Acasă Actualitate Un avertizor de integritate din Transelectrica a sesizat DNA despre cum sunt...

Un avertizor de integritate din Transelectrica a sesizat DNA despre cum sunt trucate concursurile de angajare în instituție

DISTRIBUIȚI

Membrii Consiliului de Supraveghere din Transelectrica, numiți absolut toți de partidele politice aflate la putere, deși primesc zeci de mii de Euro lunar fiecare nu sunt în stare să supravegheze nimic în instituția de stat, nici măcar angajările care se fac prin fals și uz de fals, pe criterii politice sau sexuale. Ce să mai vorbim de contractele încheiate de instituție? Conform contractelor de mandat pe care le au, membrii Consiliului de Supraveghere primesc așa numitele OAVT, opțiune pentru acțiuni virtuale, care reprezintă o cotă din profitul Transelectrica. Aceste sume sunt colosale, și pot ajunge la sute de mii de Euro pentru fiecare, după cum vom detalia în zilele următoare.

După ce am publicat o serie de articole despre Transelectrica, lumea din instituție a început să vorbească. Astăzi vă prezentăm denunțul depus la DNA al unui angajat al Transelectrica SA căruia i-am protejat identitatea. Citește și Soțiile și pupilele mahărilor din politică băgate de PSD să toace și banii Transelectrica

Atragem atenția șefilor din Transelectrica SA că e ilegal să încerci să afli identitatea unui avertizor de integritate, fapta reprezentând infracțiune.

„Subsemnatul XX, domiciliat …., angajat la Transelectrica SA, va aduc la cunostinta urmatoarele fapte.

