Acasă Actualitate Vîntu are nevoie urgent de o expertiză psihiatrică

Vîntu are nevoie urgent de o expertiză psihiatrică

DISTRIBUIȚI

Judecătorii Curții de Apel București vor decide,  astăzi, la ora 15.00, dacă Sorin Ovidiu Vîntu, șoferul său, Alexandru Stoican, și omul de afaceri moldovean Octavian Țurcan vor fi sau nu eliberați din arest.
Audierile în cazul recursului declarat de Sorin Ovidiu Vîntu, de șoferul său, Alexandru Stoican, și de omul de afaceri moldovean Octavian Țurcan au durat două ore și jumătate.
În ultimul său cuvânt din cadrul procesului de recurs la Curtea de Apel București împotriva deciziei Tribunalului București prin care a fost arestat pentru 29 de zile, Sorin Ovidiu Vîntu a lansat un atac la adresa președintelui României, pe care îl consideră direct responsabil de arestarea sa și îl acuză de presiuni împotriva lui și a trustului său de presă. Discursul său, dat publicității de Hotnews, nu mai are nevoie de niciun comentariu. Poate de un diagnostic.
„Onorată instanță, doamnă președinte. Ar fi fost suficient ca domnul procuror să-mi ceară să-i pun la dispoziție documente care să clarifice toată dizertația doamnei procuroare.
• În câteva minute ar fi ajuns toate lucrurile clare, puse în ordine.
• Toate datele și cifrele doamnei (n.r. – procuror) în mare parte sunt absolut corecte. Doar că, aici, cheia în care sunt citite este total falsă, total anapoda. Dar acestea fiind chestiuni de fond, le voi discuta pe fondul problemei și nu în acest caz.
• Dacă vă pot reține maximum 6 minute, vă spun de ce sunt aici. Partea juridică a acestui proces a fost expusă de avocații mei, prietenii mei. Este o problemă strict politică.
• Îmi pare rău să vă spun că o sumă de instituții ale acestui stat nu fac altceva decât să execute ordinele unui singur om.

Groparul FNI și modernizarea României

• Intru puțin în istorie. În 2007. Referendumul de suspendare a acestui om. Vine și mă roagă să-l susțin. Convenim împreună o serie de principii privind modernizarea României. Nouă, mai exact, pe care le-ați fi putut găsi pe site-ul prezidențial.
• Constat după aceasta că domnul încalcă punct cu punct tot ceea ce convenisem. Era vorba de puncte care priveau modernizarea României. Îi atrag atenția o dată, de două ori.
• Mă trezesc cu emisari ai domniei sale, care îmi solicită nici mai mult, nici mai puțin decât preluarea unei părți din grupul meu media. Evident că refuz.
• Din acel moment încep amenințările. Și nu doar atât. Sunt amenințat că vor fi făcute publice discuțiile dintre mine și jurnaliștii acestui trust. Zilnic discutam de zeci de ori cu oamenii mei. E ceva normal. Sunt în lumea asta… Este o investiție făcută de mine. Mă preocupă… Strategiile editoriale, părțile economice.
• Sunt amenințat că vor fi date publicității. Nu cedez. Sunt amenințat că voi fi blocat financiar. Nu cedez. Urmează un control de 8 luni de zile la ANAF.
• Culminează toate cu arestarea mea.
• Cum operează acest sistem? Dați-mi voie să vă dezvăluiesc modalitatea de operare a domnului Băsescu. Prin intermediul Serviciului de Informații Interne.
(Sorin Ovidiu Vîntu ridică vocea, iar președinta completului de judecată îi cere să se calmeze.)
• Distinsă doamnă, nu realizez cât de tare se aude. Îmi cer scuze.
Gheote, Faust…
• Domniile lor (n.r. – SRI-ul) recrutează lucrători din cadrul Parchetului, respectiv procurori. Și devin ofițeri sub acoperire. Recrutează oameni din presă care devin ofițeri sub acoperire.
• Și când pornesc la atac folosesc următorul mecanism. Interceptările făcute de SRI, procurorul care execută ordinul și jurnalistul care desfigurează arestatul. După principiul: «Întâi maltratează-ți adversarul, desfigurează-l, tratează-l ca pe un monstru și apoi îl poți ucide».

Goethe, Faust…

• Așa lucrează, ăsta este modul de operare. Ei pun presiuni uriașe pe judecător. Îl șantajează. Îl corup moral spunându-i: dacă ne ajuți, vei face parte din cerc. Îi sperie, presiuni.
• Eu sunt cel care urâțește și produce nelegiuiri dacă sunt lăsat în libertate? Sau un asemenea tip de manipulare făcut de domnul Băsescu, cu ajutorul Serviciului Român de Informații Interne?
• Am citit, adică am auzit de la oamenii dumneavoastră, adică de la doamna procuroare, cât de prost sunt eu că vorbesc pe telefoane ascultate.
• 140 de oameni din cadrul SRI m-au monitorizat pe mine și toate casele mele. Au rămas în final 40 de oameni, 12 posturi de telefoane ascultate.
• S-a închiriat o frecvență pe satelit pentru interceptarea microfonului din telefon.
• Domnul Virgil Popa, fratele inculpatului Viorel Popa, era cel apelat «generalul» despre care s-a crezut că este un ofițer al armatei indoneziene sau al poliției indoneziene, și nu că Virgil Popa era implicat în Serviciile de Informații indoneziene.
• Nu m-am ferit o singură clipă. Să comit o infracțiune pentru că plătesc niște avocați pentru un prieten.
• Pentru dumneavoastră, domnul Viorel Popa este un infractor condamnat la 15 ani de închisoare. Pentru mine este un prieten care este condamnat pe același tip de mecanism, total nevinovat.

SOV: Transcrierile din acest dosar sunt reale

• Toate transcrierile din acest dosar sunt reale, dar cheia lecturării acestor transcrieri o voi pune la dispoziția instanțelor la judecata pe fond.
• Nu eu sunt cel care urâțește justiția. Rețineți-mă pe mine. O.K., dar cei doi domni (n.r. – Alex Stoian și Octavian Țurcan) nu au nici cea mai mică vină.
• Alex Stoian a dus mii de plicuri cu bani în cei 15 ani de când lucrează pentru mine. (n.r. – în cazul acesta e bine ca Alex Stoian să mai rămână la „răcoare“, pentru a afla și destinatarii plicurilor). Plicul pe care l-a dus lui Virgil Popa era o operațiune curentă. Habar nu avea. În acel moment, Virgil Popa nu era infractor și nu este infractor. El (n. red. – Stoian) nu avea cum să îmi pună mie întrebări. Faptul că eu îi spuneam: Alex, trimite următorul SMS…
Domnul Octavian Țurcan este unul dintre cei mai eminenți bancheri ai Europei. Și-a făcut studiile la Banca Japoniei și la Banca Centrală a Americii. L-am văzut încătușat. De ce? Pentru ce transfer? Știți dumneavoastră, doamna procuroare, care este semnificația acelui transfer? Știți cu ce se ocupă acea companie? N-o fi vorba de o operation commercial? Ce a făcut comisia rogatorie în Indonezia? Absolut nimic. Multe sunt de spus. Mulțumesc.
Mă opresc aici. Mulțumesc mult. Între pledoaria doamnei (n. red. – procurorul de caz și întrebările maestrului Nazat (n. red. – avocatul Marian Nazat, avocatul ales) cred în întrebările celui din urmă.“

(n.r. – intertitlurile aparțin redacției)

{mp3}2010-09-16-audio_vantu{/mp3}
           Sursa Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.