Acasă Actualitate Udrea a luat-o pe urmele lui Zgonea, „colegul” lui Mihai Viteazul

Udrea a luat-o pe urmele lui Zgonea, „colegul” lui Mihai Viteazul

DISTRIBUIȚI

Te cutremuri când vezi cine a ajuns să fie cel de-al treilea om în stat. Un Zgonea, strungar la bază, repetent de trei ori – adică l-a întrecut pe Crin Antonescu cel care ocupa până de curând scaunul de șef al Senatului. Crin a fost repetent doar de două ori, Zgonea e mai tare. Plus că e și coleg cu Mihai Viteazul.
Acum este rândul lui Zgonea să fie întrecut – în penibil – de emula sa, Elena Udrea. ?ê?£i-a făcut și ea un filmuleț, la rivalitate cu Zgonea. După ce acesta s-a filmat și a pus pe facebook savuroasa producție în care îl veștejea pe Crin Antonescu, a devenit aproape celebru. Lumea s-a tăvălit de râs. Moaca de pachiderm și gesturile căznite prin care Zgonea încerca să-l imite pe Dan Puric, faimosul mim, au stârnit atâta ilaritate încât nu este exclus ca Zgonea să fie invitat să joace în vreo comedie horror.
Ofticată pe succesul lui Zgonea, la concurență maximă, Udrea și-a făcut și ea un filmuleț. În care la fel de căznită ca și Zgonea se ia de Ponta că e câh. Același Ponta, fostul ei angajat de la firmă, pe vremea când cocoșul încă nu fugise din poiată cu altă găină, mai tinerică și mai titrată. La vremea aceea, Ponta era foarte bun, însă acum Udrea îl bălăcărește pentru că face nu știu ce la pompe. Nici nu mai contează ce naiba o fi făcând Ponta la pompe, mesajul pe care a vrut ea să-l transmită s-a pierdut de tot deoarece a stârnit mult mai multă rumoare succesiunea gesturilor ciudate pe care le face Udrea.
Clipul lui Udrea are 30 de secunde, însă nu a putut memora un text, cum s-a străduit de exemplu Zgonea, care a reușit să bâiguie câte ceva totuși, poticnit și vai de el, dar e scuzabil, clipul său a durat dublu. Avea multe de spus despre Antonescu.
Udrea probabil că ar avea și ea multe de spus despre Ponta, însă din motive doar de ea știute în loc să povestească chestii interesante din trecut, se concentrează pe pompe în timp ce agită din mâini cu degetele contorsionate într-un mod cu totul straniu.

