Acasă Actualitate Veșnic îmbuibat, comunistul Arșinel îl atacă în presă pe Nicușor Dan pentru...

Veșnic îmbuibat, comunistul Arșinel îl atacă în presă pe Nicușor Dan pentru că i-a desființat sinecura

DISTRIBUIȚI

Proaspăt operat pe cord și beneficiar al unui transplant de rinichi pe pile, pensionar de lux cu peste 10.000 de lei lunar, Alexandru Arșinel în vârstă de 82 de ani a început să se plângă mass-media apropiată de PSD că Nicușor Dan nu i-a mai prelungit contractul de consilier artistic cu Teatrul Constantin Tănase, unde a rămas doar colaborator. Arșinel s-a declarat chiar umilit deși rămâne să încaseze de la stat, fără salariul de la Tănase, aproape 20.000 de lei lunar din pensia de lux, din drepturi de autor, de la Ministerul Culturii, indemnizația de merit și cea de handicap.

Atacurile la Nicușor Dan vin deși chiar el recunoaște că nu se poate mișca prea mult, având chiar grad de handicap, ceea ce înseamnă că el voia de fapt să stea acasă și doar să încaseze bani din bugetul local: „Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc… Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu. Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.
Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat… (n.a. din banii publici, nu din banii lui de-acasă) Noi tot sperăm, ori vine vreo schimbare, ori își revine el.”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate pentru Click!

Arșinel vreanumai el, numai el

Revoluția l-a prins pe Arșinel în funcția de secretar PCR la Teatrul de Revistă. Imediat, Arșinel s-a dat cu poporul punând umărul la dărâmarea comunismului care îl inventase și la clădirea căruia ajutase din tinerețe. Astfel, Arșinel beneficiază de toate avantajele posibile pentru un revoluționar printre care o pensie de „erou” de 2.693 lei și un apartament de lux în Cotroceni cumpărat prioritar de la stat. Bine conexat, Arșinel încasează la 78 de ani, 26.853,5 lei lunar și a beneficiat și de un transplant preferențial de rinichi fără să facă nicio zi de dializă.

Conform declarațiilor sale de avere, Arșinel are trecute în declarația de avere patru case de vacanță la Sinaia, 2 Mai, Dolhasca și Crevedia.
Pentru că e revoluționar care „s-a remarcat prin fapte deosebite în lupta pentru victoria revoluţiei”, Arșinel nu plătește nici impozite pe cele patru case de vacanță și nici pe apartamentul din Cotroceni.
Arșinel e contestat de Jan Ciochină, preşedintele Asociaţiei „Radio Libertatea 22“:  „Arşinel e un impostor, n-a avut nicio treabă cu revoluţionarii care au ocupat clădirea Radioului. A fost adus de acasă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, a fost băgat pe o uşă din spate şi a vorbit câteva minute pe post. După aceea a plecat acasă. Nu se poate spune că a avut rol determinant“.

Întrebat în 2015 cum explică faptul că este contestat de Asociația „Radio Libertatea 22”, Alexandru Arşinel s-a apărat: „E treaba lor dacă m-au contestat, sunt oameni şi oameni. Eu am fost primul care am vorbit din balconul de la Radio. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor. Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă“. Și noi vrem să se știe că nu toți cei care au fost la baricada de la Inter sau la Timișoara începând cu 16 decembrie și-au luat certificat de revoluționar.

8 COMENTARII

 1. ARSINEL CU STELA SI ACUM CU DRAGOMIROIU, SANT IN GOANA PERMANENTA DUPA BANI
  NU POT PRICEPE CUM NISTE ARISTI DE ASEMENEA VALOARE NU AU UN PIC DE RUSINE.
  PENSIILE LOR SANT URIASE SI TOT NU LE AJUNG
  MARE RUSINE SA TE VAITI TOT TIMPUL

 2. Ca a mai si gresit Nicusor Dan este adevarat dar in cazul asta a procedat bine,iar Alexandru Arsinel sa stea in banca lui pentru ca nu a fost un actor chiar atat de mare cum crede el despre el,ori in cazul fiecaruia dintre noi pe primul loc este caracterul de om si apoi pregatirea si aici pot sa scriu despre o gramada de oameni cu pregatire superioara din politica romaneasca si nu numai politicieni ci si medici,politisti,judecatori si alti functionari platiti de la bugetul de stat dar corupti pana in maduva oaselor,oameni care au facut tot atat de mult rau Romaniei si romanilor proportional cu pregatirea lor;rau pentru Romania si bine pentru ei si familiile lor,adica nu au facut rau de prosti ce erau sau pentru ca nu stiau cum este democratia,scuza asta cu democratia a fost folosita prima data de politicieni din Frontul Salvari Nationale si apoi preluata de ceilalti oameni politici pe care i-a avut Romania dupa care tot excroci astia au dat vina pe romani pentru ca ei i-au votat.

 3. Soțul meu chiar a fost bătut, culcat pe caldarâm ca ultimul borfaș, închis la Jilava.De soldați. Dacă nu l prindea pe Ceaușescu nu știu ce se întâmplă cu toti cei de acolo. Adică știm ce se întâmpla. Și nu are certificat de revoluționar, nici n a vrut sa audă. Și sunt mulți ca el. Alții….. Deștepți…

 4. ” MARE”actor??????? Sa fim seriosi….Daca nu era Stela Popescu si textele scrise de Maximilian,era un actor oarecare,dar talentat [ recunosc],ca :
  susanist, saltimbanc,caraghios, circar, penibil,rasuflat, etc.,totul in aceeasi tenta actoriceasca.
  Pacat ca nu a imbatrinit cu decenta…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.