Home Actualitate Vameși prinși că subevaluau marfa introdusă în țară

Vameși prinși că subevaluau marfa introdusă în țară

DISTRIBUIŢI

În dimineaţa zilei de 23 noiembrie 2022, specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Române participă alături de ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi specialişti din cadrul A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, sub coordonarea D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi, la o operaţiune în cadrul căreia sunt puse în aplicare 162 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Ilfov, Ialomiţa, Arad, Sibiu şi Municipiul Bucureşti.

Operaţiunea vizează combaterea activităţilor ilegale ale unor entităţi economice, pentru care exista suspiciunea privind implicarea unor funcţionari vamali, care au importat din Turcia articole textile contrafăcute, subevaluate sau sustrase de la controlul vamal.

De la demararea cercetărilor, autoritatea vamală a acordat sprijin de specialitate organelor de anchetă în vederea documentării activităţilor ilegale.

În acest sens, au fost dispuse verificări, ulterior punerii în liberă circulaţei a mărfurilor, prin echipele mobile, confirmând, în unele cazuri, suspiciunea nedeclarării unor bunuri la autoritatea vamală ori importul de bunuri contrafăcute.

În vederea prevenirii prezentării la autoritatea vamală de facturi susceptibile de a fi falsificate, a fost actualizată baza de date a autorităţii vamale şi s-au transmis precizări pentru punerea în aplicare a mecanismelor specifice de supraveghere vamală şi control
în vederea combaterii subevaluării mărfurilor şi protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Autoritatea Vamală Română urmează să se constituie parte civilă în cursul procesului penal pentru recuperarea prejudiciului şi, în funcţie de măsurile dispuse de organele de urmărire penală, să dispună măsuri de suspendare din funcţia publică a personalului vamal implicat în activităţile de sprijinire a grupării infracţionale.

Încă de la înfiinţarea sa în luna aprilie 2022, Autoritatea Vamală Română a stabilit ca fiind o prioritate eliminarea vulnerabilităţilor la corupţie şi prevenirea şi combaterea fraudelor vamale, motiv pentru care şi în cazul prezentat s-a implicat activ şi a acordat sprijin de specialitate organelor de urmărire penală, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, tragerii la răspundere a vinovaţilor şi recuperării prejudiciului.

4 ARII

  1. ANAF si nu numai, sa verifice justetea averilor vamesilor si politistilor de frontiera si vor gasi sursele lor ilicite de imbogatire peste noapte……………………..

  2. Aloooo, CURIOSULE………… daca pe ANAF-isti, DNA-isti, parlamentari, guvernanti, securisti nu-i verifica nimeni pe alti PENALI cine sa-i mai verifice .”PULIMEA” este adormita cu promisiuni electorale….

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.