Acasă Actualitate Valeriu Zgonea-un antisemit notoriu în fruntea Camerei Deputaților

Valeriu Zgonea-un antisemit notoriu în fruntea Camerei Deputaților

DISTRIBUIȚI

Alegerea pesedistului Valeriu Zgonea în fruntea Camerei Deputaților, în postura de al treilea om în stat , nu este de bun augur pentru USL. Zgonea are reputația unui antisemit notoriu, în urma lansării în spațiul public a unor declarații care au stârnit reacții dure din partea comunității evreiești din România. Astfel, în 22 februarie 2007, deputatul PSD Valeriu Zgonea declara, de la tribuna Parlamentului, că ”Statul este jidan, așa a fost întotdeauna”. Declarația lui Zgonea a determinat comunitatea evreiască din România să ia poziție. Extrem de sugestivă a fost scrisoarea trimisă de doamna H.H. , doctor în medicină, publicată de ziarul Curentul în 12 martie 2007. Pentru a înțelege mai bine cine este noul președinte al Camerei Deputaților readucem în atenția opiniei publice scrisoarea de protest adresată lui Zgonea de un reprezentant de seamă al comunității evreiești din România.:

”Îmi pare bine de cunoștință, cetățene Valeriu Zgonea
Nu eu, ci dta ai vrut aceasta, de aceea ai și prezentat un mesaj în ziarul -CURENTUL- Nr. 40(3713) din 22 februarie 2007, știind că un ziar are și cititori, printre care sunt și eu. Am dreptul la replică și-ți prezint calitatea mea: sunt român de etnie evreiască, pe care ai insultat-o mult în mesajul dtale, dar ai insultat totodată, prin comportamentul dtale, și poporul, țara, autoritatea înaltă – Parlamentul României, funcția pe care o deții și partidul dtale, cărora le aparții.
O faci pe naționalistul, patriotul, dar Zgonea nu este nume românesc, cred că se trage din vremuri foarte vechi și deci nu mă miră că m-ai insultat prin insultarea etniei mele și să știi că sunt mândră că aparțin acestei etnii. Iar dtale, ar cam trebuie să nu te simți bine de modul în care te-ai comportat. Ai funcții multe și înalte, dar să nu uiți că datorită și votului meu. Din 1990 și până acum am votat mereu cu PSD, indiferent de forma și numele său. Mă miră că în PSD sunt antisemiți ca dta, care încalcă una din cele mai importante prevederi din CONSTITUȚIA ROMANIEI: respectul față de minoritățile naționale, deci față de toți cetățenii, combaterea și eliminarea extremismului, a discriminării rasiale, iar dta procedezi tocmai invers.
Nu știi nici istorie, nici geografie, nu a existat și nu există o țară și un stat cu numele derivat de la termenul dtale de -jidan- și deci nici o națiune numită -jidan-. Acesta este un nume peiorativ, de insultă, folosit contra evreilor într-o perioadă neagră a istoriei omenirii și care a dispărut din România, cu cei care au promovat aceasta, după cel de-al 2-lea război mondial. Văd, însă, că sunt persoane ca dta care vor să reînvie istoria, nu veți reuși. Cuvântul -jidan- nu există în dicționarele din România. Dar dta de unde ai acest termen, cine te-a învățat și educat astfel? – și ai mai ajuns în cel mai înalt forum al țării. Un cetățean ca dta, antisemit, care nu respectă Constituția, nu poate fi membru în forum-ul legislativ al țării.
M-am născut, am învățat, am muncit, m-am pensionat în România, am muncit până la 66 de ani (sunt femeie) și știu că România a fost și este singurul nume al acestei țări, deci și a statului respectiv. Dta întorci istoria pe dos și numești țara, statul -jidan-. Întreb, iar, cine te-a educat astfel, unde ai învățat aceasta. Vrei să insinuezi că -jidanii- au condus și conduc țara. Ești anticonstituțional, propagi ura rasială, ura între etnii, promovezi idei antisemite, îndemni la ură, arătând că -jidanii- determină nedreptăți sociale – în cazul de față sporuri mai mici la salariu. Nu există o compatibilitate între dta și calitatea de membru și încă de secretar în Camera Deputaților. Nu ai ce căuta în Parlamentul României. Să nu uiți că România este un stat democrat și face parte din Uniunea Europeană, în care ura rasială nu are loc. Privind sporurile la salariu, întâmplător cunosc foarte bine problema: sunt doctor în medicină, specialitatea medicina muncii și am lucrat (repet) 41 de ani în cercetarea științifică de medicina muncii, ergonomie și protecția muncii. Există legislație și reglementări pentru muncă în condiții deosebite care dau dreptul la spor de salariu. Autoritatea de specialitate stabilește, prin specialiștii săi, existența și nivelul noxei (noxelor) și pe baza acestor date se stabilește sporul și valoarea lui. Dacă stabilirea nu este corectă, cum ar fi în cazul menționat de dta, înseamnă că nu s-a respectat legea. În nici într-un caz nu -jidanii- plăsmuiți de dta au făcut aceasta și este bine să nu mai învinuiești pe alții pentru a-ți putea etala antisemitismul. Cei ce lucrează în acest domeniu au sarcina și datoria profesională să rezolve corect problema, indiferent de etnie.
Cetățene Valeriu Zgonea, ai obligația morală să-ți ceri scuze pentru cele spuse și scrise în mesajul dtale din ziarul -CURENTUL- din data de 22 februarie 2007.
Sper că ai citit cu atenție mesajul meu și poate ai mai și învățat ceva.
Mulțumesc.
H.H. Doctor în medicină”

Zgonea și-a asumat responsabilitatea pentru declarațiile făcute, precizând că ”mesajul meu, formulat într-o manieră nefericită, a generat o confuzie gravă, fapt pentru care îmi asum întreaga responsabilitate”. Cert este că  astăzi, antisemitul Zgonea este președintele Camerei Deputaților, iar acest fapt afectează grav imaginea și credibilitatea României la nivelul comunității internaționale.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.