Acasă Actualitate Virginalul Negoiță o vrea pe EBA

Virginalul Negoiță o vrea pe EBA

DISTRIBUIȚI

Dan Andronic, un insider atât al PNL, cât și al PSD, s-a dovedit încă odată un foarte informat comentator al loviturilor pe sub centură administrate în ringul politic. A lansat pe blogul său o informație care s-a confirmat, cu o zi înainte de apariția în presă a unei noi mișcări din spatele scenei unde se joacă circul mediatic al „scandalului Ridzi“. Andronic scria: „Elena Băsescu va fi audiată în cazul Ridzi, sau ce se întâmplă atunci când ticăloșia și prostia își dau mâna în Parlament…“ și invoca un „mesaj primit aseară (n.r. luni seară) de la un politician foarte apropiat de Mircea Geoană. Citez: «Ultima oră : dacă nici cu asta nu reușim să-l enervăm pe Băselu…
Deci – am hotărât s-o chemăm pe EBA la audieri. Trebuie să ne aprobe președinta comisiei :-))))»
O strategie deșteaptă, scornită de consilierii lui Mircea Geoană, la care liberalii vor coopera cu grație. Cum este și normal. Ce va rezulta din toată această comedie? Că decizia PD-L de a o menține în funcție pe MIR a fost proastă, iar scandalul va fi folosit împotriva lui Băsescu. Cu concursul liderilor PD-L.
Cum putem cataloga atitudinea PSD? Pragmatică și corectă din punct de vedere strategic. Eu tocmai mă întrebam de ce tace partidul lui Geoană în scandalul MIR. Răspunsul mi-a venit aseară! Pentru că vrea să-l adâncească…“

Scandalul Ridzi – manevrat de Geoană pentru a lovi în familia Băsescu

Miza reală a scandalului Ridzi este atacul la adresa familia Băsescu, cam asta indică postarea lui Dan Andronic. „Grația liberală“ care „cooperează“ cu strategii PSD, președinta comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Ridzi, Alina Gorghiu, a confirmat ieri, la Realitatea TV, că social-democratul Robert Negoiță a solicitat, încă de marți, audierea fiicei președintelui, Elena Băsescu. „Dacă domnul Negoiță va reveni cu această propunere, suntem nevoiți să o supunem la vot“, a declarat Gorghiu. Aceasta a adăugat că „din dezbaterile din cadrul comisiei de anchetă, niciun material nu are legătură cu domnișoara Elena Băsescu. Din acest punct de vedere, nu știu care este legătura cu Elena Băsescu, dar, dacă se va solicita audierea ei, vom supune la vot“.
Deci, „deși nu are nici o legătură Elena Băsescu, se va solicita audierea ei“. În ce bază legală sau cu ce temei – nu se suflă nici un cuvånt. Cum ar spune Dan Andronic – prostia (Alina Gorghiu – PNL) și ticăloșia (Robert Negoiță – PSD) își dau måna.  Cred că ar merge și invers asocierea termenilor, dacă avem în vedere că bălălăul de Robert Negoiță și-a terminat liceul spre vårsta de 30 de ani, la f.f., și de ager ce era a rămas feciorelnic pånă la 22 de ani, după cum s-a confesat unui tabloid de profil. Situație care mă îndoiesc tare mult că i s-ar potrivi Alinei, pentru care virginitatea la o vårstă atåt de avansată ar fi reprezentat un serios handicap politic. Alinei i s-ar potrivi mai bine atributul de ticăloasă dacă avem în vedere una dintre istoriile etimologice ale cuvåntului (ticălos ar veni de la tii-calos, în greacă – ce frumos! Se zice că romånii au reținut fonetic expresia – rostită de greci aflați în trecere pe meleagurile noastre, în vechime, și au asociat expresia cu năravurile de caracter ale fanarioților).
Alina are însă alte probleme, de școlarizare să zicem, dacă nu reușește să asimileze limitele funcționale și instituționale ale Regulamentului Camerei – în conformitate cu Decizia nr. 45 din 17/05/1994 a Curții Constituționale unde se scrie clar negru pe alb că „Regulamentul Camerei Deputaților este o hotăråre care reglementează organizarea internă și proprie a Camerei, prevederile sale nu pot stabili drepturi și obligații decåt pentru deputați, precum și pentru autoritățile, demnitarii și funcționarii publici, în funcție de raporturile constituționale pe care le au cu Camera. Ca atare, prin Regulamentul Camerei Deputaților nu se pot stabili drepturi și mai ales obligații în sarcina unor subiecte de drept din afara Camerei Deputaților, subiecte de drept care nu se încadrează în cele circumstanțiate mai înainte“.
De ce ar fi Elena Băsescu „subiect de drept“? De chi-chi că așa vrea mușchii lui Geoană (și ai strategilor PSD, cum ar fi de exemplu strategul numbăr one, cel alintat duios javră, de proprii colegi).
Viorel Hrebenciuc, alintatul de mai sus, a admis ieri, la Antena 3, fără comentarii, opinia moderatoarei care a sugerat că scandalul Ridzi și vehicularea numelui Elenei Băsescu „are ca obiectiv scoaterea din minți a lui Traian Băsescu, oferindu-i lui Geoană ocazia să puncteze“, în contextul, adăugăm noi, în care Geoană are mari probleme în sondaje deoarece scorul său este sub cel al partidului și acesta practic și-a epuizat nivelul maxim de performanță publică. Geoană are un mare handicap de imagine și singura șansă care a rămas PSD-ului cu acest candidat cu un nick de renume – „prostănacul“, care i-a depășit propriul nume – este intrarea în zona suburbană a atacului cu orice mijloace la adresa contracandidatului său, în fața căruia nu are nici o șansă de confruntare directă.
Cuplul Robert Negoiță-Alina Gorghiu prestează la greu în spiritul noii coaliții
PSD-PNL, coaliție nouă doar cu numele, dacă avem în vedere profundele legături din subteranele politichiei care împletesc interesele celor două formațiuni.

