Acasă Actualitate Vîntu recunoaște că nu are bani să țină Realitatea

Vîntu recunoaște că nu are bani să țină Realitatea

DISTRIBUIȚI

Luni seara, la B1TV, intervenție telefonică imperială a golănasului Sorin Ovidiu Vîntu. Spunem imperială pentru că, uitându-ne în CVul lui SOV de la DIICOT, am văzut că pe tatăl lui îl chema Natural și ne-am gândit că tre’ să fie vreun împărat. În studio trei jurnaliști, toți foști angajați de-ai lui SOV, Ion Cristoiu, Robert Turcescu și Andrei Gheorghe. Discuția a început cu o replică agresivă a lui Turcescu: „Bună seara, domnule Vîntu!“, împăratul Vîntu salutând  și comunicându-le celor trei că va spune ce are de spus și apoi va răspunde la o singură întrebare. Câtă mărinimie! Ulterior, întrebarea lui Turcescu a fost năucitoare pentru Vîntu, ca o lovitură de paloș, făcându-l pe acesta să plângă, să se bâlbâie și să se roage de Turcescu să-și retragă întrebarea. Glumeam!
Așadar, cei trei l-au ascultat cu atenție pe băndițel neîndrăznind să-l întrerupă nici măcar atunci când acesta a negat  ingerințele editoriale la Realitatea: „După cum știți cu toții, ați lucrat în diverse etape  acolo, nu a existat niciodată o intervenție din partea mea.“ Evident că niciunul dintre ei nu auzise de stenogramele telefonice de la PICCJ, în care Vîntu descrie interlocutorilor cum funcționează editorial Realitatea TV:
„Dacă decidem, de exemplu, mâine suntem tovarăși cu Băsescu. Păi de mâine toată lumea îl lasă pe Băsescu în pace. E ca exemplu. Sau mâine agresăm, criticăm cu supra de măsură, instituția f…ut-ului din România. Toată lumea începe să înjure Instituția f…ut-ului din România.(…)Ei sunt agresați în funcție de interesele mele. Atât ! Eu asta încerc să-ți spun. Că, dacă fixăm ca strategie că de mâine susținem actele guvernului, de mâine trustul ăsta de presă, inclusiv Academia Cațavencu, susține actul de guvernare. (…)Singura condiție care este aici este decizia lui Vîntu. (…)Deciziile mele sunt literă de lege. Îți convin, nu-ți convin, ai libertatea să-ți dai demisia, să pleci acasă. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariații mei. Nu sunteți liberi, nene. Vă convine, lucrați, nu vă convine, plecați, ce mare c…! Da, bătrâne, de asta am nevoie, de o construcție foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care este supusă. Nimic altceva.“
Turcescu asculta umil ca o slugă, iar Cristoiu și Gheorghe dădeau din cap precum cățelușii de pluș asortați la Daciile dinainte de ‘89. Această comparație am făcut-o după ce ieri mi-am luat banii din mărunțișul rămas de la pantofii frumoasei  blonde, domnule Cristoiu. Apropos, v-ați plătit datoriile la fisc? Am verificat și se pare că nu încă! Suntem cu ochii pe voi!

Dacă ar avea bani, Vîntu i-ar putea gestiona din România

Vîntu a explicat națiunii doct inspirat de meandrele concretului: „Acest contract de management (n.r. contractul cu Sebastian Ghiță) a fost făcut dintr-o  necesitate  economică. De un an și jumătate atât eu, cât și un alt domn (n.r. Țurcan), care avem drept de semnătură pe afacerile noastre externe, suntem impiedicați să ieșim din țară. Vă dați seama că interdicția de a ieși din țară e dată nu ca să nu fug din țară, ci ca să mă împiedice să ajung la resurse. Și atunci, m-am întâlnit cu dl Ghiță și am făcut acest contract de management.“
Excelență dă-o-n…colo. Asta folosește-o cu alții, nu cu noi…
Am spicuit din rechizitoriul prin care Vîntu și Țurcan au fost trimiși în judecată în toamna trecută: 04.11.2009, la ora 18:31:35, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de către Octavian Țurcan, de la numărul de apel (Malta).

Octavian Țurcan:- Da, SORIN.
Sorin Ovidiu Vîntu: – ăia 700.000 pe care ți-am spus să-i plătești, i-ai plătit?
Octavian Țurcan: – Am plătit 400 și 300 trebuie să plece azi sau mâine. Așa dau, din două surse diferite prin două bănci.
Sorin Ovidiu Vîntu: – Dar de ce nu i-ai dat odată, că erau bani de salarii, trebuiau plătiți în aceeași zi,  trimiși în aceeași zi.
Octavian Țurcan:  – Pentru că s-au dus din două bănci diferite. Noi avem…
Sorin Ovidiu Vîntu: – Păi stai, din două bănci diferite la o săptămână diferență, dragul meu? Asta-i o glumă probabil, nu? O folosim către alții, n-o folosim între noi? Când pleacă?
Octavian Țurcan: – Mâine pleacă.
Sorin Ovidiu Vîntu: – Te salut!

Asadar, Țurcan aflat în Malta făcea plăți din conturile din Cipru. Oare să fie România o țară izolată? Ia să verificăm pe site-ul Marfin Laiki Bank de unde făcea Țurcan plățile. Și ce vedem? Ca și la depozite și la conturile curente, la deschidere se înmânează carnete de CEC-uri și carduri atașate, care pot fi folosite și în străinătate, adică și în România. Ca să nu mai vorbim de e-banking.

