Acasă Actualitate UDMR leagă susținerea guvernului Ponta de steagul secuiesc

UDMR leagă susținerea guvernului Ponta de steagul secuiesc

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă va iniția discuții de colaborare în Parlament cu UDMR, în cazul retragerii PNL de la guvernare, el arătând că are mandat să inițieze discuții pentru formarea majorității care să sprijine Guvernul USD, dar că mâna întinsă PNL rămâne valabilă.
"Sigur, voi iniția – și am acest mandat – discuții pentru formarea unei majorități care să sprijine Guvernul", a spus Ponta, care a mai precizat că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se țină de cuvânt și față de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.
El preciza că nu are o problemă în a se lăsa criticat pentru a doua oară că invită UDMR la guvernare, așa cum s-a întâmplat după alegerile parlamentare din 2012.
"Doar USD are majoritatea necesară, extrem de fragilă, de a guverna. Nu știu dacă va fi nevoie sau nu să avem o majoritate mai largă, alături de grupul minorităților. Eu nu am ascuns, și mi-am atras critici extrem de dure, că, împreună cu Antonescu, în noiembrie 2012, am semnat un acord prin care aduceam UDMR la guvernare și nu m-am dezis de acest lucru chiar dacă am fost criticat. UDMR nu a mai venit la guvernare pentru că PNL și PC s-au opus, dar eu mi-am luat criticile de rigoare cu UDMR și nu am nicio problemă de a le lua a doua oară. Pentru mine este foarte important să mă țin de cuvânt la o hârtie pe care am semnat-o și la un cuvânt pe care l-am dat", spunea Ponta la Antena 3.
Președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a fost întrebat, luni, de jurnaliști, despre afirmația premierului Victor Ponta potrivit căreia pentru el este important să se țină de cuvânt și față de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.
"Este un acord semnat în acest sens, numai că atunci domnul Voiculescu și domnul Antonescu au fost împotrivă. Chiar președintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea atunci că tumoarea canceroasă a politicii românești a împiedicat această posibilitate ca UDMR să intre la guvernare", a spus Tamas.
El a precizat că UDMR ar putea să vină oricând în sprijinul partidelor mari românești pentru a stabiliza viața politică, dar că nu există negocieri în acest sens. Președintele UDMR Covasna a spus că, pentru a începe eventuale tratative, ar exista condiții preliminare.

Condiția UDMR: stemele maghiare pe instituțiile statului român, în Ardeal

"Însă ar exista și condiții preliminare pentru a începe eventuale negocieri, și anume detensionarea situației în ceea ce privește steagurile locale și județene, precum și simbolurile naționale. Nouă nu ne trebuie cinci săli de sport în plus, pe noi nimeni nu ne-ar putea «cumpăra politic» cu 100 de kilometri de drumuri, ci ne interesează principiile, și anume, mai concret, posibilitatea de a folosi simbolurile locale, județene și cele naționale. Rezolvarea acestor probleme ar putea fi o condiție premergătoare unei eventuale negocieri", a afirmat Tamas, care a reiterat că nu sunt discuții cu privire la posibilitatea intrării UDMR la guvernare în cazul în care s-ar rupe USL.
Totodată, Tamas a apreciat că premierul Ponta a "înțeles" că, pentru pace socială, este important ca în structurile politice să existe o minoritate.
"Noi spunem de 20 de ani acest lucru și mă bucur că și domnul Ponta a înțeles exact situația. UDMR nu este un partid politic, ci o organizație care reprezintă o comunitate etnică în România. Noi întotdeauna am spus că UDMR trebuie tratată altfel decât un partid politic și mă bucur că domnul Ponta nu numai că a înțeles acest lucru, dar într-adevăr în ultimii doi ani a avut și gesturi corecte, pozitive față de comunitatea maghiară. ?ê?£i aici mă refer la domnul Ponta, și nu la reprezentanții Guvernului în teritoriu, care în ultimii doi ani ne-au pus în cap 54 de procese administrative în ceea ce privește simbolurile naționale, steaguri locale și județene sau bilingvismul", a subliniat președintele UDMR Covasna, care este și șeful Consiliului Județean.
Chestiunea steagurilor și a simbolurilor maghiare este una fierbinte. Fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, a fost schimbat din funcția de prefect al județului Covasna de către Victor Ponta în luna ianuarie 2013 la presiunea UDMR tocmai pentru că a aplicat legea în Covasna, respectiv a solicitat instanței să-l oblige pe primarul din Ozun să dea jos steagul secuiesc de pe Primăria Ozun și și-a permis, în același timp să-i critice pe extremiștii maghiari care au vandalizat drapelul României. Ponta a dat astfel dovada că este un slugoi al iredentismului maghiar, a extremiștilor UDMR, ba mai mult, sancționându-l pe românul care a condamnat vandalizarea Drapelului României s-a așezat el însuși în același plan cu vandalii care au batjocorit simbolul românesc.

