Acasă Actualitate Victor Alistar – incompatibil, prin decizia definitiva a Curtii de Apel

Victor Alistar – incompatibil, prin decizia definitiva a Curtii de Apel

DISTRIBUIȚI

Decizia ANI prin care s-a stabilit ca Victor Alistar, director executiv la Transparency International Romania, s-a aflat in stare de incompatibilitate atunci cand a ocupat si functia de purtator de cuvant al ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici) cat si pe cea de avocat , a ramas definitiva si irevocabila.

Motivul este faptul ca Alistar nu a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate in termenul prevazut de lege si la instanta corespunzatoare.Probabil nu avea niciun argument pentru a contesta decizia ANI, avand in vedere faptul ca lucrurile erau mai mult decat clare.

"Actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Alistar Teodor-Victor, emis de catre Agentia Nationala de Integritate la data de 20.07.2009, a ramas definitiv si irevocabil, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicata.
Curtea de Apel Bucuresti a comunicat, la data de 10 februarie 2010, faptul ca domnul Alistar Teodor-Victor nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul de constatare a starii de incompatibilitate, emis de Agentia Nationala de Integritate", se arata intr-un comunicat postat pe
site-ul Agentiei Nationale de Integritate.
Termenul prevazut de lege era de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate.

"Precizam ca orice contestatie inregistrata la alta instanta decat cea prevazuta la art. 48, alin. (2) este nula de drept", se mai arata in comunicatul citat.

Si functionar la stat si avocat  Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Alistar Teodor-Victor s-a aflat, in perioada 23.01.2007 – 01.03.2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut concomitent calitatile de functionar public – purtator de cuvant (in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici), director executiv (in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004) si avocat definitiv – titular (in cadrul Cabinetului individual de avocatura "Alistar Teodor-Victor" – incepand cu data de 23.01.2007 si pana in prezent).

Conform prevederilor legale, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective".

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, insusindu-si concluziile din actul de constatare emis de A.N.I. s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti pentru anularea actelor administrative emise de catre Presedintele A.N.F.P. in vederea aprobarii cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendarii raportului de serviciu in cazul lui Victor Alistar, precum si pentru anularea mentiunilor din cartea de munca a acestuia, pentru perioada incidenta. Cazier administrativIn urma deciziei Curtii de Apel , Alistar, cel care pozeaza in starul luptei anticoruptie din Romania, s-a ales cu un frumusel cazier administrativ ce se traduce prin sanctiuni din partea ANFP si prin imposibilitatea de a ocupa in perioada urmatoare functii publice de conducere.

Dupa aflarea deciziei justitiei, Alistar a declarat bineinteles ca este o victima hartuita de ANI, deoarece a criticat, în repetate rânduri, această instituție.Numai ca decizia definitiva si irevocabila prin care s-a constatat incompatibilitatea sa a fost luata de judecatorii de la Curtea de Apel , nu de ANI. Nascut victima, probabil ca Alistar nu stie sa recunoasca atunci cand pierde si, pe reteta stiuta, vorbeste de conspiratiile mondiale care lucreaza impotriva ilustrei sale personalitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.