Acasă Actualitate PSD-PNL-UDMR au votat același preț la energie pentru familiile cu peste 300kWh...

PSD-PNL-UDMR au votat același preț la energie pentru familiile cu peste 300kWh ca în industrie

DISTRIBUIȚI

Aşa cum au procedat şi în comisiile de specialitate, partidele din Coaliţia PNL-PSD-UDMR au votat, astăzi, pe repede-înainte, doar propriile propuneri de modificare a ordonanţei privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze. Fără să clipească, partidele din coaliţia patronată de preşedintele Iohannis au instituit noi aberaţii prin legea adoptată astăzi, făcându-se încă o dată responsabile pentru sabotarea investiţiilor în sectorul energetic şi, implicit, pentru sabotarea economiei româneşti.

„USR a votat împotriva legii de aprobare a OUG 119, pentru că majoritatea PSD-PNL-UDMR a instituit noi aberaţii. Au pus semn de egalitate între o întreprindere industrială şi un consumator casnic, favorizând în schimb IMM-urile. Un IMM plăteşte 1 leu/kWh, dar un consumator casnic care depăşeşte 300 kWh trebuie să plătească 1,3 lei/kWh. Este o nedreptate şi o aberaţie, dar asta se întâmplă când nu avem oameni la guvernare şi în Parlament care să fie preocupaţi de români, ci stăpâni care stabilesc cu pixul pe care îl au ce e bine şi ce e rău în ţară. Mai mult, PSD şi PNL au descurajat şi descurajează în continuare investiţiile prin modificările succesive aduse, prin ordonanţe de urgenţă, legilor care ţin de piaţa de energie. Au gonit investitorii din România şi au suprataxat producţia, iar banii obţinuţi astfel se duc într-un fond pe care nici măcar nu au vrut să-l transparentizeze, aşa cum a propus USR, pentru ca românii să poată vedea în fiecare lună câţi bani se strâng acolo. Am mai avut fonduri în România – şi din privatizarea BCR, şi din supraacciza pentru autostrăzi – dar românii nu au văzut niciun ban din ele, tot în găuri negre şi în sinecuri s-au dus banii. Astăzi, PSD şi PNL sunt încă odată responsabile pentru sabotarea economiei româneşti şi pentru sabotarea investiţiilor în sectorul energetic, singurele care ne pot scoate cu adevărat din criza facturilor”, declară Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor.

În ultimele 12 luni, legislaţia din domeniul energiei a fost „ciuruită” de coaliţia PSD-PNL-UDMR de şase ori, prin ordonanţe de urgenţă. Rezultatele? S-au îmbogăţit „băieţii deştepţi” şi statul român. Peste 43 de miliarde de lei a câştigat statul român din creşterea preţurilor la energie. În contrapartidă, au dispărut aproape 4.000 de locuri de muncă din marile companii industriale, care şi-au redus activitatea sau s-au închis pe bandă rulantă.

Soluţiile erau simple şi au tot fost repetate de USR: eliminarea taxelor din facturile de gaz şi energie, reducerea TVA la 5%, vouchere pentru consumatori vulnerabili (cu o redefinire a acestora pentru a cuprinde o pătură cu adevărat vulnerabilă din societate), credit fiscal pentru companii şi reducerea taxării muncii. Astfel de soluţii nu doar că ar fi avut impact imediat şi consistent asupra facturilor şi veniturilor românilor, dar nici nu ar mai fi depins de pixul politicienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.