Acasă Actualitate Unul din cei 9 avocați chemați de Adina Florea să asiste la...

Unul din cei 9 avocați chemați de Adina Florea să asiste la învinuirea a lui Kovesi este Ingrid Mocanu, condamnată pentru un prejudiciu de peste 80 milioane de Euro

DISTRIBUIȚI

Joi la ieșirea de la Secția de investigare a magistraților supranumită și DNA-ul PSD-ului, Laura Codruța Kovesi a declarat că Adina Florea i-a citit acuzațiile în fața a nouă sau zece avocați deși ea nu avea angajat un apărător: „Astăzi am fost în imposibilitatea de a da o declaraţie, pentru că nu am avut acces la acuzaţii. În timp ce se derula această activitate, am fost anunţată că trebuie să rămân în birou. Am făcut şi alte cereri, toate au fost respinse, de aceea a durat aşa de mult. Am întrebat dacă pot să plec? Au intrat 9 sau 10 avocaţi în birou şi mi-au spus că sunt învinuită în alt dosar, moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un alt dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat, avocatul care a fost prezent cu mine astăzi a fost angajat pentru alt dosar. Nu ştiu care e urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi. A spus că nu o interesează, pentru că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire pe care nu pot să v-o descriu în acest moment, pentru că mi-a fost citită o singură dată – că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut nişte trimiteri în judecată. Din nou dreptul la apărare şi procesul-verbal au fost întocmite că încălcarea tuturor drepturilor. Nu ştiu dacă este o acuzaţie oficială, pentru că mi-a fost înmânat un proces-verbal care nu este semnat de procuror”, a declarat Kovesi.

Unul dintre avocații pe care Adina Florea i-a adus să asiste la citirea acuzațiilor împotriva lui Kovesi este Ingrid Mocanu, condamnată deja la patru ani cu executare în primă instanță pentru prejudicierea statului român cu 82.857.750 (optzeci și două milioane opt sute cincizeci și șapte mii șapte sute cincizeci) euro pentru corupție. Mocanu a fost trimisă în judecată în 2015 de DNA la sesizarea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.) care a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptul că, în decursul anului 2009, Curtea de Conturi a României a efectuat un control la A.N.R.P., control ce a avut ca obiect fundamentarea și utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

Una dintre inculpații din acest caz este Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, cunoscută la Antena 3 ca Ingrid Mocanu care împreună cu alți 7 escroci au emis, în cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 şi nr.8745/CC/2006) titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 şi 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor menționate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase cu peste 80 milioane de Euro.

Acum condamnata nedefinitiv după o anchetă a DNA a fost adusă să asiste la citirea acuzațiilor fostei șefe a instituției pentru o circulară emisă în baza atribuțiilor de serviciu și a practicii judecătorești. Asta da restaurație!

3 COMENTARII

  1. De pare ca intoarcem la practicile din anii 50’ , metode pe care cineva le scoate de la naftalina , cine oare ? Tudorele , tu ma ? Tu ai fost și pe vremea aia și pe asta …!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.