Acasă Actualitate Candidatul PSD la CCR l-a plagiat în teza de doctorat pe candidatul...

Candidatul PSD la CCR l-a plagiat în teza de doctorat pe candidatul USR

DISTRIBUIȚI

Fostul ministrul USR al Fondurilor Europene Cristian Ghinea afirmă, luni, că PSD îl va propune pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională pe Bogdan Licu, în timp ce USR îl susţine pe Cristi Dănileţ. ”Licu a plagiat. Din Danileţ”, afirmă Cristian Ghinea.

”USR îl propune pe Cristi Danileţ la CCR. PSD, aripa servicii, îl va propune pe Bogdan Licu. Faza haioasă e că Licu a plagiat. Din Danileţ. Nu e glumă”, a scris, luni, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte).

Licu, a obţinut, în noiembrie 2021, la Înalta Curte de Casaţie Justiţie, revocarea titlului de doctor, instanţa obligând Ministerul Educaţiei Naţionale să emită un ordin prin care să ia act de renunţarea de către Licu la titlul de doctor, analiza plagiatului rămânând astfel fără obiect.

În august 2015, jurnalista Emilia Şercan dezvăluia că Bogdan Licu şi-a plagiat teza de doctorat susținută la Academia SRI, coordonatorul lucrării sale fiind Gabriel Oprea.

„Bogdan Licu il plagiaza si pe fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii, judecatorul Cristi Danilet. Astfel, peste 20 de pagini din teza de doctorat a procurorului Licu sunt preluate ad litteram din cartea „Coruptia si anticoruptia in sistemul juridic”, aparuta in anul 2009 la Editura C.H. Beck din Bucuresti. Daca in cartea lui Danilet capitolul se intituleaza „Vulnerabilitatile sistemului juriciar”, in teza lui Licu titlul sufera usoare modificari: „Vulnerabilitati in sistemul judiciar”. Astfel, continutul de la paginile 341 la 363 din teza sunt copiate in bloc si ad litteram din cartea „Coruptia si anticoruptia in sistemul juridic”. Judecatorul Cristi Danilet ne-a declarat ca faptul ca a fost plagiat de un alt magistrat reflecta o situatie de neacceptat: „Nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca poate lua fraze, paragrafe sau capitole intregi din cartile mele. Si, daca a facut-o fara acceptul meu, nici nu mi-a adus vreo justificare sau scuze. Am muncit enorm la acea carte despre coruptia judiciara, cu care am deschis pentru prima data in Romania acest subiect pana atunci tabu. De altfel, cartea e singura de acest gen din Europa, drept pentru care a si fost tradusa apoi in engleza si acum se afla in unele mari biblioteci din lume. Legea imi da dreptul sa fi fost mentionat ca autor sau ca sursa de inspiratie de oricine a preluat idei sau fraze din ea. Remarc ca e o moda cu plagiatele la cei condamnati in penitenciare, care brusc isi descopera veleitatile de intelectuali. Dar la magistrati, politisti sau demnitari e de neacceptat, tocmai pentru ca ei trebuie sa fie primii aparatori ai legalitatii.””, scria în 2015 Emilia Șercan pe hotnews.ro.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.