Măscăricii din Parlamentul României

Zice cam așa, la debutul clipului: pe 15 martie guvernul te vrea tăcut – și, în contratimp, artistic crede ea, face un gest cu un degetuț la care se vede unghiuța telescopică vopsită roșu, prin dreptul gurii, într-o mișcare similară cu gestul mafioților din filmele americane care indică astfel că urmează să ia gâtul cuiva.  Brr, rămâi cumva șocat, am revăzut de două ori secvența, te ia cu fiori. Aspră duduia, fermă, e durere. Așa i-o fi spus ei consilierul de imagine că ar trebui sa fie, dacă tot a luat șefia Mișcării Populare. A ieșit cu totul altceva din performance-ul duduiței ce seamănă mai degrabă cu o țoapă proțăpită ridicol în fața oglinzii la primul ei selfie, dând din mâni ca o păpușică dezarticulată.
Actoria este totuși o meserie, iar mișcarea scenică nu este doar un talent moștenit, se mai și învață, de asemenea. Cineva a făcut mișto rău de tot de Udrea, lăsând-o să se facă de râs în felul ăsta. Stângăcia, schimonoseala, bâlbâiala, caraghioslâcul într-un cuvânt, caracterizează prestația ambilor actori de stand up comedy care au performat atât de ridicol încât nici nu știi dacă să râzi de ei. E ca și când ai râde de niște handicapați. Te cuprinde un fel de jenă, gândindu-te că ești reprezentat de astfel de specimene. Care mai de care mai „cult”, mai „inteligent”, mai „actor”. Zici că s-au apucat cu toții de studiat actorie după metoda Stanislavski, pe urmele lui de Niro.
Nu doar ambițiile artistice actoricești îi rod pe cei doi.Udrea are și ambâț cultural. A postat cu ceva vreme în urmă și alte gogomănii pe contul ei de feisbuk, niște așa zise considerațiuni culturale, despre Nichifor Crainic, aducându-și probabil aminte că nu este doar parlamentar ci și cadru universitar, specialistă în geopolitică și geostrategie, în Marea Neagră, Caucaz, Eufrat, Sarm al Seick  – ca să cităm doar repere majore geografice, dar și o suculentă cunoscătoare a dedesubturilor operelor unor somități de calibru, cum ar fi un Mackinder, Haushofer, Carl Schmitt, Simion Mehedinți, George Brătianu, Giani Versace, Jean Paul Gaultier.
Elena Udrea l-a calificat pe ilustrul teolog și intelectual român drept colaborator al Securității, asta deși Crainic a zăcut vreo 15 ani în temnițele bolșevice, și ca seria etichetărilor infamante să fie completă, de undeva din puțu’ gândirii parlamentare a mai zis și că fostul deținut politic ar fi fost și legionar și antisemit.
Intromisiunea dolofanei experte în geopolitică în teme academice atât de sensibile a plecat de la o postare anterioară a acesteia în care cita din Nichifor Crainic următoarele: „A fi naționalist în România, adică a-ți închina viața ridicării neamului și țării tale, însemnează a te așeza pe un pisc în bătaia tuturor furtunilor urii și a trăznetelor răzbunării. Nimic nu e mai urâtă, nimic mai prigonită și mai lovită decât dragostea supremă de românism." Nichifor Crainic.
Parcă pentru a confirma pe deplin autenticitatea citatului, la scurtă vreme Udrea a anunțat cumva triumfătoare că se dezice de autorul citatul și implicit de conținutul mesajului său, deoarece Dan Voiculescu,  turnător cu patalama, și țâșnit ca și ea în politică din anticamera PSD, a mustrat-o în Jurnalul său că îl apreciază pe „legionarul“ Nichifor Crainic. Cum e turcul și pistolul, zice un proverb românesc. Imediat după articolul din Jurnalul Național, Udrea postează un alt comentariu ce mustește de inteligență, în care îl porcăiește pe academicianul și marele gânditor al Ortodoxiei, Nichifor Crainic, cum a știut ea mai bine.
Nichifor Crainic, un martir chinuit în pușcăriile comuniste nu mai este în viață ca să se apere. Există însă suficiente date și mărturii avizate care probează că acesta nu a fost nici legionar nici antisemit, un gen de etichetă aruncată la plesneală de comuniști asupra oricui le era neconvenabil. Nicăieri nu există vreo probă sau măcar suspiciune la adresa lui Nichifor Crainic că ar fi fost agent, colaborator al Securității, chestie care, pasămite, o zguduie enorm pe duduia Udrea.

Întrecere în penibil între Udrea și Zgonea

Zgonea a performat și el pe teme istorice. "Eu sunt din orașul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească niște drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Mihai Viteazu NU este oltean ; el a fost Ban al Craiovei.. Asa cum, de exemplu, Geoana nu este dabulean. De fapt, Mihai Viteazu, din tata necunoscut, are mama de origine greaca (Teodora Cantacuzino, sora cu Iane Cantacuzino, care a fost si el ban al Craiovei).” Zgonea a dat din el seria asta de tâmpenii străduindu-se de fapt să-i impresioneze pe colegii săi dragi de la UDMR și pe secuii care au arborat un steag secuiesc la Baraolt.
Nu este prima oară când Zgonea se bagă în seamă pe teme de acest tip. Anul trecut, Valeriu Zgonea, a afirmat, că vrea ca așa zisul drapel secuiesc să fie arborat și în fața Parlamentului României. Asta după ce Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat definitiv și irevocabil hotărârea Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, prin care a fost adoptat drapelul județului Harghita deoarece legislația românească nu permite existența unor drapele ale unităților administrativ-teritoriale.
Zgonea a răspuns atunci servil dorinței celor de la Partidul Civic Maghiar care au solicitat în repetate rânduri ca drapelul secuiesc să fie arborat în/pe/la Parlamentul României. Drapelul județului Harghita și cel al județului Covasna sunt identice cu drapelul așa-zisului ținut secuiesc, un drapel inventat de către Consiliul Național Secuiesc, o organizație neînregistrată juridic în România și care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor, și despre care heraldistul Szekeres Attila, cel care a realizat toate stemele localităților din județele Covasna și Harghita (steme din care reprezentarea românilor lipsește) a afirmat deja că este de fapt o față de pernă și că el nu l-ar arbora.
Ar fi frumos un clip cu cei doi actori de stand up comedy, Udrea și Zgonea față în față, eventual amândoi cu câte o față de pernă pe față, ca să nu ni se facă rău de râs când receptăm intensitatea expresivității  celor doi colegi de Parlament, cu vocație scenică atât de elansată și penibilă totodată.

{flv}2014-03-13-udrea-pompa{/flv}
{flv}2014-03-13zgonea{/flv}

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.