La scurt timp dupa numirea in functia de director general al Transelectrica SA a domnului Rusu Adrian Constantin, in jurul datei de 15 Mai 2018 apare pe LOTUS (sistem de comunicare electronic intern) crearea a doua posturi de referent de specialitate la Centrul Ploiesti pentru o perioada determinata de sase luni, avand ca obiect de activitate, aranjarea arhivei. Spre acest demers, a fost contactat seful interimar, al Centrului Ploiesti, ing. Marin Mircea, de catre sefa SRU a ST Bucuresti economist Bira Marieta,ocazie cu care i-a cerut sa ia legatura cu d-na Paltanea Daniela, verisoara prin alianta a d-nei Rusu Eleonora (sotia d-lui Rusu Adrian Constantin) si a d-nei Cruceanu Adina Tatiana, care locuieste in apropierea casei de vacanta a familiei Rusu, din Valenii De Munte, pentru a le inmana subiectele si bibliografia de la concursul ce avea sa urmeze pentru cele doua posturi. Mentionez ca d-na Paltanea Daniela a primit documentele de fata cu mine de la ing. Marin Mircea. Dupa o periada scurta de timp,(datele exacte sunt in calculatoarele ST Bucuresti), mai apare un post de referent de specialitate, avand ca obiect de activitate evidenta defrisari culoar linii electrice. Acest post i-a fost atribuit in acelasi fel d-nei Dumitrescu Ioana, sotia ing. Dumitrescu Dragos Costin, o alta relatie a d-lui Rusu, tatii celor doi lucrand in trecut impreuna la Banca Nationala. Mentionez ca d-nul Dumitrescu Dragos a primit subiectele si bibliografia de fata cu mine de la d-na Paltanea care intre timp fusese angajata, subiectele fiind aceleasi cu a celor doua d-ne. Ca la orice concurs e obligatorie si o proba orala, proba care nu a mai avut loc.
Intrebati cele trei d-ne cati membri au fost in comisie (de obicei numara cinci membri), ce intrebari s-au pus si ce raspunsuri au dat (de obicei se pun cel putin cate doua intrebari de membru)
Asa cum era de asteptat arhivarea s-a terminat in aproximativ trei luni, de aceea in acest timp au schimbat obligatiile de serviciu in asa fel incat d-na Dumitrescu a preluat magazia si pontajele, iar d-na Paltanea a fost numita administrator al centrului, cele doua preluind aceste obligatii de la tehnicianul cu pregatirea lucrului, care a fost convins de Directorul Rusu Adrian Constantin sa se mute la Bucuresti oferindu-i o marire de salariu, cu mentiunea ca au desfintat acest post, care se regaseste in toate cele 25 de centre ale Transelectrica, pentru a consolida necesitatea posturilor inventate, si care din cunostintele mele nu sunt si la alte centre ale Transelectrica, d-na Cruceanu preluind obligatiile care initial erau ale d-nei Dumitrescu, respectiv evidenta defrisari culoar linii electrice obligatie care in Transelectrica o au liniorii de la fiecare centru. In luna decembrie d-nele au fost definitivate pe posturi cu noile atributii In luna iunie 2018 a fost scos la concurs si postul de sef Centru la Ploiesti, ramas vacant dupa decesul fostului sef, ocazie cu care aflam de la ing. Marin Mircea, dupa ce a avut o discutie cu Marieta Bira sefa SRU ca s-a decis dinainte ca d-nul Visan Tomel Claudiu va fi ales pentru acest post. Citez din ceea ce a spus ing. Marin Mircea ca ar fi spus d-na Marieta Bira, dupa ce acesta i-a spus ca noi l-am fi dorit pe ing. Zdrafcu Florin „d-nu Marin nu avem ce face asa au hotarat directorii”. Puteti afla de la Marieta Bira daca a inmanat subiectele d-lui Visan Tomel Claudiu si de la cei care au facut parte din comisie daca li s-a cerut sa spuna dinainte ce intrebari vor pune d-lui Visan, care probabil, strategic la examenul scris a iesit pe locul doi dupa ing. Zdrafcu Florin, sef al statiei Targoviste. De mentionat ca la acest concurs a participat si Directorul tehnic de la SMART Bucuresti, ing Deaconu Sebastian, care ca si ing. Zdrafcu era foarte bine pregatit, acestia lucrand in sistem si cu o mare experienta in spate.
Tot in luna iunie 2018 am aflat ca va fi schimbat din functie si seful serviciului auto, Marian Luca. Cand ne-am intalnit mi-a povestit ca a fost chemat de Directorul Carasol Marius Danut si ca ar avea o obligatie in directoratul Transelectrica sa angajeze pe cineva de la Electrica pe aceasta funtie. Ulterior am aflat ca acesta este Popescu Adrian o relatia a lui Vasiu Viorel, prieten cu Rusu Adrian Constantin, care intre timp fusese numit in directoratul Transelectrica. Tot Luca Marian mi-a povestit ca angajarea s-a facut fara a fi prezent niciun director, decat in prezenta lui, a sefului de coloana Mihalache Ion si a d-nei Cumpanasu Irina din partea SRU al ST Bucuresti, fiind doar o formalitate. In luna ianuarie 2019 am aflat ca o alta relatie a d-lui Rusu Adrian Constantin, respectiv Ristulescu Florin, fost sef de coloana la SMART Ploiesti va fi prezent ca electrician linii la CE Ploiesti. Cand m-am intalnit cu el mi-a povestit ca s-a dus la Rusu si l-a rugat sa-l ajute si pe el sa ajunga la Transelectrica, lucru care s-a si intamplat, incepand cu data de 15 ianuarie 2019 Ristulescu Florin activeaza la CE Ploiesti cu drepturi depline, cu toate ca nu are experienta in spate.”

13 COMENTARII

  1. ITM, CURTEA DE CONTURI si DNA sa verifice documentele de la angajare ale acestor doamne. Cine le-a semnat si cu ce date s-au înregistrat. Sa verifice daca sporul de 20% pentru activități arhivistice conform RAS(regulament de acordare sporuri) il primesc cele 3 doamne favorizate. Si de ce primesc 5 zile de concediu suplimentar, cand doamnele nu muncesc in condiții periculoase, grele si nu au handicap asa cum se acorda concediul suplimentar conform Codului muncii. Nici urma de specializare in domeniu si favorizate încă de la angajare.

