Acasă Actualitate Victor Roncea sau jurnalismul, victimă a intereselor politice

Victor Roncea sau jurnalismul, victimă a intereselor politice

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Victor Roncea este pentru a doua oară mazilit de mercenarii lui Sorin Ovidiu Vîntu pe motiv de Traian Băsescu, nefiindu-i iertată exprimarea în termeni obiectivi despre președinte, dușmanul numărul unu al Trustului SOV. După o activitate de 14 ani la ziarul „Ziua“ și 19 în presă, expert în politică externă și probleme de securitate, unul dintre puținii ziariști monitorizați de Ambasada Rusiei și nu numai, mai ales pentru că a ținut aprinsă flacăra Basarabiei în presa romånă. Senior editorul „Ziua“ Victor Roncea este împins acum spre demitere, în urma unor acțiuni de intimidare și hărțuire pe care jurnalistul le denunță public pe blogul său personal, www.victor-roncea.blogspot.com.
În ciuda acestor fapte scandaloase, pseudo-organizațiile de apărare a libertății presei și de expresie din Romånia, cumpărate, se pare, ori de SOV, ori de Soros, se fac că nu observă cazul. Jurnalistul se află în litigiu de muncă cu ziarul „Ziua“ în urma cenzurării totale a unui interviu cu Ion Cristoiu despre Băsescu și mogulii media. La acestea se adaugă traficul de influență și motivarea pecuniară pe care se pare că le-a executat în menajeria lui SOV deontologul cu vilă de la RAAPPS, Doru Bușcu, care s-a ales cu un dosar penal, la fel ca și mardeiașii săi, pentru sacrilegiul de la Universitate, executat de månuță cu ministrul „cacarisit“ Theodor Paleologul.
În timp ce Academia Cațavencu a fost amendată de Brigada Ordine Publică pentru profanarea statuilor de la Universitate, iar ancheta Secției 10 Poliție continuă cu profesionalism pentru loviri, violență, vătămare corporală și ultraj, Victor Roncea pare să nu ducă lipsă de oferte de la publicații și chiar și oameni politici. Conform zvonurilor de pe piață, jurnalistului i s-a oferit să-l consilieze pe probleme de media pe unul dintre cei doi candidați din finala alegerilor prezidențiale. Ziarul „Curentul“ îi urează succes și îl invită, dacă dorește, să scrie editoriale necenzurate în paginile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.