Acasă Actualitate Viceprimarul Tomescu fuge sistematic de medicii care se duc să-i prezinte neajunsurile...

Viceprimarul Tomescu fuge sistematic de medicii care se duc să-i prezinte neajunsurile pacienților

DISTRIBUIȚI

În urmă cu șapte luni, Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, ceda șantajului consilierilor USR-PLUS care amenințau să nu voteze bugetul capitalei și îi delega atribuțiile privind sănătatea viceprimarului Horia Tomescu. Imediat acesta a numit în fruntea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, la cererea lui Vlad Voiculescu, un grobian penal, pe Cristian Plută, detalii în articolul DNA suspendă procesul civil Gomoiu după ce ASSMB a încercat intimidarea experților și pe impostoarea Oana Sivache, foarte apropiată și apreciată de vlad Voiculescu, care a susținut că a absolvit în paralel YALE și MICHIGAN, informația fiind ulterior ștearsă. Detalii AICI.

Două luni mai târziu, echipa USR ce gestionează spitalele Primăriei Capitalei îl numea ca manger al Spitalului Colțea pe proprietarul unei clinici private, apropiat de-al lui Firea, Bogdan Furtună. În cele cinci luni de când conduce spitalul, Furtună nu s-a remarcat decât prin folosirea medicilor și a ambulanței Spitalului Colțea în interesul unui prieten de-al lui madam Sivache, problemele cu care se confruntă pacienții de la Colțea rămânând nerezolvate.

Marcați de neajunsurile din spital, reprezentantii Clinicii Medicale Coltea, dr Ilinca Săvulescu-Fiedler, dr Adriana Gurghean, dr Dan Spataru, dr Corina Homentcovschi, dr Ana Maria Vintilă, dr Roxana Siliște, dr Raluca Ciomag și dr Anca Mihăilescu, cadre universitare la UMF, au cerut o întâlnire cu coordonatorul activității medicale din spitalele aflate în subordinea Primăriei București, dr Horia Tomescu.

„Accesul ne-a fost negat într-un fel surprinzător. Cunoscându-i receptivitatea la problemele din spital și dezacordul ferm cu modul obscur de a se face lucrurile, atitudini anterioare momentului la care Primarul Nicusor Dan i-a delegat atribuțiile de Sănătate, am mers săptămâna trecută la Primărie pentru a-l întâlni. Viceprimarul s-a dovedit ocupat și foarte ocupat, iar noi am fost trimiși la Registratură pentru înscrierea solicitării de audientă. Știind că termenul de acordare poate fi fixat la calendele grecești, am trimis o solicitare pe mail, la “Relații cu publicul”, iar pentru a grăbi întâlnirea am adăugat atributul “urgent”. Neprimind vreun semn, am revenit la Primărie; secretara s-a înduplecat să admită doar un coleg din cei veniți, la o discuție cu un consilier al viceprimarului, absent la acea dată, căruia i-am transmis că singurul cu care vorbim este viceprimarul. Plină de amabilitate, doamna secretara ne-a promis că vom fi contactați într-o miercuri, în zi de audiență, într-o săptămână sau două. I-am spus că atributul urgent ar presupune prima miercuri (dacă nu chiar prima zi din agenda viceprimarului). Am revenit azi, miercuri, zi de audiență. După 20 de minute de așteptare sterilă (secretara a fost anunțată imediat ce am venit) am plecat dezamăgiți. Din nou.”, ne-au povestit medicii.

Tomescu a vizitat Colțea dar pe medici i-a evitat

„La sfârșitul săptămânii trecute ne-am bucurat auzind că viceprimarul se afla în vizită la spitalul nostru. Eram absolut siguri că va dori să ne întâlnească și pe noi. L-am zărit doar de la fereastră, dând mana cu directorul medical. Pleca. De ce refuză domnul dr Tomescu întâlnirea cu medicii din Clinica Medicală? Daca asta este transparență, atunci care este evidența care ne scapă? Noi suntem aceiași medici cărora Primarul General le-a mulțumit pentru avertizare și implicare când a decis, foarte corect de altfel, terminarea mandatului dlui Lupusoru, proaspăt declarat ieri incompatibil de către ICCJ; suntem aceiași medici pe care domnul dr Tomescu i-a ascultat când informau asupra abuzurilor conducerii Lupusoru-Berbec și care a fost dispus să verifice direct, alaturi de consiliera primarului de la acea vreme, aspecte grave reclamate de noi. Ce s-a schimbat dramatic? Ce valori s-au întors în mod inexplicabil și ce motivează respingerea de a ne asculta?”, se întreabă medicii.

Doctorii din Clinica Medicală Colțea povestesc ce ar fi vrut să-i comunice viceprimarului TOMESCU

„Oricum, înțelegând că viceprimarul refuză a fi informat direct și în detaliu (desi are datoria de a verifica la sânge orice se întâmplă cu banul public și orice se decide în organizarea și funcționarea spitalului), pentru a nu se tine cumva în blândă necunoaștere și pentru a nu lua decizii în detrimentul Spitalului Colțea, instituție al cărei sens de existenta este îngrijirea pacienților, îl informăm că:

– personalul auxiliar este speriat de zvonul externalizării serviciului de curățenie,

– la fel de speriate sunt și spălătoresele,

– desi Corpul de control al Primarului a dispus masuri în legătură cu desfășurarea concursurilor/examenelor fară număr și a angajărilor, acestea nu par a fi produs efecte,

–  secția de Medicina Internă este în același necorectat deficit de personal,

– înainte de a se cumpăra televizoare avem nevoie de mopuri (mopuri pe care, fiind în număr cu totul insuficient uneori le cumpără infirmierele, da exact așa),

– înainte de a avea scaune de birou este nevoie de medicamente.

Îi reamintim că:

-spitalul funcționează și este organizat de 2 ani și aproape 5 luni în baza unor avize temporare de funcționare, ultimul expirat conform legii în iunie anul acesta,

– nu raspunde nimeni la întâmpinările făcute în niciun termen nu numai în cel legal,

– lipsește orice strategie pentru spital,

– preocuparea principala a directorului medical, dr Popescu, nu este aceea de a organiza activitatea medicala conform standardelor de îngrijire, ci protejării unui grup,

– așteptam de aproape 5 luni o întâlnire matură, egală și nepartizană despre viitorul spitalului, despre desfășurarea activității conform ghidurilor de buna practica și despre diversificarea serviciilor.

Spitalul Colțea este tratat că o feuda, după cum își imaginează că ar fi cel care crede că o moștenește. Voiam în plus să ne confirme domnul viceprimar că la ședința de Consiliu General al PMB din data de 29 septembrie s-a aprobat finanțarea promisă spitalului și pe care ne-a asigurat directorul medical că o vom primi, întrucât noi nu știm, nu ni se spune, desi am avea acest drept de a ni se transmite că în sfârșit vom avea cu ce lucra în beneficiul singular al pacienților. Acestea sunt lucrurile generale, cele de detaliu, care exced acest text și interesul cititorului, putând fi comunicate direct domnului viceprimar, daca este interesat. Necunoașterea situației de fapt nu o schimbă, iar refuzul de a fi informați nu este nicidecum rezolvarea pe care o așteaptă pacienții, medicii și furnizorii de servicii de sănătate” conchid medicii Clinicii Medicale Colțea.

Poate după articolul nostru catadicsește și acest Horia Tomescu, viceprimar al USR să-și respecte promisiunile de transparență și profesionalism din campania electorală. Sau doar mințea pentru a obține voturile bucureștenilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.