Acasă Actualitate Viceprimarul Aurelian Bădulescu, chemat la Parchet după ce a declarat public că...

Viceprimarul Aurelian Bădulescu, chemat la Parchet după ce a declarat public că a mințit privind protestul din 10 august

DISTRIBUIȚI

Aurelian Bădulescu a declarat că a fost chemat, luni, la Parchetul General, după ce a spus miercuri seară că a mințit procurorii care anchetează violențele de la protestul din 10 august 2018. Viceprimarul subliniază că nu poate confirma, în prezent, dacă a fost ordin ca jandarmii să fie violenți.

„Am fost chemat luni la Parchet. (…) Eu nu pot să fac comentarii, ar fi subiectiviate. Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la Realitatea TV.

Întrebat dacă a exista un ordin astfel încât jandarmii să intervină brutal asupra manifestanților, Bădulescu a răspuns: „Nu pot să confirm acest lucru în acest moment”.

Precizările vin după ce viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică, că i-a minţit la Parchet atunci când a fost chemat și audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august.

„Câte documente ai semnat ca să nu-i lași în piață și ăștia au dat la Parchet. Și de ce? Și de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am mințit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va ști adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mințit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Întrebat de ce a mințit în fața procurorilor, Bădulescu a răspuns: „Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.

Declarația lui Bădulescu vine după ce PSD a decis excluderea și schimbarea sa din funcția de viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.