Acasă Actualitate Vîntu – un borfaș cu intenții criminale, protejatul cadrelor corupte din SRI

Vîntu – un borfaș cu intenții criminale, protejatul cadrelor corupte din SRI

DISTRIBUIȚI

Un fost șef SIE acuză: Vîntu a dat ordin la asasinate

Cătălin Harnagea, fostul șef SIE, iese la rampă cu noi acuzații la adresa lui Sorin Ovidiu Vîntu. Micul infractor dintr-un tårg de provincie avea aspirații de amploare: conducerea Romåniei, transformată eventual într-un bantustan privat. Persoanele care-i stăteau în cale urmau să fie asasinate. Pe lista lui Vîntu se aflau pe långă fostul șef al SIE și alte personaje care-i încurcau afacerile – Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Băcanu. Harnagea a afirmat: „În 2000, am primit un raport care spunea că Sorin Ovidiu Vîntu căuta oameni în zona interlopă pentru a-i folosi în asasinate… Raportul mi-a fost înaintat fiindcă, după spusele acelui ofițer, eram o posibilă țintă. Am cerut unității care se ocupa de protecția informativă și operativă a SIE să cerceteze această informație. Întregul document, inclusiv concluzia cercetării pånă la data cånd am părăsit Serviciul, au fost predate unității de profil. Intermediarul găsit de Vîntu pentru a aranja asasinatele era Călin Mailat, un personaj din lumea interlopă aflat în solda lui SOV, care urma să fie plătit cu 70.000 de dolari“.
Ulterior, la șefia SIE ajungånd Fulga, alt slujbaș al lui Vîntu, dosarul este făcut nevăzut. O parte dintre datele precizate de Cătălin Harnagea sunt întărite de documentele aflate în posesia redacției „Curentul“, gardă de corp a lui SOV alături de actualul arestat Alexandru Stoian, omul de încredere al lui Vîntu, cel care media transferurile financiare către Nicolae Popa, aflat la Jakarta, după ce a fost exfiltrat din Romånia personal de Victor Velișcu, måna dreaptă a lui Radu Timofte, fostul șef al SRI. Dan Andronic ar fi urmat să fie răpit și „adus la discuții“ la vila lui Vîntu, „discuții“ care s-ar fi putut încheia pe traseul Lacul Morii, cu o bucată de ciment atårnată de gåt.

  Mărturiile olografe ale unui fost luptător SPP

Mărturiile olografe ale unui fost luptător SPP

 Mărturiile olografe ale unui fost luptător SPP

Epopeea Vîntu capătă accente din ce în ce mai interesante pe măsură ce ies la iveală noi și noi mărturii cu privire la aspectele infracționale legate de îndelungata sa activitate sub protecția unor cadre SRI corupte, inclusiv a fostului director Radu Timofte, omagiat de SRI recent cu ocazia a 20 de ani de la înființarea instituției. Revista de intelligence a SRI a dedicat un număr special zugrăvirii unei hagiografice biografii a fostului director al SRI – în fapt o slugă servilă a infractorului de duzină, SOV. Cariera lui Timofte a fost strâns legată de numele a două persoane malefice, nejudecate până în prezent pentru răul făcut românilor – Ion Iliescu și Sorin Ovidiu Vîntu, care au subordonat cea mai importantă instituție a siguranței naționale unor vectori antiromânești, compromițându-se munca a mii de ofițeri care credeau că lucrează pentru România, când de fapt erau edecari la căruța cu coviltir a măruntului cioflingar de Roman.

Decesele suspecte ale unor personaje-cheie

Vîntu a fost „acoperit“ de slugile din servicii nu doar în cazul dosarului de încercare de asasinare a lui Harnagea. „Curentul“ a prezentat încă din anul 2006 date care puneau în lumină ideea unor conspirații criminale prin care au fost înlăturate personaje-cheie, martori care îl puteau incomoda pe Sorin Ovidiu Vîntu. Astfel avem cazul lui Camenco Petrovici – fost președinte al CEC, semnatarul contractului de cauțiune-fidejusiune cu SOV Invest, inculpat în dosarul FNI. După ce Camenco a aflat, în august 2004, că Ministerul Public a solicitat schimbarea încadrării juridice fiind pasibil la o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani, s-a lansat într-o serie de acuzații la adresa lui SOV. La scurtă vreme după intervenția sa, Petrovici a decedat… în urma unui atac vascular cerebral.
Tot de atac vascular cerebral a murit și Mihai Tirigan – fost ofițer DSS devenit un personaj-cheie în Gelsor, alături de colonelul Victor Velișcu și de colonelul Constantin Rudăreanu (fost ofițer DIE și ex-șef de cabinet al lui Virgil Măgureanu). Decesul „oportun“ a dus la dispariția unui important martor al afacerilor derulate între cadrele SRI și Vîntu.

