Acasă Actualitate USL – noul patrulater roșu format din secreția maro a lui Ion...

USL – noul patrulater roșu format din secreția maro a lui Ion Iliescu

DISTRIBUIȚI

Politica dåmbovițeană a început să se definească geometric, de cånd s-a refăcut public așa-numitul „patrulater roșu“ o vetustă formulă de guvernare care duhnește a ceva maroniu rău de tot. Alianțele parafate în teritoriu între PSD și PRM s-au extins la Ilfov, în București și se vor tot extinde. Organizațiile PSD și PRM din Ilfov au semnat, såmbătă, un protocol de colaborare la nivel județean, care precizează ca obiectiv prioritar îndepărtarea de la putere a președintelui Traian Băsescu și apoi mai implică cică și alte „obiective economice și sociale, dar și politice, înțelegerea fiind valabilă pånă în 2019“.
Alianța PSD-PRM va confisca practic USL-ul, iar PNL-ul va deveni prizonierul unei vetuste și de tristă amintire formule de guvernare din epoca de vårf a fesenismului lui Ilici. Zeama scursă din cadavrul politic al lui Ion Iliescu s-a reașezat în formulă geometrică, iar cromatica invocată, roșu purpuriu, are o relevanță politică semnificativă. Roșul este o marcă heraldică bine definită simbolistic – aparține cåmpului politic comunistoid, în toată lumea, de la Lenin încoace.
„Patrulaterul roșu“ a fost numele dat unei formule politice ce unea PDSR (actualul PSD), PRM, PUNR și PSM din timpul guvernării Văcăroiu. Coaliția s-a format în 1992 și a funcționat pånă la finele anului 1995. „Patrulaterul roșu“ a oferit cadrul de funcționare guvernului Văcăroiu și a fost, pe fond, un vehicol care i-a recuperat pe cei mai mulți dintre susținătorii și activiștii fostului PCR, pe care Ion Iliescu a mizat necondiționat, răsplătindu-le fidelitatea prin poziții politice de vårf.
Protocolul ce anunță revizuirea vechiului patrulater roșu a fost semnat de președintele PSD Ilfov, Robert Negoiță, și președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Negoiță, care a prins curaj după scandalul prostituatelor din tineretul PSD, a precizat plin de morgă că protocolul de colaborare stipulează ca obiectiv principal îndepărtarea din structurile locale a PDL. Belicosul Marius Marinescu a declarat la råndul său că PRM e gata alături de PSD „să lupte pentru a apăra fiecare sat, fiecare comună, fiecare oraș, pånă la victoria finală, să redăm Ilfovul ilfovenilor și Romånia romånilor și că singura soluție de salvare a Romåniei este un Guvern format între Uniunea Social Liberală și PRM“. Ca un amănunt interesant este notabilă și prevederea din protocol ce are ca obiectiv „ecologizarea tuturor gropilor de gunoi care prezintă un pericol“. Are Vadim cu ce măscări să umple toate gropile de gunoi din zonă.
Victor Ponta a susținut că „este decizia organizației Ilfov și vă asigur că orice organizație are libertatea să facă alianțe la nivel local cu cine dorește atåta timp cåt nu este PDL. De ce mă întrebați pe mine? Nu sunt eu Robert Negoiță. Dacă dånsul a considerat necesară colaborarea cu PRM în interesul județului este foarte bine din punctul meu de vedere. Atåt timp cåt organizația luptă împotriva democrat-liberalilor au dreptul să se organizeze cu oricine“.

Unificarea debilei Opoziții – miza lui Iliescu explicată de Vadim

Vadim a plusat la alt nivel vorbind instituțional deja, în numele întregii găști: „Opoziția politică trebuie să se închege, să se coaguleze. Noi nu am avut absolut nimic împotrivă, nici măcar verbal, cu privire la protocolul pe care l-au semnat PSD și PNL-PC. Este bine ce s-a întåmplat, dar mai suntem și noi pe arena de joc, poate mai puțin noi, dar electoratul naționalist, care cel puțin în Romånia are mai mult de 15% și este un nucleu dur, el nu pleacă precum fulgul pe apă, de la o alegere la alta, stånga-dreapta, cum bate våntul. Anul nou ne va apuca la Palatul Cotroceni cu o altă formulă și nu numai la Palatul Cotroceni, ci și în Parlament, pentru că noi nutrim speranța că se vor face alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate“. Mai clar de atåt nici nu putea fi Vadim Tudor.
De altfel, încă din decembrie 2010, PSD și PRM au semnat la Tårgu-Jiu un protocol de colaborare la nivel județean, unde au participat, din partea PRM, Corneliu Vadim Tudor, alături de care au fost vicepreședinții Florin Simion și Marius Marinescu, dar și membri ai conducerii organizației Gorj, iar din partea PSD, reprezentanții conducerii filialei, senatorul Toni Greblă și deputatul Vasile Popeanga. Protocolul semnat între PRM Gorj și PSD Gorj avea ca scop majoritatea în cadrul Consiliului Județean, cele două partide colaborånd în acest sens de mai mult timp, fără a fi oficial însă. La nivelul CJ Gorj, PSD are 16 consilieri și PRM doi, din totalul celor 33 de consilieri județeni. Alianța locală a conferit majoritatea în Consiliul Județean Gorj Alianței PSD-PRM.

Strâns uniți sub steagul oportunismului

Revizuirea actuală a fostei formule de guvernare reface patrulaterul roșu din anii ‘90, cu PNL în locul PSM și cu PC în locul PUNR. Liantul care coagulează noua/vechea platformă este oportunismul – trăsătura caracteristică a politicianismului dåmbovițean, iar ideologul formațiunii, așa cum s-a putut observa de la recenta apariție televizată cu ocazia lansării la apă a USL, pe Realitatea lui SOV, este nimeni altul decåt Ion Iliescu. Reșapat și bine spălat de sånge și detritusuri împuțite de limba onctuosului Hurezeanu, Iliescu a punctat cu dezinvoltură tema principală a Noii Coaliții pe care a bricolat-o cu månuța sa: suspendarea lui Băsescu, marota sa preferată. Tătuca n-a stat degeaba, după eșecul din 2009 și nu și-a pierdut îndemånarea în croșetat combinații dintre cele mai căcănii. Era evident încă de atunci că ogorul electoral va avea nevoie de un agregat de împrăștiat bălegar, iar la asta neîntrecutul Vadim e, de departe, cel mai bun. Expertiza în asanat căcăstoare și răsturnat haznale în capul oricui îl recomandă pe Vadim Tudor și actualul patrulater roșu ar fi fost lipsit de aromă fără PRM.
Figurile cele mai sinistre ale trecutului, reziduurile cele mai uråt mirositoare ale fesenismului vor deveni pilonii principali ai Patrulaterului Roșu, figura geometrică de tristă amintire, dar cu laturile bine lustruite de cårpa kaghebistă, cum bine l-a botezat pentru eternitate chiar Vadim Tudor pe Ion Iliescu.George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.