Acasă Actualitate Tupeul producătorului de dezinfectanți: „suntem dispuși să suportăm contravaloarea”

Tupeul producătorului de dezinfectanți: „suntem dispuși să suportăm contravaloarea”

DISTRIBUIȚI

Procurorii au demarat cercetările privind dezinfectanții din spitale în urma excelentei anchete făcute de jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag. Imediat s-au trezit să ancheteze și ministrul Sănătății și patronul firmei care produce dezinfectanții. Patronul Hexi-Pharma ne anunță chiar că e dispus să plătească niște analize. S-ar putea să fie obligat să plătească mai mult decât niște analize. Poate chiar să plătescă pentru TOT!

Ministerul Sănătății a remis un comunicat:

„Odată cu apariția în spațiul mediatic a problemelor legate de situația biocidelor, ministrul Sănătății a dispus Corpului de Control demararea unor controale mixte împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sănătate Publica din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică.

Precizăm faptul, ca aceste controale se vor derula, în strânsa legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General.

În cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanți pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficientei acestora”.

Firma care a livrat dezinfectanții a remis un comunicat:

„Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariția acestei situații. Mai mult, până la elucidarea și rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorități și mass-media s-a oprit producția în fabrică, precum și orice distribuție.

‘Cea mai bună soluție este oprirea producției și verificarea tuturor substanțelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom face o analiză foarte amănunțită a tuturor concentrațiilor și eficienței produselor fabricate de noi. Vom colabora cu autoritățile care sunt abilitate să verifice eficiența dezinfectanților produși de către noi și vom oferi acces la toate informațiile de care acestea au nevoie’, spune Dan Condrea, owner Hexi.

Deși extrem de îngrijorați că o astfel de situație a putut să apară, reprezentanții Hexi sunt în continuare siguri că produsele și-au făcut treaba și că pacienții nu au fost în pericol. Rugăm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele astfel încât să fim siguri că produsele și-au facut treaba. Suntem dispuși să suportăm contravaloarea acestor analize.

Hexi Pharma nu a avut niciun moment intenția de a acționa împotriva pacienților din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene.

Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credință față de utilizatorul final și activează într-o piață liberă, în care calitatea și prețul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt comercializate.”

Vai de cei care s-au infectat prin spitale dintre care unii au și murit. Nu putem decât să le urăm tuturor vinovaților ședere plăcută în penitenciarele cu siguranță nedezinfectate.

Foto: tolo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.