Acasă Actualitate Vîntu: Urinez pe generali!

Vîntu: Urinez pe generali!

DISTRIBUIȚI

Aceasta este concluzia raportului întocmit de unul dintre ofițerii de poliție care l-au anchetat pe SOV și publicat de ziarul „Curentul“ în 2 februarie 2005. Conform „Raportului Duvac“, la un moment dat, SOV le-a precizat ofițerilor care-l anchetau că – „nu avem idee cu cine ne punem, că el nu vorbește decåt cu generali, pe care urinează cånd dorește, și ca să-l putem ancheta ar trebui să avem cel puțin Harwardul. Totodată, acesta ne-a dat de înțeles că ne poate distruge cånd dorește“…
Această amenințare venită din partea părintelui FNI, dacă este coroborată cu un alt semnal de alarmă tras de Duvac: „Avånd cunoștință despre faptul că inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu intenționează să-l determine pe martorul Nicolaescu Teodor să-și retragă declarațiile date în cauză împotriva lui, am procedat la efectuarea demersurilor legale necesare interceptării discuției ce urma să aibă loc între cei doi. Acțiunea a avut loc în seara zilei de joi, 16.10.2003, și a fost un succes. Martorul Nicolaescu Teodor s-a prezentat a doua zi la dna procuror-șef Sega Luminița și i-a redat sistematic discuția avută cu inculpatul. Din păcate, eu nu am fost prezent la această discuție, deoarece am participat împreună cu colegul meu, Dobleagă Ovidiu, la o misiune ordonată în localitatea Timișoara. De această discuție am aflat telefonic de la dna procuror-șef Sega Luminița. După transcrierea discuțiilor purtate în seara zilei de joi între inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu și martorul Nicolaescu Teodor, am citit acest material redat de către lucrători din cadrul SRI și am constatat că este în contradicție flagrantă față de cele declarate nouă de către Nicolaescu Teodor atåt vineri, cåt și luni, 20.10.2003. Consider că materialul este trucat și este «făcut» și foarte prost, deoarece între replicile celor doi nu există coerență“, ne-ar conduce la ideea că generalii la care SOV a făcut referire s-ar putea să fie unul singur: Radu Timofte, șeful SRI și bun prieten al lui SOV (la un moment dat chiar beneficiar al unui Jeep Grand Cherocke achiziționat în 1995 de SOV).
Cum însă SRI a susținut sus și tare că nu l-a monitorizat pe Duvac, rezultă că singura unitate care l-a supravegheat pe ofițer a fost UM 0962. Adică unitatea condusă de… Virgil Ardelean, unde există „oameni datori“ lui SOV (!?!). Mergånd pe firul logic, ținånd cont de faptul că DGIPI a cerut oficial monitorizarea ofițerului la data de 14.09.2003, iar ulterior, la puțin timp (22.10.2003), SOV îl avertiza pe Duvac, prin intermediul unei „surse“, că este monitorizat de UM 0962, ajungem… în „vizuina“ vulpii. Adică la serviciul de informații al MI. „Inculpatul Vîntu i-a făcut cunoscut faptul că știe că ne vedem și că suntem în relații de amiciție și că dorește să-mi transmită următorul mesaj: Din dispoziția lui (n.r. – Vîntu), sunt interceptat de către organe specializate din cadrul UM 0962 de circa o lună de zile și că, dacă nu mă retrag din dosar, o să facă presiuni pentru ca aceste persoane, datoare lui, să-mi însceneze un dosar de trafic de influență în legătură cu un ofițer din provincie pe care m-am angajat eu că îl transfer în direcția din care fac parte. Acesta mi-a spus că, dacă nu-i va reuși această înscenare, va folosi în presă anumite discuții pe care eu le-am avut în această perioadă cu persoane de sex feminin, altele decåt soția mea. De asemenea, mi s-a mai spus că de același tratament va beneficia și colegul meu Ovidiu Dobleagă. Pentru a-mi dovedi că inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu nu glumește în amenințările sale, «sursa» mi-a dat numele și prenumele ofițerului care urma a fi transferat, a doua din persoanele de sex feminin cu care vorbesc frecvent, precum și numele și prenumele unei persoane de sex feminin cu care vorbește colegul meu, Ovidiu Dobleagă“.
Dar să revenim la SRI și la celălalt general-șef de serviciu special care l-ar fi putut ajuta pe SOV. După cum spune „Raportul Duvac“, SRI a monitorizat, în 16.10.2003, o discuție între „martorul Nicolaescu Teodor și inculpatul Ovidiu Sorin Vîntu. Acțiunea a avut loc în seara zilei de joi, 16.10.2003, și a fost un succes (…) După transcrierea discuțiilor purtate în seara zilei de joi între inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu și martorul Nicolaescu Teodor, am citit acest material redat de către lucrători din cadrul SRI și am constatat că este în contradicție flagrantă față de cele declarate nouă de către Nicolaescu Teodor atåt vineri, cåt și luni, 20.10.2003. Consider că materialul este trucat și este «făcut» și foarte prost, deoarece între replicile celor doi nu există coerență (…) La data de 23.10.2003 am procedat la o nouă audiere a inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu în cauza FNI, ocazie cu care am constatat că acesta este extrem de jovial și sigur pe el“, subliniază Duvac. Concluzia? O desprindeți singuri. Prietenii știu de ce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.