Acasă Actualitate Vremea va fi caldă în weekend

Vremea va fi caldă în weekend

DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de sâmbătă, VREMEA va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în estul și sudul țării, iar temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în depresiuni și pe litoral și 20…21 de grade în regiunile extracarpatice.
Până în orele prânzului cerul va fi mai mult senin, dar apoi înnorările se vor accentua treptat, începând dinspre nord-vestul teritoriului. Spre seară și noaptea, în nordul, vestul și centrul țării pe arii tot mai extinse vor cădea precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. În zona montană vor fi mai ales ninsori. În restul teritoriului izolat va ploua slab, spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general moderat în sud și sud-est, dar va avea intensificari în celelalte regiuni, cu viteze ce vor depăși 50…60 km/h , iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local și temporar viscolind ninsoarea, cu precădere la altitudini de peste 1500 m. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 9 grade.
BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în cursul nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă în jur de  8 grade.

MUNTE
Ziua, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată calendaristică, cerul va fi mai mult senin și, izolat, va ploua slab. În cursul serii și al nopții înnorările se vor accentua, iar precipitațiile se vor transorma în lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări până la tare, mai ales în Carpații Orientali, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor crește ușor față de ziua precedentă.

DUMINICĂ
Valorile termice vor marca o scădere în toată țara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în nordul țării și în depresiuni și 15 grade în sud-est. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse. În rest vor fi înnorări temporare și va ploua local în est și izolat în rest. În zona montană vor predomina ninsorile, iar precipitații mixte se vor semnala și în nordul și centrul teritoriului. Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze ce vor depăși 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local și temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 7 grade.
MUNTE
Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, în toate masivele. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări susținute, până la tare, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor scădea accentuat  față de ziua anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.