Acasă Actualitate Venediktova: Kovesi, primul oficial european care vizitează Kievul după începerea războiului

Venediktova: Kovesi, primul oficial european care vizitează Kievul după începerea războiului

DISTRIBUIȚI

Procurorul șef al Ucrainei, Iryna Venediktova, a anunțat astăzi că Laura Codruța Kovesi este primul dintre oficialii Uniunii Europene care a vizitat Ucraina de la începerea războiului.
„S-a discutat despre interacțiunea Parchetului UE cu grupul operativ al Procuraturii Generale pentru căutarea, arestarea și confiscarea bunurilor criminalilor de război. Trebuie să găsim tot ce aparține celor care lansează rachete în jurul caselor noastre și susțin uciderea în masă a civililor. Proprietatea lor va merge la reconstruirea statului și la compensarea pierderilor pentru fiecare ucrainean.
Am primit sprijin incontestabil de la Laura Kovesi și sunt sigur că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutorul prin eforturi comune pentru a opri agresiunea rusă. Procurorul-șef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreața Europei.
De asemenea, astăzi am semnat un acord de lucru privind cooperarea între Procuratura Generală și Parchetul European (EPPO). Ucraina este prima țară cu care Parchetul UE a încheiat un astfel de document. Procurorul-șef al Uniunii Europene a adus și o scrisoare de susținere procurorilor ucraineni de la colegii de la EPPO.
Frontul nostru juridic este în creștere și asta înseamnă că victoria justiției este inevitabilă.”, a scris Venediktova pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.