Acasă Actualitate Veste proastă pentru Cristi Borcea: rămâne în închisoare

Veste proastă pentru Cristi Borcea: rămâne în închisoare

DISTRIBUIȚI

Contestația lui Cristi Borcea prin care a cerut anularea condamnării la șase ani și patru luni de închisoare, în dosarul transferurilor de jucători, a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel București.

 

Judecătorii Curții de Apel București au respins ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de fostul președinte executiv al FC Dinamo Cristian Borcea. Prin aceeași decizie, instanța l-a obligat pe Borcea să plătească 400 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

 

Decizia instanței a fost luată în 25 aprilie și este definitivă. Borcea nu mai are altă cale de atac a hotărârii de condamnare la șase ani și patru luni de închisoare, dispusă în dosarul transferurilor de jucători.

 

Și contestațiile în anulare depuse de frații Ioan și Victor Becali au fost respinse de Curtea de Apel București, în 11 aprilie.

 

În cazul lui Mihai Stoica, judecătorii Curții de Apel București au declarat contestația în anulare depusă de acesta ca fiind admisibilă în principiu. Instanța a amânat pentru 23 mai judecarea contestației în anulare.

 

Curtea de Apel București i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani și patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani și opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, pe Cristian Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni, pe Victor Becali la patru ani și opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, iar pe Gigi Nețoiu la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

 

Cristian Borcea și frații Ioan și Victor Becali sunt încarcerați la Penitenciarul Slobozia, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica și George Copos execută pedepsele la Penitenciarul Rahova, iar Gigi Nețoiu este închis la Penitenciarul Craiova, toți având regim închis de detenție. Jean Pădureanu execută pedeapsa în regim semideschis, fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

 

Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestație în anulare în următoarele cazuri: când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părți sau când, deși legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta și de a înștiința instanța despre această imposibilitate; când inculpatul a fost condamnat, deși existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal; când hotărârea a fost pronunțată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului; când instanța nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate; când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului, când aceasta era obligatorie, potrivit legii; când judecata a avut loc în lipsa avocatului, când asistența juridică a inculpatului era obligatorie, potrivit legii; când ședința de judecată nu a fost publică, în afară de cazurile când legea prevede altfel; când instanța nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă; când împotriva unei persoane s-au pronunțat două hotărâri definitive pentru aceeași faptă.

 

Contestația în anulare se introduce la instanța care a pronunțat hotărârea a cărei anulare se cere.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.