Home Actualitate Ungaria ne plesnește cu premierul trimis în judecată

Ungaria ne plesnește cu premierul trimis în judecată

DISTRIBUIŢI

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat că se „aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces”, referindu-se la ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, care a spus sâmbătă că ridicarea de garduri care să delimiteze „Europa civilizată” de restul Europei este un gest autist și inacceptabil.

Ambasadorul român la Budapesta a fost convocat pe Peter Szijjarto pentru mâine.

Victor Ponta a fost trimis, joi, pentru 17 fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, în dosarul Turceni-Rovinari.

„Noi suntem un stat vechi de peste 1.000 de ani, care de-a lungul istoriei sale a trebuit să se apere nu doar pe sine, ci şi Europa, de multe ori. Aşa va fi şi acum, fie că ministrului român de Externe îi place sau nu”, a adăugat Szijjarto.

Ministrul Aurescu a trimis imediat un comunicat presei în care anunță că nu doreşte să comenteze noile declaraţii provocatoare ale ministrului de externe ungar, care continuă seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor români.

Poziţiile Ministerului Afacerilor Externe pe tema în cauză sunt clare şi cunoscute şi sunt convergente şi cu alte poziţii exprimate la nivel european şi internaţional.

Acestea vor fi reiterate din nou oficialilor ungari de ambasadorul român la Budapesta, care a fost invitat la Ministerul ungar al Afacerilor Externe.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.