Acasă Actualitate Tupeu infracțional: Bica a luat șpaga la câteva zile după ce a...

Tupeu infracțional: Bica a luat șpaga la câteva zile după ce a aflat că este filată

DISTRIBUIȚI

UPDATE: 17,00: Alina Bica și Șerban Pop au fost arestați pentru 30 de zile.

În 30 octombrie 2014, pe un blog creat special pentru acest scop,erau publicate deja celebrele poze cu Bica, Udrea și Topoliceanu la shopping, la Paris. În mod evident cele trei fuseseră filate: de paparazzi, de servicii sau de detectivi partculari, cineva era cu ochii pe ele. În aceste condiții, 9 zile mai târziu Bica încasa „în mod cert” (după cum scriu procurorii DNA în referatul de arestare) în locuința sa o șpagă de 17.500 EURO pentru a clasa un dosar penal. Este evident că puterea îi luase mințile lui Bica: doar în pixul ei stăteau viețile atâtor oameni importanți sau bogați.

Procurorii arată în referat că, potrivit declaraţiei date de denunţător, Ionuţ Mihăilescu, Bica i-ar fi solicitat să îl contacteze pe fostul şef al ANAF Şerban Pop, care „îi dăduse în prealabil acesteia un mesaj telefonic de salut în legătură cu dosarul numitului Simu Horia”.

„Conform probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale este cert că primirea sumei de 17.500 euro de către numita Bica Alina Mihaela a fost realizată la data de 8.11.2014, când Mihăilescu Ionuţ Florentin s-a întâlnit cu Bica Alina Mihaela la locuinţa acesteia şi i-a remis banii”, scriu procurorii anticorupţie.

Potrivit acestora, din convorbirile telefonice interceptate reiese că în 8 noiembrie 2014 Alina Bica şi Ionuţ Mihăilescu au avut mai multe discuţii telefonice pe tema banilor, iar acestea au fost urmate de deplasarea lui Mihăilescu la locuinţa acesteia, unde i-ar fi dat banii.

Conform procurorilor anticorupţie, fostul şef al ANAF Şerban Pop ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane în vederea soluţionării favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT, sumă din care Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro.

Simu a declarat la DNA că i-a fost cerută mită 1,5 milioane euro de Şerban Pop.

Procurorii DNA redau în referatul cu propunere de arestare preventivă a Alinei Bica şi a lui Şerban Pop, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar instrumentat de DIICOT al omului de afaceri Horia Simu, declaraţia acestuia din urmă.

Acesta a declarat, în calitate de suspect, în 19 august, că, după ancheta iniţială din 2010 – 2011, când s-a dispus neînceperea urmăririi penale, dosarul său la DIICOT a fost redeschis în 2012 – 2013.

Ulterior, fostul şef al ANAF Şerban Pop ar fi venit la el, spunându-i că este emisarul cuiva, că ştie că are probleme şi că este aproape de o arestare. Pop i-ar fi promis că se va interesa să vadă ce se poate face, iar după două săptămâni a revenit şi i-ar fi spus că există o soluţie sugerată de conducerea DIIICOT „contra unui comision de 1,5 milioane euro ca să rezolve problema”, a mai declarat Simu, potrivit referatului.

Pop i-ar mai fi spus omului de afaceri că el nu va opri nimic din suma de 1,5 milioane de euro, bani „destinaţi exclusiv persoanelor care rezolvă acel dosar şi care au calitatea şi abilitatea de a pronunţa o soluţie care să-l lase în libertate”.

„După o lună jumătate (Pop, n.r.) a revenit şi i-a cerut insistent să remită suma de bani…practic l-a somat să dea suma respectivă, fără nicio negociere, dar pentru că Simu Horia nu a dat un răspuns nici că este de acord, nici că nu este de acord…Pop Şerban i-a precizat că dacă nu e de acord să dea suma de 1,5 milioane euro, va fi arestat şi urmărirea penală se va extinde şi asupra soţiei sale. Cum nu şi-a implicat niciodată soţia în afaceri, de teamă şi-a dat acordul remiterii sumei de bani în următoarele trei luni aşa cum precizase Pop Şerban, însă fără a stabili modalitatea de remitere şi forma sub care urma să ajungă la destinatari acea sumă şi deşi nu dispunea de respectiva sumă de bani a acceptat pentru a mai câştiga timp… iar în cele trei luni convenite Pop Şerban a rărit vizitele, dar şi-a menţinut interesul pentru a vedea dacă este pregătit cu banii, apoi după cele 3 luni vizitele lui Pop Şerban au început tot mai des şi tot mai presant, precizându-i că oamenii la care a apelat sunt extrem de periculoşi şi extrem de puternici şi i-a adus vestea că s-a dat soluţie de clasare în acel dosar, dar i-a spus că respectiva soluţie de clasare poate fi redeschisă…iar urgenţa şi necesitatea achitării datoriei i-a transmis-o şi prin intermediul martorei Dumitru Camelia, director economic la Cuprom, firma sa”, notează procurorii din declaraţia lui Simu.

Simu le-a mai spus anchetatorilor că i-a oferit lui Pop tablouri, bijuterii, utilaje pentru ca, la rândul său să le remită drept recompensă celor care au dat soluţia de clasare, însă fostul şef al ANAF nu a acceptat, ci a susţinut că persoanele în cauză doresc bani cash sau transfer bancar către el sau una din firmele pe care el le deţine.

„Mai mult, în vara anului 2014 Pop Şerban i-a spus că ar fi plătit pentru el 1 milion de euro, iar acesta a fost momentul în care a considerat că seriozitatea ameninţărilor nu este reală, câtă vreme nu avea o relaţie apropiată, aşa încât Pop să avanseze pentru el o asemenea sumă…aşa fiind, după această perioadă Simu Horia a fost de acord să semneze un contract de asistenţă juridică între Pop Savin şi Asociaţii şi firma sa pentru suma de 4.000 – 5.000 euro pe lună pentru a putea în acest mod să facă rost de suma pretinsă de Pop, care a susţinut că a plătit 1 milion euo, iar în perioada august – octombrie 2014 i-a remis în jur de 150.000 euro prin intermediul numitei Dumitru Camelia”, se mai arată în referat.

Procurorii mai notează că martora Camelia Dumitru, audiată pe 14 şi 19 august, a declarat că Şerban Pop i-a solicitat lui Simu o sumă cuprinsă între 1,5 – 2 milioane euro pentru rezolvarea problemei juridice, şi a insistat chiar şi pe lângă ea că banii trebuie remişi, iar Simu i-a oferit tablouri şi bijuterii lui Pop în contul sumei, dar nu ştie dacă oferta s-a materializat. Dumitru a mai spus că ulterior simu a trimis-o cu un plic cu 150.000 euro pe care l-a dus şi i l-a dat personal lui Pop la biroul acestuia.

„Dacă în ceea ce priveşte suma de 1,5 milioane euro, declaraţia numitului Simu Horia şi a martorei Dumitru Camelia sunt singulare, dovada faptului că mituitorul Simu Horia a fost de acord, să remită suma de aproximativ 230.000 euro pentru clasarea dosarului în care era cercetat şi dovada faptului că modalitatea de rezolvare a rămas în sarcina complicelui Pop Şerban, rezultă explicit din probele administrate în cauză până în acest moment al cercetărilor”, arată procurorii în referat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.