Acasă Actualitate Vanzatorii de moarte alba, eliminati de politie

Vanzatorii de moarte alba, eliminati de politie

DISTRIBUIȚI

Doua dintre cele mai importante retele de traficanti de droguri din Capitala au fost anihilate intr-o singura zi de politisti din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. In urma cu doua zile, Florin Matusa, liderul unei retele de traficanti care actiona in zona complexului comercial Moll, a fost surprins de politisti intr-o locuinta din sectorul 3 al Capitalei in timpul unei intalniri cu principalii distribuitori ai grupului. Matusa, alaturi de George Stanescu, Valentin Popa si Dorin Disagila, cei trei locotenenti ai sai, au fost retinuti de politisti, dupa ce au gasit in locuinta 12 doze de heroina si 0,45 grame de metadona.

Potrivit anchetatorilor, fiecare dintre cei trei avea o retea proprie de consumatori, numarul exact al acestora urmand sa fie stabilit in cursul anchetei. Joi, anchetatorii au descoperit ca alaturi de lider, coordonator al aceleiasi retele era si Nutu Florea. In momentul in care acesta a fost prins de politisti avea asupra sa, intr-un flacon de medicamente, sapte doze de heroina.

Tot in urma cu doua zile, politistii au anihilat o alta grupare, condusa de Gheorghe Laie, cunoscut sub porecla de -Gigi al lui Marga-. Reteaua condusa de el actiona in zona strazilor Racari si Florin Ciurega. In aceeasi zi a fost retinuta si Mihaela Haita, care facea parte dintre cei sase distribuitori de droguri ai retelei. Haita a fost prinsa de politisti in scara unui bloc in care avea un apartament soacra lui Laie. In locuinta respectiva, liderul obisnuia sa se intalneasca zilnic cu distribuitorii retelei sale. Aici, distribuitorii ii predau banii proveniti din vanzarea drogurilor si primeau alte doze care urmau sa fie distribuite consumatorilor. Fiecare dintre distribuitori obtinea pe marfa, zilnic, intre 10 si 13 milioane de lei. Anchetatorii au apreciat ca seful gruparii obtinea cel putin 30 milioane de lei in fiecare zi, din vanzarea drogurilor. Potrivit politistilor, in fiecare zi consumatorii faceau comenzi, telefonic, iar liderul retelei trimitea distribuitorii la consumatori, tot prin mesaje telefonice. Pretul unei doze de heroina era de 250.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.