Galacticul Negoiță – desvirginat politic de liberali

Chiar astronautul Negoiță (a anunțat că are ambiția să plece în Cosmos, pe Lună, alături de Paris Hilton, cu o mașinărie de zbor a Companiei Virgin Galactic – din motive care țin probabil de rezonanța subliminală a numelui companiei) este întruparea în viu a combinațiilor PNL- PSD. La alegerile municipale, Andrei Petrescu, managerul grupului de firme patronat de pesedistul Robert Negoiță – cu mari interese în sectorul 4, a fost lansat public de PNL drept candidat oficial al partidului tocmai la șefia sectorului 4, iar fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban, a candidat la Primăria Capitalei bazåndu-se pe suportul managerului și omului de casă al social-democratului Negoiță, care a înțeles iute că politica e cam curvă și nu se face să rămåi virgin în bordel.
Social-democrații l-au nominalizat drept candidat oficial la 4 pe Vasile Mihalache, dar Robert Negoiță, principalul susținător financiar al partidului în sector, a preferat să-l promoveze pe candidatul liberal, însă schema cu liberalii nu i-a reușit, Piedone reușind să aburească mai cu spor cetățenii sectorului 4.
Încercarea de preluare a Primăriei sectorului 4, dintre liberali și Negoiță, era consolidată de mari interese de afaceri deoarece în sudul Capitalei, Grupul Pro Confort al lui Negoiță avea intenția de a investi aproximativ 70 milioane de euro.
Pe de altă parte, nici susținerea pentru Orban nu ar fi fost chiar pe degeaba dacă avem în vedere Hotărårea guvernului Tăriceanu privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării „Construcția autostrăzii București-Brașov, tronsonul București-Ploiești“ publicată în Monitorul Oficial din 23 aprilie 2008 și promovată de fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, care prevedea alocarea „ca justă despăgubire pentru imobilele ce constituie amplasamentul lucrării de utilitate publică“ suma de 91.389 mii de lei „cu destinația cheltuieli aferente obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat“.
În Anexa 2 sunt stipulate suprafețele și proprietarii terenurilor de expropriat, care însumau 57.487 de metri pătrați, pentru care statul a alocat peste 440 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren expropriat, în vreme ce tribunalele erau (și sunt) pline de procese în care oamenii revendică sume alocate de stat pentru terenuri expropriate, care variază între 4 și 12 euro.
Pe lista oficială figura și omul de afaceri Robert Negoiță, care ar fi avut de „cedat“ statului aproximativ 10.000 de metri pătrați de teren, respectiv aproape un sfert din întreaga suprafață de teren inclusă în hotărårea promovată de liberali. Întrebat de presă cum merge „expropierea“ la vremea aceea, galacticul Negoiță a spus că nu i s-a făcut încă o ofertă.

Să tot faci politică în România…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.