DISTRIBUIȚI

Ieri, DNA a dat o lovitură de proporții anunțând că l-a prins pe șeful UNIFARM, Adrian Ionel că a reziliat unilateral un contract de achiziție de măști încheiat cu o firmă din Bucureși, după ce noii proprietari ai firmei nu au dorit să-i achite mita de 780.000 de Euro negociată de vechii proprietari ai societății. Ceea ce nu a știut Ionel este că oamenii nu numai că nu au vrut să-i achite lui șpaga dar s-au și dus glonț la DNA imediat ce au înțeles că foștii proprietari ai firmei pe care o cumpăraseră promiseseră mită.
Nebănuind că unii oameni sătui de corupție chiar aleg să sesizeze procurorii, Ionel a mai reziliat un contract încheiat în 13 aprilie pentru 600.000 de combinezoane la prețul de 68 de lei bucata.
Contractul a fost încheiat cu firma PROD VATEX SRL Huși, proprietara brandului BMAN, marcă de confecții bărbătești.
În data de 6 mai 2020, ne-a atras atenția un articol din ziarul Vremea Nouă, aparținând lui Lucian Timofticiuc, la acel moment consilier al ministrului Sănătății și reprezentantul Ministerului Sănătății în AGA Unifarm, deținută integral de minister. În articol era prezentată compania din Huși care până atunci produsese costume bărbătești iar acum se reprofilase cu succes pe producerea de combinezoane. Deși în articol nu se pomenea nimic de UNIFARM l-am întrebat prin e-mail pe Adrian Ionel dacă a încheiat în anul 2020 vreun contract cu firma Prod Vatex SRL Huși, județul Vaslui și dacă răspunsul era afirmativ, îl rugam să ne comunice și care sunt valoarea și obiectul contractului.
Ionel nu a răspuns dar am reușit să aflăm pe surse din interiorul Unifarm valoarea contractului de 40.800.000 de lei adică peste 8 milioane de EURO. Ziarul Curentul l-a contactat pe tânărul patron al PRODVATEX SRL, Vlad Alexandru Tofan, un atreprenor de succes, să-l întrebe cum a procedat să încheie contractul atât de valoros. Tânărul ne-a povestit: într-o zi, prin aprilie, m-am dus la poartă la Unifarm, unde la poartă era chiar directorul general, Adrian Ionel. Am făcut cunoștință și el mi-a spus că el chiar e fan al brandului meu, BMAN. Eu i-am povestit că vreau să-mi reorientez producția din costume în combinezoane și el mi-a semnat contractul.
La întrebările noastre suplimentare dacă a intrat atunci în sediu și a semnat contractul sau s-a mai întâlnit cu Ionel ulterior, tânărul nu a mai dorit să răspundă, dar ne-a spus că Ionel i-a reziliat contractul dar că nu-și amintește cu ce dată e rezilierea.
Sursele noastre din Unifarm ne-au furnizat rezilirea(vezi foto) și ne-au spus că numărul de ieșire este de la cabinetul lui Ionel care-și gestionează singur numerele de ieșire și cel mai probabil este antedatat pentru a părea anterior e-mailului trimis de noi.
Așteptăm să citim în comunicatele viitoare ale DNA dacă rezilierea acestui contract a fost similară cu cea pentru șpaga de 780.000 de EURO, pentru că procentul de 18% pe care DNA îl menționează în cazul de ieri s-ar ridica aici la frumoasa și îndestulătoarea sumă pentru toți de pe fir de 1.476.000 de EURO.
Vă reamintim că ministrul Tătaru s-a apărat la televiziuni în urma dezvăluirilor din ziarul Curentul privind numirea cumătrului său Timofticiuc la Antibiotice și Unifarm, că așa desface el caracatițele de la cele două societăți. Deocamdată desfac aceste caracatițe denunțătorii sătui de corupție și presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.