Aleodor Frâncu, șeful demisionar de la ROMATSA, deține în continuare o funcție de conducere în companie

DISTRIBUIȚI

Aleodor Frâncu, care a demisionat din funcția de șef ROMTSA după ce premierul Ponta a reclamat deficiențe în gestionarea accidentului aviatic din Munții Apuseni, lucrează în continuare în cadrul regiei, ca director de dezvoltare, Ministerul Transporturilor limitându-se să  spună că a cerut CA explicații privind modificarea organigramei.
La 22 ianuarie, Frâncu anunța că și-a înaintat Consiliului de Administrație (CA) al ROMATSA demisia din funcția de director general, "pentru liniștea și stabilitatea instituției", dar că nu are nimic să-și reproșeze.
Contactat, marți, de Mediafax, el a precizat însă că, după demisie, a revenit la funcția deținută anterior în cadrul ROMATSA, cea de director de dezvoltare, din care fusese suspendat în momentul preluării conducerii regiei.
El a adăugat că viitorul director general al ROMATSA, care va fi selectat în urma unui concurs, va decide dacă intenționează să-l păstreze sau nu în noua echipă de conducere.
"După 26 de ani de experiență în aviație, cred că ar trebui să mai fiu util", a spus Frâncu.
Aleodor Frâncu a ocupat mai multe funcții de conducere la ROMATSA începând din 2006.
În urma accidentului aviatic care a avut loc la 20 ianuarie, premierul Ponta a declarat că va cere inclusiv înlocuirea directorului general ROMATSA pentru deficiențe inacceptabile.
Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forțat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

Ramona Mănescu se spală pe mâini de această situație

Ministerul Transporturilor , în subordinea căruia se află ROMATSA, se spală pe mâini de această situație controversată."În urma raportului prezentat de primul ministru, s-a solicitat Consiliului de Administrație al RA ROMATSA demiterea celor doi directori Aleodor Frâncu – director general și Bogdan Donciu – director adjunct operațional. RA ROMATSA se află sub incidența OUG 109/2011, motiv pentru care Ministerul Transporturilor nu poate interveni în structura managerială a companiei, aceasta atribuție îi revine exclusiv Consiliului de Administrație", a transmis, marți, Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.
Instituția susține că nu fost informată de către Consiliul de Administrație cu privire la modificările aduse în organigramă.
"Am solicitat Consiliului de Administrație al ROMATSA un punct de vedere cu privire la aceste schimbări care nu ne-au fost comunicate", a declarat, în comunicat, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Salariu de mii de euro lunar

Conform portalului ANI, Frâncu a încasat peste 500.000 de lei în 2012. ?ê?£i soția acestuia, Adriana Frâncu, care lucrează tot la ROMATSA, a încasat în 2012, peste 155.000 de lei.?óÔé¼?¿Familia Frâncu deține patru terenuri, în București și Snagov, un apartament și o casă în Capitală, dar și două autoturisme și o barcă.?óÔé¼?¿Potrivit unor articole din presa centrală, terenurile din Snagov sunt primite în baza unui certificat de revoluționar. Familia Frâncu mai are bijuterii și obiecte de artă, moștenire, în valoare de aproape 30.000 de euro.

Olga Dumitrescu

1 COMENTARIU

  1. Nu este tupeu,asa fac toti profitori acestui vid legislativ care este in Romania isi fac de cap pentru ca o fi ea lege in Romania dar nu si pentru ei si acolo unde legea nu este decat pe hartie e vai de tara aia,toti cei care sunt capabili si in putere pleaca in lumea larga scarbiti fiind de ce vad.Pai aia din armata cand s-a dat legea aia care le permitea sa iasa la pensie in conditii avantajoase nu s-au inghesuit toti sa devina pensionari de frica ca poate nu tine mult legea si „pierd trenul”,va dati seama in caz de razboi cum dezerteaza astia?!!!.Si cati profitori de astia nu mai sunt si nimeni nu face nimic pentru stoparea risipei asteia de bani de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.