Acasă Actualitate Vânzătoarea de iluzii Monica Tatoiu împinge bolnavii de cancer spre moarte

Vânzătoarea de iluzii Monica Tatoiu împinge bolnavii de cancer spre moarte

DISTRIBUIȚI

Menopauza este un moment peste care femeile trec în fel și chip. Nu este obligatoriu ca acest moment neplăcut al vieții feminine să ducă la transformări comportamentale majore, spun medicii de specialitate. Pentru anumite categorii de femei, însă, se pare că menopauza determină manifestări similare bolii vacii nebune, encefalita spongiformă bovină în termeni medicali. Unele femei o iau pur și simplu razna pe cåmpii și încep ba să profețească, ba să se scălămbăie pe micul eran, ba se transformă în Mama Omida, care vindecă de orice, de la negi la cancer. O astfel de „tămăduitoare“ care ar fi găsit un paneceul universal este și Monica Tatoiu, nedezlipită de pe micile ecrane de o bună bucată de timp, care a ajuns un fel de preoteasă a unei religii a måntuirii, a salvării pe calea lăptișorului de matcă.
Ambrozie și nectar promiteau și zeii legendelor Olimpului muritorilor care se ambiționau să atingă nemurirea. Legendele „vindecătoarei“ Monica Tatoiu împing, însă, oamenii spre moarte. Epopeea vindecării miraculoase de cancer a Monicăi Tatoiu a stårnit un interes la nivel național. Bolnavi incurabili renunță la chimioterapie în favoarea „panaceului miraculos“ al „leacului Tatoiu“ compus din lăptișor de matcă și alte ingrediente asemănătoare. Cancerul este o boală cumplită care afectează serios romånii, aflați pe un loc fruntaș la nivel mondial pe aceste palier. Expunerea mediatică a Monicăi Tatoiu, ce tot reia epopeica sa vindecare senzațională de cancer, a generat un interes firesc bolnavilor de cancer ce se agață cu disperare de orice fir de speranță, punåndu-și toate speranțele în iluzionista Tatoiu, cea care pånă una-alta a reușit doar o spectaculoasă creștere a vånzărilor produselor din miere.

„Rețeta minune“ a lui Tatoiu poate ucide

Un fel de religie a fitoterapeuticii pe bază de miere polifloră și produse derivate se răspåndește, Marea Preoteasă Tatoiu fiind venerată mai ceva ca Mama Omida, după desele sale apariții televizate găzduite generos de fostul ei șef de partid(ă), Dan Voiculescu, el însuși un om tarat. Totul este posibil într-o lume pe dos ca a noastră, într-o țară care a dat sfinți ca Valeriu Gafencu, neluați de nimeni în seamă, în timp ce ecranele televiziunilor sunt invadate ba de curve ca Bianca, ba de țoape nebune și sărite de pe fix care se perindă non-stop pe sticlă, ridicånd osanale ba lui Ion Iliescu, cum o tot face și Tatoiu, ba „geniului“ SOV, ba „profesorului“ Voiculescu.
Este greu de crezut că prostia și lipsa de minimă educație medicală pot atinge asemenea cote aberante încåt să genereze fenomene maladive, cu consecințe grave din păcate pentru creduli sau oameni disperați gata să creadă în orice leac băbesc sau orice șarlatanie pentru a se salva. „Remediile“ vracilor pot fi însă adevărate otrăvuri.
„Leacul miraculos“ oferit bonavilor de cancer de către Tatoiu este în realitate o primejdioasă sursă energetică chiar pentru celulele canceroase, avertizează medicii oncologi și nu numai.
Medicul oncolog Florin Onisim a declarat recent presei că „lăptișorul de matcă este un factor biostimulator, stimulează toate celulele, nu doar pe cele sănătoase. În urma administrării acestei rețete, există riscul destul de mare ca celulele cancerose să se dezvolte, iar pacienții care erau într-o stare bună și se vindecaseră să constate că problema de sănătate a reapărut“. Medicul a subliniat că nu crede „că această rețetă a vindecat-o pe Tatoiu. Nu știu exact nici stadiul bolii acesteia, însă nu ar trebui recomandată tututor. În cancer este total contraindicat acest tratament, pe bază de produse apicole, ca și orice tratament bazat pe biorezonanță. Mai mult de atåt, nu numai că această rețetă nu poate vindeca această boală, ba poate provoca reapariția“, spune Onisim. Remisia cancerului este un fenomen binecunoscut, iar factorul energetic al lăptișorului de matcă, știut de toți apicultorii, poate determina reapariția în forță a cancerului bolnavilor care suferă în formă latentă de această boală cumplită.
Și medicul oncolog clujean Nicolae Ghilezan, membru corespondent al Academiei Romåne, a recomandat ca pacienții să nu se încreadă în „leacurile băbești“, care tratează miraculos cancerul. „Se bazează mult pe ignoranța pacienților care încearcă să facă totul în asemenea situații. Dar de multe ei sunt escrocați, iar aceste leacuri nu au eficacitate“.
Intens criticată a fost șarlatania duduii Tatoiu și la Cluj, unde Stella Hanusz, președintele Asociației Romåne de Cancer, a declarat presei că este „pur și simplu speriată de ce efecte are mediatizarea «tratamentului-minune» al doamnei Monica Tatoiu. Trebuie să luăm atitudine, pentru că e atåt de promovat, încåt foarte multe lume ia de bun acest tratament“.

