Acasă Actualitate Un director adjunct din Primăria Capitalei s-a sinucis

Un director adjunct din Primăria Capitalei s-a sinucis

DISTRIBUIȚI

Sorin Cristian Olteanu, director adjunct la Administrația Străzilor în cadrul Primăriei Generale a Municipiului București, s-a sinucis în noapte de duminică spre luni, aruncându-se de la etajul al nouălea al imobilului în care locuia. Potrivit anchetatorilor, oficialul Primăriei s-ar fi aruncat de la balconul apartamentului în jurul orei 0.15, la momentul incidentului soția și fiica în vârstă de trei ani și jumătate ale sinucigașului aflându-se în altă cameră. Deși sinuciderea lui Cristian Olteanu rămâne deocamdată învăluită în mister, vecinii au lăsat să se înțeleagă că aceasta ar fi survenit pe fondul unor probleme familiale și de serviciu. Neoficial, gestul este însă pus de familia victimei și de vecini pe seama faptului că directorul adjunct al Administrației Străzilor fusese înștiințat de noul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, că urma să fie eliberat din funcție. Soția victimei, care lucrează și ea în cadrul Primăriei Generale, pare să confirme această versiune, ea declarând procurorilor și criminaliștilor că în ultima vreme Cristian Olteanu era foarte stresat și fuma extrem de mult. Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan, a precizat că la locul incidentului nu a fost găsit vreun bilet lăsat de victimă și nu există suspiciuni din care să rezulte că ar fi vorba despre o moarte suspectă, fapt confirmat și de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Deocamdată nu se știe dacă înainte de a se arunca de la balcon Cristian Olteanu a consumat băuturi alcoolice, acest aspect urmând a fi stabilit în urma autopsiei care va fi făcută la Institutul de Medicină Legală.
De precizat că șeful lui Cristian Olteanu, directorul general al Administrației Străzilor, Claudiu Bălan, s-a abținut de la orice comentarii, el refuzând să confirme sau să infirme dacă este adevărat zvonul că în zilele următoare colegul său ar fi urmat să fie schimbat din funcție.
Trebuie subliniat faptul că pe 25 iulie a.c. Cristian Olteanu ar fi împlinit 40 de ani, iar înainte de a lucra la Administrația Străzilor, a fost, începând cu anul 2004, inspector la Direcția de Transport, Drumuri și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Capitalei, funcție din care a fost de mai multe ori responsabil cu urmărirea unor lucrări de întreținere și modernizare a rețelei stradale aflată în administrarea municipalității, dar și cu întocmirea unor rapoarte de constatare a stării carosabilului din București. În noiembrie 2006, Cristian Olteanu a participat la proiectul SPICYCLES, finanțat de CE, care viza construirea unei piste de biciclete ce urma să traverseze Bucureștiul pe axa Sud-Nord. În urmă cu trei ani, omologul lui Cristian Olteanu, fostul director adjunct al Administrației Străzilor, Adrian Petre, a luat și el decizia de a se sinucide, motivele reale ale morții acestuia rămânând învăluite în mister până astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.