DISTRIBUIŢI

O informație publicată în ziarul Adevărul săptămâna trecută de jurnalistul Radu Eremia, punea pe jar spitalele din subordinea ASSMB: „În urmă cu câteva săptămâni primarul general l-a lăsat pe viceprimarul USR, Horia Tomescu, fără atribuții pe zona de spitale.”
Cum zecile de mii de angajați din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și din cele 19 spitale au început să fiarbă și să se întrebe ce se va întâmpla în continuare de vreme ce pe site-ul PMB la atribuțiile lui Horia Tomescu figurează încă și sectorul sanitar, am încercat să confirmăm informația.
Prima verificare am făcut-o la șefii de partid ai viceprimarului Horia Tomescu. Răspunsul primit de la nivel înalt din USR a fost ferm: „nu este adevărat”. Restul persoanelor din PMB sau ASSMB solicitate să infirme sau să confirme informația din Adevărul și care ar fi putut să știe dacă lui Tomescu i-au fost retrase atribuțiile pe sănătate au evitat un răspuns ferm, toți temându-se de mânia împărătesei din ASSMB care taie și spânzură pentru USR în sănătatea bucureșteană, Oana Sivache.
Am încercat să aflăm oficial ce se întâmplă dar până la închiderea ediției, Biroul de Presă nu a transmis răspunsul solicitat.

Am pus cap la cap informațiile obținute 

Conform DISPOZIȚIILOR nr. 172 din 19.02.2021 și nr. 569 din 08.03.2022 privind delegarea unor atribuții viceprimarului USR HORIA TOMESCU, pe durata exercitării mandatului de Primar al Municipiului București al lui Nicușor Dan, USR-istului i s-a delegat coordonarea mai multor direcții, administrații și activități, printre care și ASSMB.
Tomescu l-a numit director general interimar pe Cristian Plută, un grobian care a servit interesele Gabrielei Firea, care a refuzat să-și facă public CV-ul invocând în mod nelegal prevederile GDPR care nu se aplică atunci când ești plătit din bani publici și trebuie să dai socoteală și care are un limbaj, fiind filmat când vorbea la telefon „la spital, cu ăștia de la Protv! Ce să fac? Căcat, mă f*t în ei”. (minutul 5.38). VEZI VIDEO AICI
Plută și-a luat director general adjunct o traseistă fostă PSD-istă de-a lui Țuțuianu, fostă UNPR, acum USR-PLUS, Sivache Oana-Gabriela (foto de pe contul său de Facebook), care s-a remarcat până la numire doar prin faptul că a picat concursul la ASSMB cu 4 puncte din 100. Detalii la https://assmb.ro/wp-content/uploads/2018/12/Centralizator-rezultate-proba-scrisa-manag.pdf

Ce l-a nemulțumit pe Primarul General 

Primul lucru care l-a nemulțumit pe Nicușor Dan a fost reinstalarea în funcțiile de conducere în numai două luni de la preluarea de USR a atribuțiilor privind ASSMB, a oamenilor Gabrielei Firea: Gheorghe Drugă, Laura Radu, Claudia Pleșan și Adrian Mera ca directori la ASSMB, Bogdan Furtună ca director la Spitalul Colțea.

La trei luni de la numirea în funcția de director general, Cristian Plută a fost pus sub acuzare de DNA după ce a încercat să intimideze experții care analizau cheltuielile cu construcția Spitalului Gomoiu așa cum a dezvăluit ziarul CURENTUL AICI, după ce DNA a suspendat un proces civil unde respectivii experți întocmeau o lucrare de expertiză.

Nicușor Dan i-a cerut lui Tomescu să-l demită pe Plută, mai ales că USR promisese „fără penali în funcții publice”, însă USR-istul a refuzat.

Informația a ajuns și la noi printr-o sursă binevoitoare și pe 10 august am întrebat Primăria Capitalei dacă viceprimarul îi va prelungi numirea ca interimar lui Plută după primele șase luni de la numire sau dacă o va avansa în funcție pe Oana Sivache – numită și „patru dintr-o sută”, punctajul luat la concursul pentru a ocupa un post din ASSMB. Totodată am cerut și Primăriei Capitalei CV-urile lui Plută și Sivache, după ce ASSMB refuzase încă din luna mai să ni le ofere sau să le facă publice.

