Acasă Actualitate Vladimir Putin cere Kievului „să nu comită ceva ireparabil”

Vladimir Putin cere Kievului „să nu comită ceva ireparabil”

DISTRIBUIȚI

Președintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut, miercuri, autorităților de la Kiev să "nu comită ceva ireparabil" în Ucraina, exprimându-și speranța că eforturile diplomatice vor avea un "rezultat pozitiv", relatează AFP.
"Sper că inițiativa Ministerului rus de Externe pentru reglementarea situației va avea efect și că rezultatul va fi pozitiv", a declarat Putin, citat de agenții la începutul unei reuniuni cu Guvernul. "Sper în orice caz că autoritățile interimare nu vor comite ceva ireparabil", a adăugat el.
Putin a făcut aceste declarații în timp ce situația este extrem de tensionată de duminică în estul rusofon al Ucrainei, unde militanții proruși calificați drept "teroriști și criminali" de autoritățile de la Kiev ocupă clădările administative din mai multe orașe.
O speranță de natură diplomatică a apărut odată cu anunțul discuțiilor între ruși, americani, ucraineni și Uniunea Europeană, săptămâna viitoare.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cărui țară a absorbit în martie peninsula ucraineană Crimeea potrivit unui scenariu de care se tem acum autoritățile ucrainene în regiunile din est, a apreciat marți că aceste regiuni proruse ar trebui să fie reprezentate la aceste negocieri.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.