  2. Da tovaraşi dar familia Dumitrescu despre care se face vorbire aici, am aflat de curând că l-a angajat si pe fiu-su la Smart s.a. ca trebuia sa fie familia intregita asa ca-n psd.Tot Rusu l-a angajat si pe el? Ori au fost si altii care au pus o vorbă buna asa cum se practica in partid?

  3. Tov Rusu i-a angajat pe toți din fam. Dumitrescu. Ristulescu e si sofer si instalator si serveste seful ca l-a angajat. Madamele alea 2 sunt cu treburile gospodărești acasa in Ploiesti si la Valeni. Mâncare, piață curățenie si altele. Pe post de sofer mai e si bărbatul lu madam Cruceanu. Dumitreasca serveste si ea cu ce poate facturi si altele. Tot centrul are un patron. Rusu. Că se ştie.

  4. Rusache bio energia nu ti salveaza nebunia. E frumos Rusache sa i cumperi pe toti cu functii ca sa te slujeasca cu devotament? Tu care ai adunat ca un avar in seiful ala din perete bani din angajari si contracte. Ai platit slugile sa execute la comanda.

  5. Rusofilii de la centrul exploataților dirijați de seful de centru cu 3 secretare secretoase înscăunate de marele Rusofocle prin electricianu Carasol pe vremea cand făcea pe directorul la sucursala. Slugile bine plătite ale marelui R de la Rusofocle. Slugile comuniștilor care pupă mâna împăratului Rusofocle ce s-a proclamat stăpânul centrului cu exploatați la diverse munci acasă la regele Rusofocle. Comuniștii adusi de electricianu Carasol si Rusofocle la centru si sucursala sunt o clică a comunistilor care slujesc zilnic. Ce sa caute 3 secretare comuniste la un centru? Aduse toate la şmecheria dintre Rusofocle si Caraşol si forțând un director de la sucursala sa semneze pe actele de la angajarea tăntuțelor comuniste. Nu le tulbură nimeni si nimic că veghează Rusofocle să le fie bine si călduț iar seful de centru le ține pe toate in brate ca si el e prieten si cu Rusofocle si cu Carasol. Si se prefac toți ca au multa multa treabă. Pe cine păcăliți voi comuniștilor? Ghinion.

  6. Rusufocle si Vişanfocle cu cele trei slugi secretare ale lor angajate la ordinele lui Rusufocle date lui Caraşocle electricianu. Cele 3 slugarnice aduse la centrul cu exploatați ca să piardă vremea pe bani mulți. Rusufocle le folosește pe la treburile lui de acasă iar Vişanfocle le plimbă cu mașinile întreprinderii Transelectrica pe banii statului. Se face ca le duce pe la stații ca sa viziteze ca oricum nu au pregatirea necesara si nu au habar de nimic. Toate au fost puse sa ascunda hartiile suspecte intocmite de firmele cu care avea intreprinderea contracte dubioase. Firme de casă ale unor angajați sau cunostinte Familia Dumitrescufocle toată angajată de Rusufocle cand era pe cai mari si mare şef la întreprinderea de stat. Familia se spune ca e bazată pe relația cu Rusufocle si nu numai. In comunism asa se face. Isi angajează toate neamurile. DNA ul ăla doarme? Centru de exploatați ai lui Rusufocle dar numai slugi. De asta ia angajat ca sa-l slujească la bătrânețe. Toți execută orice zice şefu si oricand vrea şefu. Au facut tot ce au vrut cu tupeu si nu ii deranjează nimeni. Să vedem ce fac slugile de la anu pe voi aia angajați de Caraşol electricianu si Rusufocle guru şef.

  7. Ia să vedem cum trece ursu suru usru hă hă hă aho aho cand vor fi publicate hartiile semnate de unii in presa. Ia mai mânați măi hăi hăi.

  8. Camarila sa stea în trasa indusă de tatuc încă 15-20 de ani la centrul exploatatilor din Ploiesti si sa tragă speranțe că în timpul ăsta toți ceilalți sunt fraieri si nu văd si nu aud tot ce faceti voi.Camarila sa execute ordinele lui şefulică că noi ceilalți ne facem că nu observăm nimic. Asa rămâne. Nu avem pretenții să înțeleagă creierele spălate fără voia lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.