Acasă Actualitate Universitatea Oxford își testează pe cadrele medicale braziliene vaccinul anti-COVID-19

Universitatea Oxford își testează pe cadrele medicale braziliene vaccinul anti-COVID-19

DISTRIBUIȚI

Universitatea Oxford a început weekendul trecut în Brazilia primele teste clinice pe pacienţi umani cu vaccinul său dezvoltat împotriva noului coronavirus, au anunţat reprezentanţii sponsorului Lemann Foundation, citaţi de Reuters, preluată de Agerpres.

Cu o populație de 212 milioane de locuitori, Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume după SUA, având 1.151.479 de persoane infectate și 52.771 de decese. Ieri Brazilia a raportat 17.459 de cazuri noi, reprezentând 82 la milionul de locuitori, Spre comparație, România a raportat ieri 12 cazuri noi la milionul de locuitori.

Testele vor fi efectuate pe 2.000 de angajaţi sănătoşi din domeniul medical din oraşul Sao Paulo şi pe 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.

Autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, Anvisa, a aprobat studiile clinice pentru acest vaccin potenţial, dezvoltat de Universitatea Oxford şi produs de compania farmaceutică AstraZeneca, în primele zile ale lunii iunie.

Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca acest vaccin să fie lansat pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.

Marţi, autorii unui studiu realizat pe porci au anunţat că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University şi AstraZeneca produc mai mulţi anticorpi decât o doză unică.

Cercetătorii de la Institutul Pirbright din Marea Britanie au spus că administrarea celor două doze de vaccin – o doză iniţială urmată de o doză de rapel – determină o reacţie imunitară mai puternică în comparaţie cu administrarea unei singure doze. Cercetarea lor sugerează că o abordare medicală bazată pe două doze ar putea fi mai eficientă în vederea obţinerii unei protecţii împotriva COVID-19, maladia cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Noul vaccin, denumit ChAdOxl nCoV-19, cunoscut şi sub denumirea de „AZD1222”, a fost creat iniţial de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care colaborează în prezent cu specialiştii de la AstraZeneca pentru etapele de dezvoltare şi de producţie.

Date preliminare provenind de la un studiu realizat pe şase maimuţe au arătat că unele dintre primatele care au primit o singură doză de AZD1222 au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus într-un interval de 14 zile, iar toate maimuţele din acest studiu au dezvoltat astfel de anticorpi într-un interval de 28 de zile.
Un milion de doze din potenţialul vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetătorii de la Oxford, au fost deja lansate în producţie şi vor fi disponibile până în septembrie. Vaccinul este denumit ”ChAdOx1 nCoV-19”. ”Am început producţia la risc a acestui vaccin, nu doar la o scară redusă, ci cu o reţea de producători în şapte locaţii diferite din lume”, a declarat în aprilie presei Adrian Hill, profesor şi director la Institutul Jenner din cadrul Universităţii Oxford, el estimând că până în septembrie se va încheia şi testarea vaccinului.
Guvernul Marii Britanii a alocat 20 milioane de lire sterline acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.