Deci Nuș minte din nou. El de fapt nu mai are bănuți. E falit. Oricum nu l-au crezut decât cei trei jurnaliști care i-au ridicat mingea la fileu: „Dacă se rupe contractul cu Ghiță aveți resurse?“ Ce resurse Roberte, că Vîntu a tocat sutele de milioane de dolari luate de la FNI parte pe salariile voastre, parte pe plățile altora și mare parte pe Bursa Engleză. Că boierul nu e boier destul dacă nu e și fudul. Și băieții ăia din Vest nu l-au anunțat și pe el cu un telefon în 2008 că în două zile pică bursa. Și a pierdut sărăcuțul! Cică mult de tot! Cică aproape tot!
Ei, așa suntem tratați noi ăștia din EST: discriminatoriu.
Dar lasă că se reface el cu banii. Scapă el de cele 8 dosare penale în care riscă adunat vreo patru mii de ani de pușcărie, se operează în România la doctorul Bogdan Marinescu și dacă-și schimbă cauciucurile de vară la căruț  se poate angaja contabil la Ana. La patiserie. Că are experiență. Știe cu delapidarea și am stabilit deja că nu suporta regimul de detenție. Am văzut că au și accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități.
Sau mai are soluția cu lichidarea. A proprietăților, nu a lui Ghiță. Acum când piața imobiliaraă este ascendentă, clienții stau la coadă, ce mai, un adevărat boom, soluția probabil ar finanța postul pentru câteva luni până ar găsi un alt manager-investitor. Succes Nușulică!

Managerul Ghiță a plătit dublul sumei investite de Vîntu

Cât despre Ghiță, am aflat că a vărsat 10 milioane în cinci luni. Bravo Nușulica, l-ai făcut și p’ăsta. Tot din rechizitoriul tău (că din rechizitoriul lui Ghiță am aflat altele) vedem că în 2009, când l-ai vrut pe soțul Mihaelei președinte și ai plătit niște sume năucitoare pentru asta, ai finanțat Realitatea cu 12,8 milioane în 12 luni. Și între timp Realitatea nu mai are chirie de plătit, cheltuielile cu personalul au scăzut drastic. Deci Sebi-Asesoft a marcat dublu de cât marcai tu cu un an înainte când cheltuielile erau mult mai mari. Bun manager Ghiță ăsta! Eu am un prieten care e manager și care primește el bani pentru asta, nu dă! Cred că Ghiță e singurul manager din lume care plătește pentru funcția sa. Și nu oricât, ci  dublul investiției acționarului majoritar.

Pentru conformitate: 04.11.2009, la ora 19:46:58, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de către Octavian Țurcan, de la numărul de apel  (Malta).

Octavian Țurcan: – Anul trecut, în noiembrie-decembrie, s-a finanțat cu 2.700.000, în 2009 s-a finanțat cu 12.875.000, per total fac 15.575.000.“

SOV nu se lasă până nu mai bagă-n pârnaie și pe alții

Escroc sau nu (că altă posibilitate nu există), Vîntu a nenorocit multe vieți de-a lungul timpului: Vlas, Popa, fiica lui Popa, Ioana, fratele lui Popa, Virgil, fosta soție a lui Popa, Anca Arun, fosta iubită a lui Popa, Carmen Aurelia Popa, cinci administratori de la Petromservice, în frunte cu Gheorghe Șupeală, anchetați de DNA pentru o rambursare de TVA de 60 milioane de euro. Marius Petcu, Dumitru Costin, Iacob Baciu, Dutu Achille, Ion Eftimie și fratele Liviu Luca pentru evaziune fiscală la Realitatea TV, Doru Nicolaescu, Răzvan Haritonovici, Dumitru Săftescu și lista poate fi completată cu ceilalți condamnați din dosarul FNI și cu mulți alții anchetați în prezent pe la diferite parchete din țară.
Se încălzesc pe margine Dragoș Stanca, Cătălin Popa și directoarea generală de la Coresi, care tocmai se autodenunța cu un ușor abuz în serviciu, într-o înregistrare audio realizată de Dragoș Nedelcu și trimisă presei cu scopul de a-l denigra pe Ghiță.
Ieri citeam în „CANCAN“ că iubitul Alinei Petrescu, Cătălin Popa, a semnat un contract de sponsorizare cu Irinel Columbeanu, deși nu mai era în funcție de câteva zile.

Andrei Gheorghe îl plângea pe Dragoș Stanca de la unitatea de business F5, divizia de new media a trustului, că e chemat la DNA alături de alți băieți de la Cațavencu. Vă mai amintiți când scria Dragoș Stanca pe voxpublica, după arestarea lui Dan Diaconescu, editorialul: „În atenția DNA: arestați vă rog și pe cineva de la VoxPublica?“ din care cităm: „Mă gândesc că ar prinde bine un parteneriat media F5-DNA, poate rezolvăm să ne aresteze și nouă, periodic, câte un redactor de la VoxPublica, REALITATEA.NET sau MONEY.ro. Pentru 2-3 zile în pușcărie, să îți înmulțești audiența considerabil… merită, zic.
Parteneriatul ar putea funcționa extrem de profitabil, pentru ambele părți. De exemplu, dacă am stabili dinainte o zi în care să fie săltat cineva – la nevoie, mă ofer, nu mi-ar strica o vacanță de 2-3 zile – am putea discuta dinainte proiecte speciale cu sponsori (audiența fiind garantată).“
Deci, de ce se plânge Dragoș Stanca la prieteni? Înțelegem că DNA-ul i-a ascultat rugămintea. Urmează arestările?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.