Acasă Actualitate Un medic, o asistentă și două infirmiere, reținute în dosarul pensiilor medicale...

Un medic, o asistentă și două infirmiere, reținute în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos

DISTRIBUIȚI

Medicul și asistenta care fac parte din Comisia de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Oltenița și două infirmiere au fost reținuți și vor fi duși în instanță cu propunere de arestare, fiind acuzați de mai multe infracțiuni în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos.
Medicul Laura Ionela Bustan și asistenta Veronica Duță de la Cabinetul de expertiză medicală Oltenița din cadrul Casei Județene de Pensii Călărași și două infirmiere de la Spitalul Municipal Oltenița au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar marți vor fi duse la Tribunalul Călărași cu propunerea de arestare preventivă în dosarul pensiilor medicale acordate în baza unor documente false.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Călărași, Xenofonte Purcărea, cele patru sunt acuzate de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și infracțiuni de fals.
În același dosar, doi polițiști sunt cercetați în libertate pentru trafic de influență, fiind acuzați că ar fi intervenit pe lângă medicul și asistenta de la Comisia de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Oltenița pentru ca rude ale lor să poată obține documente de specialitate în baza cărora să primească pensii de boală.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz vor fi extinse asupra altor peste 200 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru dare de mită și înșelăciune, întrucât au beneficiat de pensii de la bugetul public în baza unor documente falsificate.
Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor și procurorii de la Parchetul Tribunalului Călărași au făcut , luni, trei percheziții în Oltenița și în București, la locuințele unor membri ai Comisei de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Oltenița și la un cabinet medical, acțiunile fiind organizate în cadrul unor anchete privind săvârșirea mai multor infracțiuni în urma cărora sute de persoane au beneficiat de pensii medicale în baza unor documente false, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la șase milioane de lei.
Astfel, potrivit anchetatorilor, suspecții au ajutat 230 de persoane să beneficieze ilegal de pensii medicale, fără să sufere de afecțiunile menționate în documentele eliberate în fals de Comisia de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Oltenița.
Această comisie este una dintre cele trei comisii care funcționează în cadrul Casei Județene de Pensii Călărași și care au dreptul de a emite decizii privind capacitatea de muncă a celor care solicită pensionarea din motive medicale. Celelalte două comisii funcționează în municipiul Călărași și în orașul Lehliu Gară.
Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.