Ipocrizia PSD și trădarea românilor din Ardeal

Dragnea va oficializa arborarea steagului secuiesc și va face un nou pas către oficializarea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele din Transilvania controlate de UDMR, în condițiile în care aceste steaguri vor fi inscripționate și în limba maghiară. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea, a dat publicității proiectul de lege prin care urmează să fie stabilită metodologia de aprobare, arborare și folosire a steagurilor unităților administrativ teritoriale. Proiectul lui Liviu Dragnea constituie un nou pas pentru oficializarea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în Transilvania.
Potrivit acestui proiect de lege, unitățile administrativ teritoriale pot avea steaguri proprii ce pot fi arborate la sediile primăriilor, consiliilor județene precum și la instituțiile publice aflate sub autoritatea, în subordinea, în coordonarea acestora.
Proiectul de lege prevede și faptul că pe steagurile respective nu pot fi reproduse decât steme ale unităților administrativ teritoriale aprobate conform legii iar în unitățile administrativ teritoriale în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, denumirea va fi trecută și în limba minorităților naționale respective. Cu alte cuvinte, aceste steaguri vor putea fi inscripționate și în limba maghiară.
Proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea este unul cu dedicație pentru UDMR și are menirea de a legifera arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului român. În ultimii ani, pe fondul complicității tacite a clasei politice de la București, liderii extremiști maghiari au sfidat Constituția României și au arborat pe instituțiile publice steagul secuiesc, în condițiile în care cadrul legal din acest moment este foarte clar în privința interzicerii arborării acestor însemne pe clădirile publice.

Regionalizarea – federalizare și distrugere a statului unitar creat de Ferdinand

Liviu Dragnea rupe cadrul legal existent în acest moment și legiferează o ilegalitate pentru a asigura sprijinul UDMR pentru PSD. Măsura face parte din controversatul proiect al așa zisei descentralizări, în fapt o formă de federalizare a României și de baronizare a economiei naționale.
Pe de o parte, de dragul de a rămâne la putere cu orice preț,  PSD-ul le dă baronilor județeni patrimoniul național, iar pe de altă parte oferă satisfacție iredentismului maghiar ajungându-se de facto la faza de dezintegrare a statului unitar ce a existat de la Ferdinand încoace. Aceasta a fost misiunea găștii moscovite a lui Ion Iliescu de la bun început iar discursul despre lichidarea Statului român, distrugerea reperelor identitare și transformarea neamului românesc, prin degradare, în populație fără destin și istorie îl găsim în documentele Kominternului.
 Lecțiile istoriei nu sunt însă asimilate de toată lumea, cu atât mai puțin de votanții PSD-ului/FSN-ului, cei care strigau în stradă „nu ne vindem țara” – însuflețiți de logoree fals patriotică. Dragnea și Ponta dau gratis ce-a mai rămas din țara, că vânzarea grosului a avut deja loc încă de pe timpul lui Ilici.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.