Acasă Actualitate Uns de PSD șef la AEP, fostul șef de tură-gestionari carburanți face...

Uns de PSD șef la AEP, fostul șef de tură-gestionari carburanți face plângeri penale în încercarea de a diminua prezența la alegeri

DISTRIBUIȚI

Nu există frică mai mare la PSD decât cea a unei participări masive la alegeri, ceea ce le-ar aduce un procent mic pentru că numărul lor de votanți e relativ constant, fiind preponderent format din bătrâni și persoane fără studii. Așa că servitorii PSD din Jandarmerie și AEP au reacționat. Primii alungând manifestanții din stradă iar ultimul printr-o plângere penală depusă împotriva unei societăți de turism care organizează o loterie pentru cei care participă la vot.

Uns șef la AEP de PSD la sfârșitul lunii februarie 2019, Constantin-Florin MITULEŢU-BUICĂ, fost șef de tură-gestionari carburanți la SC EMMA SA Craiova, absolvent de Drept la o Facultate din Târgu Jiu a anunțat astăzi că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu Loteria Publicitară „Mergi la vot, mergi în vacanță” organizată sub sigla PARALELA 45.

„Nu mă pot pronunța dacă e ilegal, se pronunță organele competente, noi decât (sic!) am constatat că în trecut a fost un astfel de îndemn cu cadouri, excursii și atunci am dat și noi mai departe”, a explicat președintele AEP.

Comunicatul instituției a fost lămuritor, fiind scris în mod evident de un intelectual din cadrul AEP:

„AEP consideră că Loteria Publicitară “Mergi la vot, mergi în vacanță” are ca obiect determinarea și condiționarea alegătorilor să participe la votul din 26 mai 2019 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European (referendumul național consultativ cu privire la probleme de interes național desfășurându-se la aceeași dată și în aceleași secții de votare), acordând foloase materiale constând în excursii în țară și în străinătate, în urma organizării unei tombole la care participanții trebuie să facă dovada participării la vot prin “abțibildul de pe spatele cărții de identitate cu care au votat”.

Mitulețu crede că astfel se comite infracțiunea prevăzută de art. 386 din Codul penal, potrivit căruia oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Asta deși firma de turism nu pomenește de nicio listă de candidați și nici vreun partid.
Patronul agenției de turism, Alin Burcea a anunțat: „nu ne lăsăm intimidați de acțiuni arbitrare și lipsite de logică!”

Foto: roaep.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.