Cancerul este alimentat de zaharuri

Otto Warburg, laureat al premiului Nobel în 1931, afirma că celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. Bolnavii de cancer care vor urma „tratamentul Tatoiu“ vor avea o creștere de nestăvilit a cancerului, care le va grăbi moartea. În cancer, dimpotrivă, se indică un regim vegetarian total, cu indice glicemic scăzut, și substanțe fito-chimice active anticancer (I3C și sulfofran din varză, licopen din roșii etc.). Apoi: proteinele animale, lactatele, produsele de patiserie/cofetărie, grăsimile saturate și trans (margarină) sunt interzise.
„Rețeta Tatoiu“ este extrem de nocivă în cancer și promovează cancerul, deoarece: „lăptișorul de matcă conține factori/hormoni de creștere, fiind interzis cu desăvårșire în cancer, deoarece determină o creștere de nestăvilit a tumorii – dulciurile concentrate (zahăr, miere, bomboane, prăjituri, ciocolată) scad drastic imunitatea și acidifică mediul intern. De asemenea, alcoolul (tincturile lui Tatoiu) acidifică mediul intern“ – ne-a declarat un expert în tratamente naturiste.
Sute de femei mor anual în Romånia din cauza cancerului de col uterin. O boală ascunsă și perfidă, care atacă atunci cånd te aștepți mai puțin. Poveștile lor dramatice rămån de cele mai multe ori neștiute și doar în cazuri excepționale ajung la cunoștința marelui public.
Tocmai de aceea, să te folosești de această boală pentru a-ți face publicitate și a cåștiga compasiune, cum o făcea Tatoiu, demonstrează mult tupeu, lipsă de bun-simț și de compasiune față de cei care suferă în tăcere. Cu atåt mai mult cu cåt boala sa era imaginară. Pentru asta există psihologi sau psihiatri, la care ar trebui să se prezinte de urgență Monica Tatoiu.
Epopeea poveștii canceroase a Monicăi Tatoiu începe prin 2008, cånd a dat un interviu în „Cancan“. Din dorința de a-și face publicitate ieftină, Tatoiu povestea cum s-a luptat ea cu cancerul de col uterin de-a lungul vieții, numai că Monica Tatoiu n-a fost niciodată diagnosticată cu această boală și, probabil, lupta s-a dat doar cu himerele din mintea sa. Monica Tatoiu, ca 99% dintre femeile din Romånia, a fost diagnosticată la un moment dat cu un chist ovarian, care, tot în proporție de 99%, poate evolua la un moment dat și se poate transforma într-un cancer de col uterin.
Doi ani după istoria debitată la tabloid, Tatoiu revine, și în mai 2010 spune că de trei ani boala i-a revenit, deși declarase în 2008 că s-a vindecat. Apoi a declarat timp de două luni că nu face citostatice, că ia lăptișor de matcă și că mai apoi s-a și vindecat miraculos. Doamnei Tatoiu ar trebui să-i fie rușine, fie și pentru simplul fapt că, în acest moment, sute de femei se luptă pe bune cu cancerul și nu fac din acest lucru un subiect ieftin de tabloid.
Obsesia apariției pe prima pagină a Monicăi Tatoiu are însă și alte forme abracadrabrante. După ce a povestit pentru „Cancan“ că interlopii au vrut să-i răpească băiatul, după o vreme, în alt tabloid, „Libertatea“, povestea „se ajustase“: bandiții ar fi vrut să-l injecteze cu HIV pe băiețel.

Monica Tatoiu, suspectă de boala vacii nebune?

În toate epocile au existat diverși profeți, vraci și șarlatani care propovăduiau vindecarea, måntuirea de boli cumplite care au produs ravagii – ciumă, lepră, sida, cancer.
Numai pentru boala vacii nebune nu a apărut încă nimeni care să pretindă că poate oferi o cură miraculoasă. Romånii, puși pe haz de necaz ca întotdeauna, au creat bancuri pånă și pe tema asta. Astfel, la întrebarea retorică: „de ce boala vacii nebune nu afectează blondele?“, s-a găsit un răspuns pe măsură: „pentru că e o boală care afectează creierul“. Tatoiu poate fi vopsită sau nu, însă pare o certitudine că are ceva aparte, într-o zonă greu de localizat. În perindările sale necontenite pe la televiziuni și în aparițiile sale din tabloide, povestește ba lucruri năstrușnice, ba lucruri șocante.
În 2008, povestea că la patru zile după ce s-a măritat și-a tras-o la greu cu unu’ într-un tren: „abia mă căsătorisem de patru zile. Cunoscusem pe cineva, un romån plecat din țară de mai multă vreme, și voiam să ne iubim, dar nu aveam unde. Așa că am mers la gară și ne-am urcat în primul tren care pleca. Întåmplarea a făcut ca acesta să fie un personal care mergea la Cluj. Ne-am urcat în tren, am intrat într-un compartiment de clasa I și am făcut dragoste tot drumul pånă la Cluj.
Cel cu care mă căsătorisem atunci nu era Victor Tatoiu, actualul meu soț. Sper să nu se supere că v-am făcut o astfel de mărturisire, însă pe vremea aceea făceam tot felul de nebunii. A fost o experiență plăcută“.
Tare de tot și foarte educativ pentru tinerele care stau să se uite în gura babei Moni. În altă parte nu stă pe gånduri și mărturisește cum a dezvirginat-o Florin Călinescu în clasa a VIII-a. Spre lauda sa, Călinescu nu a comentat pe această temă promiscuă. În vremea socialismului, pe care am trăit-o mulți, n-am auzit niciodată de fetițe care să și-o tragă în clasa a opta, nici măcar la liceele profesionale sau de ambliopi. Poate așa lupta Tatoiu de pe atunci cu socialismul, pe cale sexuală. Ideea e că Moni a luptat mult și bine dacă luăm în seamă mărtusisirile sale deocheate, dar la ce i-a folosit, dacă idolul său este tot Ion Iliescu, cel mai moartea pasiunii dintre comuniști?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.