Acasă Actualitate Un nou scandal care arata ca in balanta Justitiei Romane dolarul are...

Un nou scandal care arata ca in balanta Justitiei Romane dolarul are greutate

DISTRIBUIȚI

Campania anti-coruptie din Justitie continua zgomotos, dar efectele lipsesc cu desavarsire. Acest lucru este demonstrat de un nou caz in care un fost arhivar de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti declara, ieri, in fata instantei supreme, ca un procuror a incercat sa il influenteze pentru a-si schimba marturia intr-un proces de coruptie a unor magistrati.

Daniela Constantin a spus judecatorilor ca procurorul Flavius Criznic, de la Parchetul Curtii Supreme de Justitie, a amenintat-o ca o va aresta daca nu declara ce-i sugereaza el impotriva unor magistrati, pe care ulterior i-a trimis in judecata sub acuzatia de coruptie.

Fostul arhivar a afirmat, in fata Curtii Supreme, ca, in acest sens, procurorul Flavius Criznic, in perioada cercetarilor in dosarul in care trei magistrati si un avocat sint judecati pentru coruptie, i-a citit stenograma unor convorbiri telefonice inregistrate de SRI. Pasajele prezentate ar fi fost luate de procuror din contextul unor convorbiri dintre avocata Lidia Peter si Constantinescu ,cumnata Rodicai Fesiuc, judecatoare acuzata de coruptie. De exemplu, arhivarei i se cerea de catre Lidia Peter sa intervina pe linga judecatoara Rodica Fesiuc in favoarea unor clienti ai avocatei, iar procurorul o intreba daca este adevarat.

Arhivarul este cercetat in prezent pentru fals intr-un dosar privind atribuirea unor case nationalizate unor alte persoane decit proprietarii, caz instrumentat de procurorul Alexandru Cinteza de la Parchetul Curtii Supreme de Justitie.

-Intr-o zi, de la audierea procurorului Cinteza am fost luata din biroul acestuia de procurorul Criznic, care mi-a spus sa declar ca Lidia Peter i-a oferit 2.500 de dolari Rodicai Fesiuc daca il pune in libertate pe Ilie Alexandru, unul din fratii Gemenii, cunoscute personaje ale lumii interlope. Si eu am scris asa cum mi-a spus procurorul-, a afirmat Daniela Constantin.

Intr-o alta declaratie data procurorului, Constantinescu sustine ca Fesiuc ar fi primit 200 de dolari, ceea ce a nemultumit-o si a determinat-o pe aceasta sa spuna -ca ii va restituii banii lui Valentino Acatrinei, pentru ca nu e proasta lor-.

Judecatorii Rodica Fesiuc si Valentin Acatrinei, de la Curtea de Apel Bucuresti, precum si procurorul Cristian Bojinca de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti sint acuzati ca au primit bani pentru a interveni in favoarea eliberarii unor persoane arestate. Ei au fost pusi sub acuzare anul trecut, dupa ce avocata Lidia Peter a dat o declaratie in fata anchetatorilor, declaratie pe care a retractat-o in fata intantei supreme, sustinind ca a fost facuta la presiunile anchetatorilor.

Ieri, instanta suprema l-a citat pentru audieri si pe fratele Rodicai Fesiuc, dar a esta a refuzat sa dea declaratii, sustinind ca, potrivit legii, nu poate fi obligat sa depuna marturie intrucit este ruda de gradul intii cu inculpat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.