Gabriel Tisler – fost director-adjunct al Direcției piețe de capital din Banca Agricolă, pus sub învinuire, alături de Vîntu și de Liviu Istrate (ex-președinte al Băncii Agricole), pentru săvârșirea unor infracțiuni în urma cărora Banca Agricolă a fost prejudiciată cu 94,51 mld. ROL. Respectivul dosar, coordonat de către procurorul Luminița Șega, devoala scenariul și regia prin care Vîntu, în complicitate cu Istrate și Tisler, a prejudiciat Banca Agricolă. Surprinzător, pe parcursul cercetării penale, Tisler a făcut un accident vascular, el decedând înainte ca dosarul să fie trimis în judecată de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCSJ.
Procurorul Luminița Șega, ulterior finalizării anchetelor în marile dosare în care a fost implicat SOV (FNI – FNA – Banca Agricolă) a fost îndepărtată sub pretextul restructurării postului și a fost hărțuită ani de-a rândul în diverse moduri (inclusiv în presa aflată la picioarele lui SOV, ori prin intermediul serviciilor de informații conduse de fideli ai acestuia). Luminița Șega a semnat în 2003 extinderea cercetării penale în dosarul FNI împotriva „tatălui“ FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, sub aspectul săvârșirii a nu mai puțin de șase infracțiuni pedepsite de Codul penal.
Șega a fost lovită de blestemul Vîntului: atac cerebral ale cărui cauze nu au reușit a fi deslușite de medici. Anchetele de presă au dezvoltat și documentat teoria uciderii acesteia prin intoxicare lentă cu săruri de aluminiu.

Haznaua cu lichele din „aparatul de stat și de partid“

Fostul contabil de la întreprinderea comercială de stat pentru mărfuri alimentare și alimentație publică Roman, condamnat la închisoare prin sentința penală nr. 570/14.09.1981 a Tribunalului Județean Neamț, remarcat de judecători pentru „stăruința pentru realizarea activităților ilicite“, a ajuns peste ani, când se lăuda că pentru el „10 milioane de dolari sunt bani pentru trabucuri“, „sponsorul“ vârfurilor statului român. Pe statul său de plată s-a aflat cam toată lumea bună a FSN/PDSR/PSD – de la Ion Iliescu la prim-miniștrii Adrian Năstase și Nicolae Văcăroiu și de asemenea șefii serviciilor secrete – Ardelean, Timofte, Fulga.
„Începând cu anul 1996, Sorin Ovidiu Vîntu l-a finanțtat pe Adrian Năstase cu sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de dolari lunar – până în septembrie 2001, relații pecuniare cu Sorin Ovidiu Vîntu având alături de Adrian Năstase și persoane din anturajul acestuia, printre ei figurând: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ovidiu Mușetescu, Dan Matei Agathon, Sorin Teșu.
Tot Vîntu l-a sponsorizat și pe Ion Iliescu cu 300 milioane de lei, pentru campania electorală din 2000, bani care au fost virați Fundației Române pentru Republică și Democrație, unde președinte era chiar Ion Iliescu. Pe Nicolae Văcăroiu, premierul preferat al lui Iliescu, SOV l-a avut ca principal partener prin FINECO „vehicul“ pentru BID.
SOV controla și principalele servicii de informații, începând cu serviciul Ministerului de Interne, fostul „doi și-un sfert“, devenit apoi UM 0962. Relația sa specială cu Vulpea și cu colonelul Traian Marinescu – adjunct al comandantului 0962 – a fost extrem de importantă pentru acoperirea hoțiilor de tip FNI, BRS și BID, ofițerii din IGP desemnați să ancheteze afacerile lui SOV fiind, practic, de fapt, la cheremul său. Legătura cu șefii SRI și SIE, Radu Timofte și Gheorghe Fulga, era de notorietate nu doar pentru oamenii din servicii.
Aceste informații erau cuprinse într-unul dintre Armaghedoanele care au circulat pe Internet, iar datele sunt astăzi confirmate chiar de către Cătălin Harnagea, care a denunțat public planul asasinării sale de către Sorin Ovidiu Vîntu, plan descris în același Armaghedon.
Să sperăm că anchetarorii vor relua, în aprofundarea cazului Vîntu, și datele puse la dispoziție de ziarul „Curentul“, pe parcursul anilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.