Acasă Actualitate Udrea vrea ca trusturile de presă să promoveze gratuit turismul intern

Udrea vrea ca trusturile de presă să promoveze gratuit turismul intern

DISTRIBUIȚI

Ministerul Turismului și Consiliul Consultativ pentru Turism vor ca trusturile de presă să susțină gratuit campania „Turist în România“, a declarat luni, după o ședință a Consiliului, ministrul de resort, Elena Udrea.
„În urma acestei ședințe am decis împreună cu Consiliul Consultativ să formulăm un apel pentru toate trusturile de presă să susțină gratuit campania «Turist în România», iar banii economisiți să fie investiți în infrastructura turistică“, a afirmat Udrea.
Ea a adăugat că televiziunile ar urma să sprijine campania, gratuit, cu clipuri video, radiourile cu clipuri audio, iar presa scrisă, cu publicarea unor machete.
„Vor fi promovate litoralul, Delta, muntele, turismul cultural și religios, agroturismul și ecoturismul. Acum am făcut apelul și în scurt timp o să-l formulăm și în scris. Așteptăm un răspuns în această săptămână“, a spus Udrea.
Ea a adăugat că, dacă instituțiile de presă vor refuza propunerea, Ministerul Turismului va continua procedurile de achizițe publică pentru promovare, urmând „să cheltuie banii“ pentru campanie.
Consiliul Consultativ al Turismului reunește reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai organizațiilor patronale și sindicale și ai asociațiilor naționale profesionale care activează în industria turismului.
Săptămâna trecută, Ministerul Turismului a rugat companiile de publicitate să pună la dispoziția instituției, gratuit, panourile de tip outdoor pe care le au disponibile în perioada 10 iulie-31 august, pentru promovarea turismului intern.
Ministrul turismului, Elena Udrea, a cerut ieri reunirea de urgență a Consiliului Consultativ al Turismului (CCT) pentru stabilirea unui punct de vedere comun față de informațiile apărute în presă privind acțiunile de promovare a turismului românesc și a finanțării proiectelor de investiții în infrastructura turistică ale autorităților publice locale.
La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai organizațiilor patronale și sindicale și ai asociațiilor naționale profesionale ce activează în industria turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.