Am adresat această solicitare Primăriei Municipiului București deoarece numirea cel puțin a lui Plută la conducerea ASSMB a fost făcută de viceprimarul Horia Tomescu și am presupus rezonabil că acesta a citit CV-ul lui Plută înainte de a-l numi în funcție, prin urmare CV-ul trebuie să se regăsească la Primărie fiind în directă legătură cu decizia de numire din luna martie 2022. În opinia noastră și Sivache ar fi trebuit numită tot de viceprimarul Horia Tomescu sau cel puțin avizată de acesta, în cazul în care numirea ei era făcută de Plută. În plus, Sivache fusese consiliera lui Tomescu și am presupus că acesta i-a citit CV-ul înainte de a o numi.

Sivache a susținut că a absolvit în paralel YALE și MICHIGAN. Informația a fost ștearsă

Am explicat Primăriei de ce solicităm CV-urile:

  • Despre Plută am aflat că a aterizat în ASSMB ca inspector din funcția de vânzător la un magazin de mobilă și că nu are studii superioare, ceea ce ar fi ilegal.
  • Conform unui cont de linkedin al Oanei Sivache, aceasta a absolvit în februarie 2022 două universități americane prestigioase, Yale și Michigan, pe care le-ar fi urmat în paralel, ceea ce nu este verosimil, chiar și pentru cineva care ar vorbi impecabil limba engleză și cu atât mai puțin pentru Oana Sivache care a absolvit la bătrânețe Spiru Haret și a obținut la singurul concurs la ASSMB la care a participat un punctaj de 4 din 100. Doream să fim informați dacă pretinsa absolvire a celor două universități este trecută și în CV-ul oficial prezentat viceprimarului Tomescu. Vezi AICI informația de pe contul de Linkedin al lui Sivache
  • Prin urmare ar fi imperios necesar ca opinia publică să cunoască parcursul educațional și profesional al celor două persoane numite de viceprimarul USR-PLUS la conducerea ASSMB și plătite din banii comunității.

Primăria a refuzat să ne trimită CV-urile și să ne spună dacă Tomescu îl mai menține pe Plută, răspunzându-ne doar că Plută exercită temporar funcția de director general, că are studiile necesare funcției și că Oana Sivache a fost numită de Plută.

După ce am trimis întrebările despre Yale și Michigan, Nicușor Dan i-ar fi cerut explicații lui Tomescu și de pe contul de linkedin al lui Sivache a dispărut informația că ar fi absolvit cele două prestigioase universități.

Ce spun funcționarii bine informați

Funcționari din PMB ne-au explicat că Nicușor Dan ar fi cerut să se întocmească dispoziția prin care îi retrage atribuțiile lui Tomescu privind ASSMB în urmă cu câteva săptămâni și de asta informația a ajuns la jurnalistul Radu Eremia, sursa acestuia neștiind că hârtia nu a fost semnată încă de primar. Se pare că Nicușor Dan i-a cerut lui Tomescu să-i demită și pe Plută și pe Sivache și să-l numească pe chirurgul Cristian Badiu la conducerea ASSMB, acesta fiind acum director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare din ASSMB și vicepreședinte al PNL Sector 4.

Tomescu a cerut o lună de gândire și Nicușor a acceptat, spunându-i că dacă nu face schimbarea la vârful ASSMB, îi va lua atribuțiile și îl va numi el pe Badiu director general interimar. Plută va redeveni inspector, iar Oana Sivache va pleca la Biroul Administrativ de la Spitalul Sf. Luca de unde a venit.

 

 

 

3 ARII

  1. La ASSMB este ca in politic. Multa mafie, pentru toate posturile. In 2019 o persoana a fost angajata si la ASSMB si la un spital din subordinea acesteia. Doua locuri de munca in acelasi timp (norma intreaga) cu acelasi porogram. Desi la spital, venea din cand in cand ,incasa salariul, de la ambele locuri de munca. Cine poate poate! Asta este ROMANIA.

  2. La fiecare schimbare am sperat din suflet sa vina unii care sa isi merite functiile. Nu s-a intamplat. Au venit tot relatii pile care isi considera subalternii fiinte inferioare si uita ca daca pleaca destui oameni serviciul devine birou si salariul scade simtitor. Pentru promovare in grad superior la suport spitale nu sunt bani niciodata dar pentru angajat pile vor fi intitodeauna.verificati ultimele angajari de relatii.contrar aparentelor in assmb chiar sunt si oameni angajati fara nicio relatie si dati la o parte de pile analfabete

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.