DISTRIBUIȚI
sotia lui liviu pop

Soția fostului ministru al Educației Liviu Pop a ajuns consilier la Ministerul Educației. “Nu pot îngrădi un secretar de stat sau un coleg de-al meu să ia consilier soția”, a declarat pentru Edupedu.ro Liviu Pop. “Dar puteți remarca că nu și-a dorit niciodată nici funcția de director, nici de inspector, nici de metodist, deși cred că putea să obțină oricând. A preferat sa rămână doar la catedră”, a explicat Pop, adică un fel de ziceți merci. Adriana Elena Pop a ajuns direct de la catedră pe postul de consilier de secretar de stat la Ministerul Educației, la 6 luni după ce Liviu Pop a plecat din funcția de ministru.
“S-a angajat demult, din vară”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop. Iată că Ioan Groza care este din Cluj n-a mai găsit alt consilier decât pe soția lui Liviu Pop profesoară la un liceu din Baia Mare unde nu s-a remarcat cu absolut nimic.
Liviu Pop i-a mai aranjat nevestei o detașare la București în 2012 „în interesul învățământului” care însă a fost anulată după ce ziarul Curentul a dezvăluit că femeia nu avea rezultate care să o califice pentru o astfel de mutare. Detalii în articolul Corupție pe față: o nimeni, soția lui Liviu Pop, detașată în București în interesul învățământului!

De când e consilieră în ministerul Educației, Adriana Pop care în mod evident habar n-are de proiectele legislative de resort se bagă să răspundă și fanilor pe pagina de Facebook a soțului. În urmă cu câteva zile, Pop a susținut pe pagina sa de Facebook că „Nu s-a pus niciodată problema unui manual unic pentru fiecare disciplină. Avem prin proiectul Legii manualului școlar propunerea de maximum 3 manuale și minimum unu. Rog susținătorii baronilor manualelor să se potolească și să gândească constructiv pentru sistemul de învățământ!”
O cititoare îl corectează pe Pop spunându-i că „Avem 3 variante după ce legea a fost amendată”, așa cum scria într-un articol din profit.ro
Liviu Marian Pop răspunde șmecherește: Nu există o lege.
Cititoarea insistă: Liviu Marian Pop deci s-a pus problema manualului unic in proiectul de lege?
Pop nu mai răspunde dar intră soția și sigură pe ea răspunde: Niciodată!
Doamna consilieră sigur că habar n-are. Inițial textul articolului 5 a fost în proiectul trimis de Ministerul Educației unde lucrează și domnia sa: „Ministerul Educației Naționale achiziționează conceptul, conținutul manualului școlar de bază de la autori/coautori.”
În Senat articolul s-a transformat în „Ministerul Educației Naționale achită contravaloarea a maximum trei manuscrise declarate admise în urma evaluării care devin manuale de bază.”
Nu-i așa că se vede că e pregătită să-l consilieze pe secretarul de stat? Dar deja ne-am obișnuit cu sinecurile PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.