Acasă Actualitate Vinovat pentru incendiul poluator de langa Ploiesti este seful Conpet Muntenia

Vinovat pentru incendiul poluator de langa Ploiesti este seful Conpet Muntenia

DISTRIBUIȚI

Inginerul Valeriu Dobre, seful regionalei Muntenia a societatii Conpet, este cercetat de politisti pentru distrugerea si incendierea cu intentie a unui teren agricol imbibat cu titei scurs dintr-o conducta sparta din apropierea municipiului Ploiesti.

O suprafata de aproximativ 1.500 de metri patrati de teren din apropierea municipiului Ploiesti, care a fost poluata, joi, cu produse petroliere provenite dintr-o conducta sparta, a ars timp de cateva ore. Arderea titeiului scurs pe terenul agricol a determinat degajarea, in atmosfera, a unui nor gros de fum. Poluarea s-a produs in zona centurii de Vest a municipiului Ploiesti, la o distanta de 200 de metri de intersectia cu DN1.

Valeriu Dobre a initiat incendiul pentru a putea interveni la sursa de poluare a terenului. Focul insa s-a extins si a scapat de sub control. Anchetatorii au mai stabilit ca titeiul care a poluat terenul agricol si apoi a ars provine dintr-o conducta dezafectata care apartine societatii Conpet, iar produsul petrolier s-a scurs ca urmare a existentei unui cep vechi fixat in teava care a cedat.

Societatea Conpet a fost amendata de inspectorii de mediu cu 75 milioane de lei, ca urmare a poluarii cauzate de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.