Acasă Actualitate Un -leu- pentru Muzeul Satului

Un -leu- pentru Muzeul Satului

DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului va organiza pe 24 februarie, cu ocazia -Sarbatorii Dragobetelui-, o colecta publica pentru refacerea gospodariilor afectate de incendiu. Pe de alta parte, Ministerul Culturii si Cultelor a anuntat ca va aloca cel putin doua miliarde de lei pentru refacerea patrimoniului distrus.

Ieri dimineata, conducerea muzeului calcula pagubele produse de incendiu si posibilitatile de refacere cat mai rapida a gospodariilor afectate de flacari. Politia si pompierii cerceteaza, in continuare, cauzele izbucnirii incendiului, iar zona afectata este inconjurata de trupe de jandarmi care au ordin strict sa nu lase pe nimeni in incinta. La Ministerul Culturii se discuta despre necesitatea asigurarii pazei muzeului de catre trupe de jandarmi, in conditiile in care s-au produs doua incendii in decurs de cinci ani.

Ministrul culturii, Razvan Theodorescu, a ordonat constituirea in regim de urgenta a unei comisii conduse de secretarul de stat Ioan Opris si de seful de control al ministrului, Mihai Gorgoi. Au fost facute deja primele demersuri oficiale catre Parchet si Comandamentul Pompierilor pentru corelarea propriilor anchete cu cea a Ministerului Culturii, pentru stabilirea cat mai rapida a cauzelor si circumstantelor declansarii focului in interiorul Muzeului Satului.

Incendiul declansat miercuri dupa-amiaza in incinta Muzeului Satului a afectat 19 constructii din opt gospodarii, care reprezentau zonele Dobrogea si Moldova.

Muzeografii au declarat ca incendiul a pornit de la un foc facut langa gardul dinspre sos. Kisseleff. Prima a luat foc sura de la Voitinel, iar apoi, din cauza vantului puternic, flacarile s-au extins si la celelalte constructii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.