Acasă Actualitate Un director din Apele Române a câștigat definitiv procesul intentat după ce...

Un director din Apele Române a câștigat definitiv procesul intentat după ce a fost concediat abuziv pentru că a refuzat să semneze acte ilegale

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Iași a decis azi definitiv ca inginerul Nicolae Trofin să fie repus în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași după ce a fost concediat ilegal. Aceasta a fost a doua concediere ilegală la care a fost supus Trofin după cea din 2009 când, de asemenea a câștigat procesul și a fost repus în funcție. Concedierea din 2017 a fost realizată de directorul de atunci Petru Avram în mai puțin de 35 de minute.
Luni, 8 mai 2017, la ora 10.25 inginerul Nicolae Trofin, cu o vechime de 36 de ani în instituție este convocat la sediul ABA Prut Bârlad, în fața unei Comisii de Disciplină la ora 11.00. Trofin transmite un fax la biroul directorului interimar al ABA, Petru Avram prin care anunță că dorește să fie asistat de un avocat și de un reprezentat al Sindicatului și dorește un termen mai lung decât 35 de minute pentru a-i contacta. Conform articolului 251 aliniatul (4) „în cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un avocat sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este”. Chiar dacă în Codul Muncii nu este prevăzut un termen în care să fie realizată convocarea, „având în vedere scopul acesteia, respectiv pregătirea şi formularea apărării salariatului, acesta trebuie să fie un termen rezonabil.” este formularea standard folosită de instanțele de judecată care au instituit în jurisprudența lor un termen de cinci zile lucrătoare pentru convocarea la cercetarea disciplinară.
Cu toate acestea, ședința comisiei s-a ținut în data de 8 mai iar Comisia a decis și redactat chiar în aceeași zi un raport de cercetare disciplinară a directorului SGA Trofin Nicolae din care cităm: „potrivit dispozițiilor legale din domeniul sănătății adeverințele medicale care să motiveze absențele de la locul de muncă nu sunt prevăzute între documentele ce susțin actul medical acordat pentru serviciile prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază, conform Ordinului M.S. 388/186/2015…. medicul de familie aflat în relație contractuală cu o casă de asigurări de sănătate nu are abilitatea legală de a elibera adeverințe medicale în favoarea adulților, acestea fiind exclusiv rezervate în raporturile cu minorii, în caz de îmbolnăvire, pentru intrarea în colectivitate”.
Ordinul Ministerului citat în decizia Comisiei datează din 30 martie 2015 iar adeverințele lui Trofin au fost pentru absențe anterioare din 22.07.2014 și 10.02-24.02.2015 dar ce mai contează asta când omul incomod trebuie concediat.
Zis și făcut, Petru Avram semnează satisfăcut decizia de desfacere disciplinară a contractului de muncă a inginerului Trofin Nicolae cel care, sătul de ilegalitățile din instituție sesizase procurorii despre importante sume de bani publici deturnate la ABA Prut Bârlad în interes personal.
Instituția de stat a fost obligată să-i plătească directorului SGA Iași toate salariile neachitate din 8 mai 2017, indexate și să-l repună în funcție.

6 COMENTARII

  1. Stresat ce este cu problemele de la PSD Neamt, cu problemele decontarilor dispuse de PSD a clientei politice a lucrarilor de reparatii la obiectivele care au avut de suferit de pe urma viiturilor, de cele trei dosare penale ale lui Arsene in care sunt implicati foarte multi apropiati, MARCOCI VLAD omul PSD pus de Arsene Ionel la ABASiret, chiuleste sistematic de la servici astfel pe data de 22.10.2018 nu a venit la servici, masina ramanand la Piatra Neamt de pe data de 19.10.2018 pe post de Taxi de Piatra Neamt!!! Cine plateste carburantul statului sau spune ca a fost in control la lucrarile suferinde de executie proasta si decontate integral plus spagile aferente anterior!!!!

  2. Iata pe scurt, traseul politic al lui actualului director parat de la ABASiret Bacau, Vlad Marcoci este următorul: PD-PNL-PLD-PDL-PSD-PNL-PRR-Ionel Arsene, acesta din urma l-a pus director la ABASiret impreuna cu cercetatul penal Benea Dragos expres CJ Bacau!!! maxim 2 -3 zile vine la serviciu si foloseste masina unitatii in interes personal foile de parcurs le fac altii!! evident falsificate!! DNA intrati pe fir poate merge la partidul ROCOVA!!

  3. Obosit de atata munca la PSD si de naveta – deh salariul mare dat de PSD Neamt, necesita eforturi multiple ” invisible man” MARCOCI VLAD directorul parat al ABASiret Bacau, nu a mai venit pe data de 25.10.2018 – 27.10.2018 la serviciu la Bacau!! cine sa il controleze Arsene ionel, Sandu depanatorul auto a lui Tariceanu ? Relu Adam cel cu doua dosare penale !??
    Aceeasi situiatie a fost de pe data de 29,30, 31. 10.2018 dar si pe 01. 11.2018, iar pe data de 02.11.2018 obosit MARCOCI a venit la Bacau de la Piatra Neamt in jurul orei 9,20 si a plecat “ in teren” la VRANCEA, vorba lui CHIRITA ” trai neneaca!!”; la Vrancea a fost insotit de directorul Mihaila Stelian zis “marinarul” ( intrucat a terminat Institutul de marina, doar cu apa sa aiba legatura gospodarirea apelor) de la S.G.A. Neamt fost inginer sef ani de zile, fratele fostului sef din Militia Neamt Mihaila cercetat pentru abateri grave de conduita!! Plimbari cu benzina stalului, in schimb a inceput actiunea pe angajare a pilelor din PSD ” a se citi din Piatra Neamt, Moinesti etc. direct fara nici un examen , examenul daca a fost, s-a dat la PSD Neamt direct, sef comisie Arsene Ionel ; profesorii adevarati din Tg. Neamt care il cunosc foarte bine spun ca se numea inainte de 1989 “ bisnitarul ” si pe la scoala nu prea dadea!!! Atacul 2

  4. Pe data de 08.11.2018 la Centru de perfectioanare al ANAR din localitatea Colibita , judetul Bistrita Nasaud, departe de ochii presei si a celorlalte partide Mafia din Apele Romane din tara se intalneste pe ascuns pentru a mai bolmoji situatia care este foarte incurcata cu decontarile de lucrari pentru clientela politica a constructorilor . hotiile cu lucrarile de aparare , angajari pe baza de relatii de partid PSD ALDE si mentinerea actualilor directori corupti care au ajutat actuala Mafie din ANAR!! Presa din Bistruita Nasaud veniti cat mai multi la acest centru de la Colibita!!!faceti fotografii cat mai multe ca sa ajutati ulterior organele de ancheta penala!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.