Acasă Actualitate Tupeu incredibil! Șeful ASPA dă în judecată Parchetul general pentru deservicii de...

Tupeu incredibil! Șeful ASPA dă în judecată Parchetul general pentru deservicii de imagine aduse lui Opresccu

DISTRIBUIȚI

Reprezentantul ASPA Răzvan Băncescu a anunțat, luni, la ieșirea de la Parchetul general, că intenționează să îi dea în judecată pe anchetatorii în cazul morții lui Ionuț Anghel pentru grave prejudicii de imagine aduse atât ASPA, cât și instituției primarului general.
Răzvan Băncescu a declarat că s-a prezentat la Parchet din proprie inițiativă, pentru a recupera mai multe documente ridicate de anchetatori, în urma unui control ce a avut loc joi la adăpostul din Mihăilești, în condițiile în care, în lipsa acestor acte, activitatea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) este blocată.
Băncescu a explicat că, din punctul său de vedere, ASPA nu are nicio legătură cu moartea lui Ionuț, în condițiile în care tragedia s-a produs pe un teren privat.
În acest context, reprezentantul ASPA a menționat că au fost aduse grave prejudicii de imagine, în special din partea reprezentanților Parchetului general, atât ASPA, cât și Primăriei Capitalei, și a spus că urmează ca autoritățile care s-au ocupat de anchetă să fie chemate în judecată pe cale civilă.
Acesta a declarat că au existat inclusiv amenințări din partea procurorului de caz, care a lăsat să se înțeleagă că, dacă nu colaborează cu o fundație în cazul morții unui câine, o funcționară ASPA ar putea fi reținută pentru 24 de ore.
"A murit un câine, iar reprezentanții unui ONG au venit să ridice cadavrul. Pentru că doamna de acolo nu putea să predea cadavrul unui ONG, procurorul de caz i-a spus acesteia că ar putea să o ridice și să îi dea drumul a doua zi la aceeași oră", a spus Băncescu.
Băncescu a mai adăugat că, după ce a recuperat actele de la Parchet, veterinarii se vor putea reapuca de sterilizarea animalelor din adăpostul Mihăilești.
În același timp, au loc lucrări la adăpostul de câini de la Mihăilești pentru suplimentarea capacității acestuia cu încă 500 de locuri, a mai spus coordonatorul de proiect al ASPA.
Referitor la faptul că, luni, în zona în care a fost găsit trupul neînsuflețit al lui Ionuț Anghel, a fost găsit cadavrul unui câine de luptă, Băncescu a fost de părere că ar putea fi vorba despre o înscenare pusă la cale de ONG pentru a lăsa impresia că Ionuț nu a fost ucis de maidanezi, în condițiile în care câinii comunitari reprezintă o sursă de bani pentru aceste organizații.
În acest sens, Băncescu a explicat că mușcătura unui astfel de animal ar fi provocat copilului multiple fracturi, lucru care nu se regăsește și în raportul medico-legal.
În plus reprezentantul ASPA a mai menționat că imediat după incident hingherii au luat la pas terenul pe care s-a produs tragedia și nu s-a găsit la momentul respectiv niciun câine de luptă mort în zona respectivă.
Procurorii Parchetului instanței supreme au ridicat, vineri, în urma unui control, fișele medicale ale câinilor aflați în adăpostul de la Mihăilești, adopțiile din acest centru fiind suspendate, după ce în cursul zilei de joi, procurorii împreună cu reprezentanții Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au făcut un control la adăpostul de câini de la Mihăilești.
Procurorii Parchetului general fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel și verifică dacă au fost respectate dispozițiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.