Acasă Actualitate Varujan Vosganian – taur comunal cu copil din flori

Varujan Vosganian – taur comunal cu copil din flori

DISTRIBUIȚI

„Curentul“ a demarat o serie de investigații cu privire la profilul moral al persoanelor publice, politicieni cu pretenții, dintre cei care dau lecții zilnice romånilor pe ecranele televiziunilor, plini de ifose și talente de tot felul. După Vadim Tudor, Tribunul homosexualilor, ne-a atras atenția un politician autor și de volume despre Dreapta și rolul formativ al educației creștine, inflamat oarecumva și de morbul poeziei – una dintre poeziile sale ilustrează probabil traseul său politic  se intitulează „Varujan Vosganian născut nepregătit“.
Deși nepregătit, în general, Varujan a dovedit reale calități în alte sensuri, particulare, reușind să devină un model ilustrativ de „personaj controversat, cu reputație de mare cuceritor“.
Un portret al berbantului Vosganian a apărut într-o publicație dedicată poeziei, iar intervievatul nu a negat sau infirmat datele scoase la iveală de jurnalistul căruia i-a acordat interviul. În deschiderea materialului de presă, Vosganian este descris ca un veritabil taur comunal, punåndu-se accentul pe interesul acestuia față de lumea feminității, unde politicianul a pătruns în repetate rånduri, nu fără rezultate. „Femeile care i-au traversat viața, sau cărora el le-a traversat viața sunt, se pare, multe și neapărat frumoase. Dacă ar fi să dăm crezare aluziilor din presă, în colecția sa de cuceriri speciale s-ar afla și Iolanda Stăniloiu, cu care ar avea un copil, sau Mioara Mantale“.
În interviul acordat de Vosganian revistei de poezie mai apar și alte perle interesante ale acestuia. De exemplu, rugat să definească „diferența dintre nevastă și amantă“, Vosganian povestește: „Am colegi care sunt la a doua sau la a treia generație de neveste. Și, implicit, la a doua sau a treia generație de copii“, și continuă spunând: „Un copil este un obstacol în calea libertății unui bărbat“. Am dedus că se referă la situația sa, drept care reporterii „Curentul“ l-au contactat pe Varujan Vosganian pentru a culege din partea sa alte câteva nestemate despre moralitate, creștinism și politică de dreapta, precum și pentru a obține o confirmare directă a situației sale de tată de la distanță a copilului Iolandei Stăniloiu.

Vosganian lipsit de cojones

Vosganian însă, devenind brusc circumspect și lipsit de cojones, s-a stropșit la adresa reporterilor noștri ridicând tonul la tinerii colegi: „«Curentul» este un ziar mizerabil, care despre mine a scris numai lucruri mizerabile. Mă mir cum de mai aveți tupeul să mă sunați?“. A refuzat să răspundă, să infirme sau să nege întrebările pe care le pregătisem.
Desigur, am fi publicat in extenso orice răspuns al acestuia, așa cum am făcut-o întodeauna cu toți politicienii care au dorit să infirme datele publicate de „Curentul“. Atenția politicienilor pentru propria imagine este pe deplin justificată, mai ales deoarece ei, de regulă, nu au consistență, ci doar imagine și atât. În ce o privește pe partenera lui Vosganian, ea este o expertă în imagine, iar faptul că a căzut în mrejele virilului și nesătulului armean se datorează probabil constituției feminine, infuzată de umori volatile. Povestea Vosganian în interviul pomenit anterior că a avut parte de experiențe tulburătoare, unele eșuate, cu femeile. Astfel, „o fată m-a invitat la dans, apoi mi-a spus că se duce să se pudreze și nu s-a mai întors, lăsându-mă s-o aștept aiurea“.
Iolanda Stăniloiu a făcut parte mai mult ca sigur dintre fetele care n-au treabă cu pudratul nasului, și probabil că nu l-a lăsat pe Vosganian să aștepte aiurea, ea provenind din zona politică unde dacă se adună și fătuci, de obicei sunt fete mai mult decât expeditive. Fostă purtătoare de cuvânt în guvernul Stolojan, venind din televiziunea publică, a avut apoi parte de o carieră politico-economică interesantă – de la membru al primului Consiliu Național al Audiovizualului a trecut – via Soros – în barca unui mogul de frunte, din marea galerie a cercetaților penal pentru mari fraude împotriva economiei naționale, trecând de la Patriciu – unde a ocupat postul de vicepreședinte al companiei Rompetrol, – la Sorin Ovidiu Vîntu, la Realitatea Tv, unde a ocupat un post la marketing și relații publice.
Dacă Iolanda s-a descurcat singură cu copilul de la Vosganian, dovedind că este mai bărbată și mai responsabilă decât politicianul „creștin“, în schimb fosta prefectă a Capitalei, Mioara Mantale, tânjește și acum fără leac după vânjosul tăuraș de prăsilă.

Columbina Mantale, iubire fierbinte și fără leac

Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a recunoscut public că nutrește sentimente puternice față de Vosganian, la o emisiune a postului Acasă TV, referindu-se la acesta ca la una dintre marile ei iubiri, indicându-l voalat cică, dar pe înțelesul tuturor, prin sintagme de felul: „un bărbat politician și scriitor român“, „șeful armenilor“, „poartă ochelari și are barbă“ sau „un bărbat căsătorit și care are o fiică“.  Probabil nu știa că Vosganian are mai multe fiice. Mioara Mantale ar fi completat afirmațiile surprinzătoare din timpul emisiunii cu încă una, criptică: „În sfârșit, Vosganian e al meu!“.
A două zi după emisiune, soția politicianului a sunat la redacția postului îngrijorată că Mantale i-ar putea distruge căminul conjugal, iar Varujan Vosganian a declarat că el este un bărbat căsătorit care își vede fericit de viața de familie. Imaginea de crai bătrân al politicianului familist Vosganian este poate cel mai bine descrisă tot de cuvintele sale, din interviul citat: „Trăirile mele determinate de femei pot fi asemuite cu o orgă. Cu o singură deosebire: la orgă, după ce ai luat degetul de pe clapă, sunetul încetează. La mine, după ce o experiență a încetat, trăirea continuă să reverbereze. Reverberează și acum…“ La care jurnalistul care îl intervievează pe Vosganian pune o întrebare cu tâlc de o mie de puncte:
„- Nu cumva s-a blocat clapa?“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.