Home Actualitate UE interzice călătoriile din Africa de Sud din cauza variantei noi de...

UE interzice călătoriile din Africa de Sud din cauza variantei noi de coronavirus

DISTRIBUIŢI

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud. Țările asiatice s-au grăbit să înăsprească restricțiile, vineri, după ce o nouă variantă de coronavirus, posibil rezistentă la vaccinuri, a fost detectată în Africa de Sud. Singapore și India au anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă.

Germania impune vineri restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a anunțat deja că zborurile către Londra vor fi temporar interzise din șase state din Africa, scrie digi24.ro.

Israelul a fost prima țară care a impus astfel de restricții.

1 COMENTARIU

  1. Daca Austria, Cehia si Israel anunta ca din cauza COVID vor aplica masuri de prevenire a raspandirii , iar decidentii de la UE ne anunta ca este foarte serioasa amenintarea la adresa sanatatii pe filiera tarilor din Africa de Sud, greu de crezut ca vom avea si noi aici o perioada de normalitate in preajma sarbatorilor de iarna.
    Nu vreau sa fiu prea pesimist, dar barcile cu imigranti trimisi din Turcia spre Italia sau emigrantii care pleaca din Istambul cu directia Belarus nu constituie si acestia o sursa de risc majora pentru persoanele cu care vin in contact in aceasta pandemie, de unde stim ca acestia sunt involuntar sau poate voluntar infectati cu noi tulpinie de COVID 19 !!??

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.