Acasă Actualitate Vântu a fost informator și la Miliție?

Vântu a fost informator și la Miliție?

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor sosite la redacția ziarului „Curentul“, după apariția anchetei Hotnews care a demonstrat că Sorin Ovidiu Vântu ar fi fost informator al Securității, patronul de la iRealitatea tv ar fi fost și turnător la Miliție. Conform informațiilor primite, Vântu se înhăitase,  înainte de 1990, cu celebrii bișnițari din Roman, frații Duma, și cu Liviu Solomon, toți condamnați pentru tålhărie. Potrivit surselor noastre, banda de tålhari îl folosea la modul următor: la „Hanul Ancuței“, infirmul SOV stătea pe malul șanțului, iar polonezii aflați în tranzit se opreau, întrucåt acesta le inspira încredere că nu putea fugi cu banii, iar Vântu le arăta inele de alamă, pretinzånd bineînțeles că sunt de aur. Între timp, frații Duma și cu Solomon ieșeau din porumb și-i tålhăreau pe polonezi.
Aceste „aventuri“ de tinerețe ale lui SOV ne-au fost relatate de către foștii ofițeri de la Miliția Economică Piatra Neamț, cărora le putem spune deocamdată doar inițialele: G.G. și C.D. Conform celor povestite de cei doi foști ofițeri de Miliție, în vara lui 1989, aceștia au condus o acțiune specifică și au reușit să intervină chiar cånd frații Duma și cu Solomon au bătut cu bestialitate un cuplu de polonezi. Ofițerii de Miliție au reușit să-l aresteze doar pe Solomon, frații Duma și cu Vântu reușind să fugă atunci cu o mașină.
Interesant este că, după 1990, Liviu Solomon a deschis un bar långă gara din Roman, într-o clădire ce aparținea lui SOV și unde, potrivit informațiilor noastre, filma în diferite ipostaze, alături de prostituate, diverse personalități din zona Moldovei, care ulterior au fost șantajate. Printre „victimele“ care au căzut în plasa întinsă de SOV cu ajutorul lui Solomon s-a aflat și Radu Timofte, fostul șef al SRI, în prezent decedat, și fostul procuror-șef al unei Curți de Apel din Moldova, în prezent judecător la Curtea Supremă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.